Teraz jest środa, 21 stycznia 2026, 18:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: z dwóch ostatnich wypadów,Zielona Góra
PostNapisane: czwartek, 27 grudnia 2012, 20:49 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

W sumie nic wartościowego ale kiedy troszkę wyczułem już Deltę to od 2-3 wypadów zaczynam coś tam wyciągać;)
[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Mnie osobiście najbardziej cieszy einen thaler z 1778 roku,wprawdzie mało warty ale nigdy nie miałem w reku tak starej monetki,uczucie po prostu bajka :1

Ta biała tubka to opakowanie po jakis tabletkach z tego co wyczytałem to tabletki od bólu głowy,prawdopodobnie dla Wehrmachtu,stan słaby ale jest;)

Ciekawostka jest 2 franki,niewiele warte ale.. ..trafiła się pełna odwrotka...w ogóle skąd na takim polu franki...
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: z dwóch ostatnich wypadów,Zielona Góra
PostNapisane: czwartek, 27 grudnia 2012, 21:00 
Podpułkownik
Podpułkownik

gratuluje! jeszcze nieraz znajdziesz części talara,lecz marki w moim przypadku znajduje się rzadziej.pozdrawiam :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 18 lutego 2013, 16:10 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

3 dni temu wypadzik na chwilkę dosłownie 1-2 godzinki i takie coś...w sumie nic specjalnego ale jednak cieszy:)

[ img ]

łaska nie wiem od czego po raz pierwszy nie mauser...

[ img ]

ta odznaka na delcie przepięknie mi zapikała na ..srebro był sygnał 94-97 w sumie pierwszy raz w życiu taki sygnał wyraźny i czysty wysoki ton...zawsze jakaś nauka bo ta odznaka ze srebra nie jest :h
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 18 lutego 2013, 16:39 
Porucznik
Porucznik

Łuska od sztucera myśliwskiego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 18 lutego 2013, 16:44 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam,monetki super,najbardziej moje oko cieszą:)pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 18 lutego 2013, 21:51 
Plutonowy
Plutonowy

Potwierdzam łuska od myśliwca:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2013, 17:24 
Major
Major

jak na Zieloną Górę to bardzo dobre fancieki . Mieszkam tu i czesto chodze z wykrywaczem i wiem ze tutejsze miejsca to kompletna cienizna, do tego jeszcze okrutnie zaśmiecona. chociaż parę ciekawych fantów udało mi się trafić

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2013, 19:07 
Major
Major

Oj Sławek... coś kiepskie miejscówki wybierasz...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2013, 19:36 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Zielona Góra?I mówisz ze lipa z fantami...trzeba dobrą miejscówkę namierzyc,a na pewno fantów jest opór...wytrwałości :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lutego 2013, 08:33 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Sławek ma racje..niestety..
Bo co to jest dobra miejscówka? Ponoć na każdym polu są jakieś monetki...no nie nie na każdym...ale tak piszą spece na forach:)
Mam stare mapy i wertuje miejsca gdzie te pola były już uprawiane nawet 300-400 lat temu.
Te odznakę znalazłem na skraju poletka które przed tym ostatnim wypadem prze-kosiłem bardzo dokładnie ..przez 3 godziny nie znalazłem kompletnie nic...nawet pod koniec przełączyłem na all metal żeby cokolwiek było to wyszła stara kosa i jakiś zawias od bramy ...i niestety tak mam na prawie każdym wypadzie...a jeżdżę już na wszystkie strony od Zielonej Góry...więc co to jest dobra miejscówka na monetki? Bo ja nie pojmuje.

Co do militarki to sprawa jest banalna...wystarczy jechać w znane miejscówki i..powiem szczerze że od początku walki z wykrywaczem więcej znalazłem militariów niż zwykłych monetek,mimo ze militarka mnie kompletnie nie interesuje...nawet fennigów nie daje rady poza dosłownie 3 sztukami.
Także jest strasznie marnie jak ogladam tu fotki kolegów z innych województw to masakra,chciałbym 1/10 tego znajdować:)
No ale najważniejszy jest ruch na świeżym powietrzu :h ,nie poddaję się
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lutego 2013, 09:19 
Generał Broni
Generał Broni

powiedz kolego z jakim sprzętem chodzisz,bo może to nie jest drobnicowiec i to jest przyczyną omijania monetek.skoro niechcący,znajdujesz sporo militarki a monet niewiele,to tak myślę że chyba w tym jest sęk.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lutego 2013, 09:28 
Pułkownik
Pułkownik

front247 napisał(a):
Sławek ma racje..niestety..
Bo co to jest dobra miejscówka? Ponoć na każdym polu są jakieś monetki...no nie nie na każdym...ale tak piszą spece na forach:)
Mam stare mapy i wertuje miejsca gdzie te pola były już uprawiane nawet 300-400 lat temu.
Te odznakę znalazłem na skraju poletka które przed tym ostatnim wypadem prze-kosiłem bardzo dokładnie ..przez 3 godziny nie znalazłem kompletnie nic...nawet pod koniec przełączyłem na all metal żeby cokolwiek było to wyszła stara kosa i jakiś zawias od bramy ...i niestety tak mam na prawie każdym wypadzie...a jeżdżę już na wszystkie strony od Zielonej Góry...więc co to jest dobra miejscówka na monetki? Bo ja nie pojmuje.

