Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 01:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Fisher F2 vs Teknetics Delta 4000
PostNapisane: wtorek, 31 stycznia 2012, 21:36 
Plutonowy
Plutonowy

Witam co lepsze >?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Fisher F2 vs Teknetics Delta 4000
PostNapisane: wtorek, 31 stycznia 2012, 21:54 
Generał Brygady
Generał Brygady

Temat wałkowany sto razy :evil:
Poczytaj trochę po forum,skorzystaj z wyszukiwarki,a nie zakładasz następny wątek,który nadaje się do połączenia.
Z takiego ringu dowiesz się tyle: od użytkowników f2 że są lepsze od delty,i odwrotnie. ;)
Naprawdę jest mnóstwo info o tych wykrywaczach,trochę ochoty i wszystko będziesz wiedział,albo zostaniesz w kropce, bo opinie są przeważnie pozytywne dla dwóch wykrywaczy,f2 zdecydowanie wygrywa ceną,delta 5 lat gwarancji,a osiągi i parametry podobne.
Ja chodzę z f2 i jestem zadowolony,na kolorek szatan,a i potrafi zaskoczyć głębszymi dołkami. :za

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 stycznia 2012, 23:36 
Generał Brygady
Generał Brygady

Delta to półka wyżej niż F2. "Odpowiednikiem" F2 jest Teknetics Alpha 2000.
Pozdro

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 stycznia 2012, 23:54 
Plutonowy
Plutonowy

A chodzisz z tym wykrywaczem?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 lutego 2012, 00:05 
Generał Broni
Generał Broni

przeciez Ty chodzisz z Delta to moze podziel sie doswiadczeniem, Irek opisze swoje z fisherem i moze wyciagniesz wnioski.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 1 lutego 2012, 00:35 
Generał Brygady
Generał Brygady

M40 napisał(a):
Delta to półka wyżej niż F2. "Odpowiednikiem" F2 jest Teknetics Alpha 2000.

Nie zgodzę się z twoją opinią do końca.
To że cena jest prawie dwukrotnie wyższa,nie znaczy że półka też wyższa.
Zanim kupiłem Fisherka,przeczytałem chyba wszystkie wątki,na wszystkich forach dotyczące tego sprzętu,drugą wykrywką którą brałem pod uwagę była właśnie Delta i po opiniach dla dwóch maszynek,okazało się że w zasadzie największa różnica jest w cenie ;)
Zaletą Delty jest na pewno zasilanie 1X9V Fisher 2X9V, i pięcioletnia gwarancja :za
Jeżeli chodzi o osiągi z wielu opinii są zbliżone,z szybkością wygrywa chyba Fisher,ale jest znów mniej stabilny pod liniami wn,nie lubi komórek i innych zakłóceń wtedy potrafi zaszaleć,co może być też jego zaletą jeżeli chodzi o czułość.Raczej nie przepuści nic co ma w zasięgu cewki i co nie zostało zdyskryminowane.
Identyfikacja cyfrowa działa bardzo dobrze,po kilku wypadach bez problemu rozpoznasz łuskę,polmosa,ołów,często monetę,lub guzika.
Słyszałem że Delty mają problem z widzeniem aluminium,niech się wypowie ktoś kto z nią chodzi ile w tym prawdy.

Co do Alfy,to ma słabsze możliwości,przede wszystkim brak id cyfrowej,która w F2 nie tylko że jest 0-99 to jest prawie bezbłędna.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 lutego 2012, 15:22 
Kapral
Kapral

Moja opinia co do Delty 4000. Zrobiłem test na aluminium z puszką po piwie i pokrywką o rozmiarze 40 na 15 cm. Puszkę ustawioną bokiem wykrywa bez problemu z odległości 70 cm, a pokrywkę z 14 cm przy ustawieniu na Discriminate i czułości maksymalnej 12. Przy ustawieniu na All metals puszkę wykrywa z odległości 80 cm, a pokrywkę z 40 cm. Przy skierowaniu na aluminiowy kaloryfer Delta wyje jak oszalała z 1 metra na All metals. Natomiast przy dyskryminacji jest cisza do 14cm, a później przeciążenie... Małe aluminiowe przedmioty wykrywa świetnie, a z dużymi jest problem...

Komórka ogólnie nie przeszkadza przy wykrywaniu... Jedynie dzwonienie lub odbieranie połączeń powoduje wzbudzanie się cewki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 lutego 2012, 18:18 
Generał Brygady
Generał Brygady

W prawie każdym jednym wykrywaczy dynamicznym występuję takie zjawisko bez względu na markę :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 lutego 2012, 18:54 
Chorąży
Chorąży

xxxmisiek555 napisał(a):
Witam co lepsze >?

