Cześć. Od miesiąca jestem wyznawcą GMP ;) Do dnia dzisiejszego wychodziłem z tym wykrywaczem około 80 godz. i przyznaję , że jest to super sprzęt. Wcześniej używałem wykrywacza Solfernus, polskiego producenta PENelektronik i po zmianie na GMP jestem w siódmym niebie :). Wykrywacz w mojej ocenie znajduje się na poziomie "super", bo (plusy): - Jest bardzo szybki. Dźwiek jest słyszalny(słuchawki) bezpośrednio pod cewką , a nie metr dalej. - Najwyższy czysty sygnał w trójtonowej skali , bez mała w 100% gwarantuje fajną znajdę . Bywa i tak , że czysty sygnał w średnim zkresie pokaże coś fajnego(np. boratynki w ziemi na moich terenach) - Nastawy proste , bez zbędnej kombinatoryki.Ustaw i zapomnij , a jak coś jest nie ten teges , to delikatnie popraw. - Kopanie "nieczystych" sygnałów, pozwala na rozwiniecie mięśni grzbietu i bicepsów oraz mięśni łydek przy zakopywaniu :D - Wyważenie sprzętu podczas , gdy elektronika jest na biodrze operatora(tak lubię), pozwala na brykanie bez bólu po polach przez ładnych kilka godzin. -Zasięgi w glebie kl.III i IV, na moim poletku testowym: boratynka 22 cm sygnał b.dobry, 24 cm sygnał -"słyszę,ale myślę..." , 26 cm sygnał słyszalny , równomierny , czysty , ale na tyle słaby ,że podejrzewam ,iż przy normalnym poszukiwaniu nie do wychwycenia-no chyba ,że X-men biega z goldasem , to boraśki ciągnie jak rybak sieci :D 1 carska kopiejka na 27 cm ładnie brzęczy i X-men jest niepotrzebny , podobnie jest z 5-cio kopiejkówką na 30 cm - Podobno GMP to "kosa na sreberka". Wprawdzie przez te kilkanaście dni z GMP wyłowiłem ich sześć ..., ale trafiło sie i 5 zł z 1932 r.,i 24 eine taler,i 1/2 marki , więc z tą "kosą" , to jestem ostrożny :) - Kamienie magnetyczne słychać w określony sposób. -Dźwiek w słuchawkach bez opóźnień -Składa się bez problemu do rozmiarów z których słyną murzyni z Kongo :D Stelaż od XP Deus -Baterie Duracel(może nie będzie kartki za reklamę) wytrzymały 60 h -Żona sie nie przystawia, woli AT Pro :lol: Minusy: -Srednie i wysokie dźwięki zbyt blisko siebie. Co jakiś czas muszę rzucić moniaka na glebe i porównać wysoki i średni ton. Zdarza się to coraz rzadziej , ale jednak. Wprawa czyni mistrza , wiec z czasem zapewne nie będzie problemu. -Brzęczy pod liniami wysokiego napięcia -Koksy brzęczą jak złoto :D -Z XP Deus praca na odległość , bo Deus zakłóca GMP I jak na razie , to tyle :)
|