M40 napisał(a):
Delta to półka wyżej niż F2. "Odpowiednikiem" F2 jest Teknetics Alpha 2000.
Nie zgodzę się z twoją opinią do końca.
To że cena jest prawie dwukrotnie wyższa,nie znaczy że półka też wyższa.
Zanim kupiłem Fisherka,przeczytałem chyba wszystkie wątki,na wszystkich forach dotyczące tego sprzętu,drugą wykrywką którą brałem pod uwagę była właśnie Delta i po opiniach dla dwóch maszynek,okazało się że w zasadzie największa różnica jest w cenie ;)
Zaletą Delty jest na pewno zasilanie 1X9V Fisher 2X9V, i pięcioletnia gwarancja :za
Jeżeli chodzi o osiągi z wielu opinii są zbliżone,z szybkością wygrywa chyba Fisher,ale jest znów mniej stabilny pod liniami wn,nie lubi komórek i innych zakłóceń wtedy potrafi zaszaleć,co może być też jego zaletą jeżeli chodzi o czułość.Raczej nie przepuści nic co ma w zasięgu cewki i co nie zostało zdyskryminowane.
Identyfikacja cyfrowa działa bardzo dobrze,po kilku wypadach bez problemu rozpoznasz łuskę,polmosa,ołów,często monetę,lub guzika.
Słyszałem że Delty mają problem z widzeniem aluminium,niech się wypowie ktoś kto z nią chodzi ile w tym prawdy.
Co do Alfy,to ma słabsze możliwości,przede wszystkim brak id cyfrowej,która w F2 nie tylko że jest 0-99 to jest prawie bezbłędna.