Mnie też interesuje te pytanie,co lepsze,posiadam Delte i koledze ją polecam ale teraz kosztuje około 1400 zł. a fiszerek niecałe 900 zł.
Mam prośbę jeśli ktoś testował te dwa wykrywacze to by mógł się na ich temat wypowiedzieć,jeśli Delta ma takie same osiągi co fiszer to po co wydawać tyle szmalu na próżno.
Pewnie nie tylko ja na tym forum chciałbym to wiedzieć?

Ps. co do Delty,dla mnie jest to dobry wykrywacz ale czy warty tej ceny co teraz kosztuje,nie odpowiem na to pytanie bo mam za małą wiedzę o innych wykrywkach.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 lutego 2012, 19:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

WALBUR napisał(a):
Mnie też interesuje te pytanie,co lepsze,posiadam Delte i koledze ją polecam ale teraz kosztuje około 1400 zł. a fiszerek niecałe 900 zł. Mam prośbę jeśli ktoś testował te dwa wykrywacze to by mógł się na ich temat wypowiedzieć,jeśli Delta ma takie same osiągi co fiszer to po co wydawać tyle szmalu na próżno. Pewnie nie tylko ja na tym forum chciałbym to wiedzieć?

Masz powyżej opinie użytkowników Fishera F2 i Delty,a jednoznacznej odpowiedzi który lepszy nigdy nie otrzymasz i dotyczy to wszystkich marek wykrywaczy z tej samej lub podobnej półki. ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 lutego 2012, 19:27 
Chorąży
Chorąży

Masz powyżej opinie użytkowników Fishera F2 i Delty,a jednoznacznej odpowiedzi który lepszy nigdy nie otrzymasz i dotyczy to wszystkich marek wykrywaczy z tej samej lub podobnej półki. ;)[/quote]

Widzę kolego że masz mało wiary bo już po raz drugi wypowiadasz się,poczekajmy może jednak KTOŚ wypowie się na ten temat? Troszkę cierpliwości-do wykrywki też ją trzeba mieć!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 lutego 2012, 00:02 
Generał Brygady
Generał Brygady

WALBUR napisał(a):
Widzę kolego że masz mało wiary bo już po raz drugi wypowiadasz się,poczekajmy może jednak KTOŚ wypowie się na ten temat? Troszkę cierpliwości-do wykrywki też ją trzeba mieć!

Człowieku o czym ty w ogóle mówisz i czego chcesz :?
Masz mnóstwo informacji na tym i innych forach na temat wykrywek o które pytasz,to że jesteś leniwy nieznaczy że wszyscy będą po raz któryś z kolei opisywać sprzęt dla pana wygodnego.
Moja poprzednia wypowiedź na temat sprzętu na pewno nie dotyczyła twojego pytania,ale odesłałem cię do tej informacji bo pytałeś o ten sprzęt.
I co ma cierpliwość do wykrywki,do zawracania sraki pytaniami,na które nigdy nie będzie jednoznacznej odpowiedzi.
Odpisałem grzecznie na twoje pytanie i odesłałem do informacji na temat sprzętu z którym chodzę F2,i informacji o Delcie o której pisze kolega.
Ty to olałeś i piszesz jakieś pierdoły na temat wiary,cierpliwości itp.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 lutego 2012, 19:33 
Chorąży
Chorąży

Do irek76 co Cię tak nosi,lubię te forum i na nim pisze,że Ty myślisz że ja jestem leniwy czy jeszcze coś tam,mylisz się,widzę i czytam stale na tym forum, inni potrafią odpowiedzieć konkretnie na temat a nie zaraz odsyłają na inne forum.
Piszesz że odpowiedziałeś mi na pytanie,napisałeś-ale swoją opinie o fiszerku?, a jak czytam twój post to wyczytałem że Delty nie masz,a ja nie mam fiszerka,z tym że ja nie opisuje wykrywki jakiej nie mam i ich nie porównuje.

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 lutego 2012, 19:46 
Kapral
Kapral

Tu jest trochę na temat Teknetics Alpha 2000 vs Fisher F2 i Delty 4000.

http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=661214
http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=669685

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 lutego 2012, 19:04 
Chorąży
Chorąży

Dzięki Rokar za posty,ten drugi o delcie jest ciekawy.
Jednak koledze będę dalej polecał delte,czemu-bo z nią chodzę i na nią nie narzekam,koledze ją pożyczałem i też twierdzi że chce ją kupić.
Może kiedyś będę miał okazję pochodzić z F2,to na pewno opiszę moje spostrzeżenia .
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]