robinhood100 napisał(a):
Po naładowaniu są głośne (dźwięk z detektora) ale potem pracują coraz ciszej i ciszej...
W przypadku normalnych baterii, sygnał jest ciągle taki sam głośny... Jakie macie doświadczenia z tym?
Właściwie piszesz o tym, że akumulatory szybko się wyładowują. Jeśli tak, to możesz zrobić taki trick podczas ładowania: kiedy ładowarka sygnalizuje, że akumulatory są już naładowane, zamień je miejscami (w wypadku jeśli masz ładowarkę na dwa akumulatory 9V). Nie potrafię wyjaśnić tego fenomenu ale w moim wypadku pomogło i akumulatory zaczęły działać normalnie, tzn. długo trzymają. Warto też zainwestować w większą pojemność, np. 280 mAh. U mnie sprawdziły się te (do Fisher F4)
http://allegro.pl/akumulator-9v-6f22-fu ... 23597.html. Kolega używa ich również, do F2, polecił mi je i jestem zadowolony. Wcześniej kupiłem aku Energizera, ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia i po około 100 cykli ładowania/rozładowania są już wyraźnie słabsze. Jeśli chodzi o gorszy zasięg w porównaniu do baterii, nie zauważyłem tego zjawiska.