tara napisał(a):
wyrwigrosz napisał(a):
Witam
Wyświetlacz - bardzo wskazany. Niemal niezbędny
a miało być bez wodotrysków :lol:
Dla mnie to dodatkowe źródło informacji. Bardzo dużo wykrywek ma dobra identyfikację. Czasami chodzi się po miejscach gdzie kopanie każdego sygnału jest albo zbyt męczące albo niewskazane...
Mi dobra identyfikacja jest potrzebna z drugiego powodu. Mam kilka miejscówek gdzie już właściciele wyrazili zgodę abym przyszedł i się "rozejrzał" :) Ale mają tam np. ogrody, trawniki itp. DLatego w takich miejscach wolałbym kopać te pewniejsze cele... Bo może im się nie spodobać fakt, że co 3m będę rył:)
Zdaję sobie sprawę, że taki wyświetlacz nie rozwiąże całkowicie problemu. Ale miałem okazję obserwować różne maszyny w akcji i często gęsto (mimo, że oczywiście cel był wykopany) to słyszałem: "pieje jak na moniaka ale coś nisko wskazuje, pewnie śmieć" no i był śmieć...
Wymaga to zapewne praktyki, ale takie źródło informacji to nie jest dla mnie wodotrysk. Co innego GPS w CTX3030:) albo dziesiątki predefiniowalnych ustawień użytkownika... i tak najlepiej zawsze do danego miejsca ustawiać...
No wstępnie jestem zdecydowany na tego DEUSA z cewka 28cm. Podobno dobry zasięg i ultralekki... martwi mnie fakt, że tam właśnie sporo wodotrysków w panelu jest:) a wersji LITE nie chcę. Dlatego zastanawiam się czy np. taki whites czy xterra to nie to samo tylko bez wodotrysków. Chociaż xterka705 ma minus za to, że to w zasadzie odmalowana 70siątka... taki zabieg na zwiększenie sprzedaży moim zdaniem... a np. problemu klawiatury się nie pozbyli. Nadal można znaleźć dużo postó, że odmówiła posługi:)