|
Koledzy. Testy zamieszczone przeze mnie były testami -jak to napisałem - w pomieszczeniu zamknietym ,w scianach mam pełno zbrojenia, w podłodze stalowe szyny, wszędzie pełno konstrukcji metalowych ( szkielet foteli, rama stołu, telewizor itp.) Pomiary, które podałem są poglądowe i miały pokazać ,że Garrett Ace 250 ma zasięgi nie mniejsze niż podane w teście. Jeżeli ktoś ma większe-chwała mu. W tym samym pomieszczeniu dokładnie dla tych samych przedmiotów robię pomiary dla innych wykrywaczy i tylko wtedy można je porównywać ( ta sama osoba testująca ,to samo miejsce testu, te same przedmioty). W innym pomieszczeniu ta sama sztuka wykrywacza może mieć inne wyniki. Postaram się w któryś weekend zabrać moje magiczne pudełko z przedmiotami w teren i tam przeprowadzić pomiary w powietrzu-ciekawe jak się zmienią w stosunku do tych przeprowadzonych w domu. Robiłem testy w powietrzu ,bo to chyba najprościej zrobić. Wiele razy myślałem nad testami w ziemi, ale nie wymyśliłem żadnej kompromisowej metody. No bo jak sprawdzić zasięg na monetę np boratynkę? Trzeba by zakopać kilka boratynek, np na 30 ,25, 20, 15 cm w takich odstępach od siebie ,by wykrywacz widząc jedną monetę nie miał zakłóceń od sąsiedniej. Taki zestaw musiałby poleżeć przynajmniej kilka miesięcy (jeżeli nie lat). I przy testach okazałoby się ,że np boratynkę z 20 cm kanarek widzi, a z 25 już nie. To żeby rzetelnie sprawdzić z ilu, to trzeba zakopać znowu kilka boratynek na 20, 21, 22, 23, 24, i 25 cm. odczekać jakiś czas ,zrobić testy. Na pewno coś powiedzą ,ale ktos może zadać pytanie: a jak będzie, gdy moneta nie bedzie poziomo w ziemi, tylko skosem ,albo wręcz pionowo? Wskazania wykrywacza się zmienią. I co,robić nowe testy w ziemi dla monet leżących płasko ,skośnie o 30 stopni, skośnie o 45 stopni ,pionowo??
Ja sobie takich testów w praktyce nie wyobrażam. Natomiast testy w powietrzu nawet takie da się duzo prościej przeprowadzić.
Odnosnie elektroniki Garretta. To ja miałem ten przypadek z uszkodzeniem kanarka pod linią wys nap i to mnie trafił się nowy z lepszą elektroniką niż ten stary. Po czym poznać którą elektronikę się ma?
Elektronika stara (mniejsza czułość) - po załączeniu wykrywacza przyciskiem PWR należy odczekać aż usłyszymy pojedyńcze "piknięcie"tak na prawdę są dwa piknięcia-jedno w chwili naciśnięcia PWR i ożywienia się wyświetlacza, drugie po ok 1,5 sek-dopisane 16.07.2007 przez Grzebiuszkę. Wykrywacz jest gotowy do pracy. Jeżeli teraz ponownie naciśniemy PWR i przytrzymamy wykrywacz się wyłączy.
Elektronika nowa ( w moim przypadku większa czułość) - po załączeniu wykrywacza przyciskiem PWR należy odczekać aż usłyszymy pojedyńcze "piknięcie""tak na prawdę są dwa piknięcia-jedno w chwili naciśnięcia PWR i ożywienia się wyświetlacza, drugie po ok 1,5 sek-dopisane 16.07.2007 przez Grzebiuszkę. Wykrywacz jest gotowy do pracy. Jeżeli teraz ponownie naciśniemy PWR i przytrzymamy, wykrywacz po ok 5-6 sekundach wyda dwa piknięcia i wróci do ustawień fabrycznych.
To tyle z moich obserwacji ,do tematu myslę że bedziemy co jakiś czas wracać. Pozdrawiam "kanarkowców" Grzebiuszka
P.S. Aby w starym ACE powrócić do ustawień fabrycznych, należy przycisk PWR przytrzymać ok 5 sek od razu przy włączaniu (po włączeniu nie puszczać ,tylko trzymać cały czas)
Ostatnio edytowano wtorek, 17 lipca 2007, 00:09 przez Grzebiuszka, łącznie edytowano 3 razy
|