Co do militarki to sprawa jest banalna...wystarczy jechać w znane miejscówki i..powiem szczerze że od początku walki z wykrywaczem więcej znalazłem militariów niż zwykłych monetek,mimo ze militarka mnie kompletnie nie interesuje...nawet fennigów nie daje rady poza dosłownie 3 sztukami.
Także jest strasznie marnie jak ogladam tu fotki kolegów z innych województw to masakra,chciałbym 1/10 tego znajdować:)
No ale najważniejszy jest ruch na świeżym powietrzu :h ,nie poddaję się
pozdrawiam

Masz racje jest dosłownie tak jak piszesz, nasze województwo jest bardzo biedne w miejscówki monetko nośne i to nie jest wina wykrywacza sam śmigam z fisher f 70 i jest totalna bieda czasami ale rzadko trafi się jakaś monetka i nic na to nie poradzimy pozostaje robić wypady w rejony monetko nośne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lutego 2013, 11:32 
Major
Major

Oj nie tak, panowie... nie tak...
Będę się upierał że są takie miejsca. Może faktycznie nie jest to eldorado... ale fajne moniaki wychodzą. Cierpliwości i cierpliwości...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lutego 2013, 11:32 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

rufa napisał(a):
powiedz kolego z jakim sprzętem chodzisz,bo może to nie jest drobnicowiec i to jest przyczyną omijania monetek.skoro niechcący,znajdujesz sporo militarki a monet niewiele,to tak myślę że chyba w tym jest sęk.

Nie to nie jest problem wykrywacza. Mam Delte 4000 i robiłem już wielokrotnie próby na działce u siebie... rożne monetki zakopane,uklepane itp. niedawno zrobiłem sobie taki teścik dosłownie co 2 metry zakopałem monetki różne i stare i nowe , także kilka srebrnych......potem przeszedłem z wykrawka na rożnych ustawieniach i...wykrywa cudownie wszystko nawet głębiej niż się spodziewałem... zrobiłem taki test po tym jak własnie na kilku polach przez dosłownie 2-3 godziny nie miałem ani sygnału...ale wystarczy nawet na polu rzucić bilon obiegowy na 20 cm i od razu pięknie wykrywa. Tak samo jak nie mam żadnych sygnałów to se ostatnio na polu przełączam na all metal żeby chociaż jakieś żelazne śmieci pokopać... jakieś kółka zębate, śruby...to taka desperacja żeby w ogóle coś kopać :lol:

Jeśli chodzi o militarne...mi nie chodziło że ja chodzę na all metal, i kopie chełmy z 60 cm:),ja na militarce chodziłem normalnie na dyskryminacji i kopie masę łusek,sprzączki,guziki,kilka żelaznych pierdółek tez się trafiło, jakieś bagnety ale w bardzo słabym już stanie...po prostu wchodzę na miejsce gdzie były koszary albo potyczki(u nas jest kilka miejsc) i od razu coś się łapie...tyle ze jak wspomniałem mnie to kompletnie nie interesuje,i jak jade to tylko dlatego że mój kolega tylko to zbiera.

Natomiast monetki na polach to jest u nas totalna porażka....ale wierze że w końcu się na dobre pole trafi.

Dodam ze to co jest na fotkach w tym temacie to wszystko z monet co znalazłem do tej pory a jeżdżę często po parę godzin,w dodatku 2 z tych monet znalazłem na...drodze leśnej nie na polu...a poletka u nas na wioskach to niektóre maja naprawdę kilka wieków i były od zawsze uprawiane i ...lipa.
Przed kupieniem wykrawki nie ukrywam ze nadzieje miałem dosyć duże,wprawdzie na złote dukaty nie liczyłem tak od razu :D ,ale sądziłem ze głupich fennigów to się nakopie za wsze czasy..niestety błąd...nie nakopałem się:)

Biorę także pod uwagę ze u nas może być dużo ludzi z wykrywaczami i po prostu wszystko jest przeczesane...choć ja nikogo nie znam co na monetki chodzi ,znam tylko kilku co chodzą na militaria i wyłącznie na to...militarystów jest zdecydowanie więcej.
Ale jak wcześniej wspomniałem ja się nie łamie bo samo chodzenie sprawia mi dużą frajdę,same znaleziska to dodatek :1
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 23 lutego 2013, 11:46 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

iKRG napisał(a):
Oj nie tak, panowie... nie tak...
Będę się upierał że są takie miejsca. Może faktycznie nie jest to eldorado... ale fajne moniaki wychodzą. Cierpliwości i cierpliwości...

Oczywiście że możesz się upierać, być może z innego regionu Polski jesteś,natomiast wyobraź sobie moje 7 czy 8 ostatnich wypadów po kilka godzin..na stare pola w różnych kierunkach od Zielonej Góry...i ani jednej sztuki monety...dopiero ten ostatni wypad te 2 zł PRL...Poza tym ani sztuki,a wierz mi natrzaskałem kilometrów...więc na pewno masz rację w jednym- duuużo cierpliwości :D
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]