szukam na podlasiu napisał(a):
Dzięki za zainteresowanie i odpowiedź,a jak ci sprawowała optima na polach czystych,dawała sobie radę z Argo,i czy to prawda że Optima ma słabszy zasięg niż Argo ?
Ciągle nie napisałeś gdzie szukasz. Oczywiście, że Optima ma mniejszy zasięg, bo ma wyższą częstotliwość pracy. Ale jednocześnie jest czuła na małe monetki, szybsza, z lepszymi filtrami na śmietnikowe okolice. Coś za coś. Głębokość to nie wszystko. Przeszedłem ogródek rodziców z Optima, później wykręciłem maksymalny zasięg z Deusa i niewiele wyszło. Dopiero jak zwiększyłem w Deusie reaktywację, czyli duża szybkość mały zasięg zobaczyłem ile rzeczy leży pod cewką.
Za dużo się mieszasz w tym co byś chciał wiedzieć, Optima by była prostsza dla ciebie, z Argo będziesz się wkurzał, bo będziesz się musiał nauczyć innych trybów jak podstawowy jaki masz w Proxie. Weź usiądź porządnie dwa trzy wieczory i poczytaj dokładnie wątek o Optimie.
Ja bym napisał to tak - im dalej od ludzkich domów to Argo - przede wszystkim las, później nieużytki, łąki. Im bliżej - pola wokół wsi, wszystkie orne, stare wiochy, podwórka to Optima. A co do wzbudzania się nie zauważyłem na tyle by przeszkadzało.