SzaloneLata90-te napisał(a):
Jako,ze dzien mialem caly wolny to z czystej ciekawosci postanowilem tez sprobowac trybu mix na podobnych ustawieniach i tutaj (zpewne z racji tego ,ze jestem poczatkujacy) niezauwazylem jakiejs wiekszej roznicy miedzy trybami - chodzi glownie o te wydawane dzwieki
No kolego różnica jest spora przynajmniej dla mnie, i spróbuje Ci prosto wyjaśnić dla czego warto się na ten tryb przestawić, raz że chodząc w trybie mix masz więcej informacji od piszczałki co się znajduje w glebie i dodatkowo po dłuższym czasie nie będziesz używał pinpointa bo statyk sam załatwi sprawę i wskaże dokładne miejsce fanta, po drugie statyk zdemaskuje ci zardzewiałego śmiecia większych rozmiarów udającego kolorek, bo zacznie ci wyć na dużym obszarze a dynamik tylko zasygnalizuje ci kolor, po trzecie nauczysz się chodzić w słuchawkach a to da ci jakieś 20% więcej dołków.
Dla mnie w trybie mix po długim czasie chodzenia nie ma tajemnic co siedzi w glebie no czasem jest zaskoczenie nie powiem że są blaszki które udają monetki itp. ale przeważnie jest tak krótki sygnał od statyka i pięknie brzmiący sygnał od dynamika różniący się czasem niuansem na słuchawkach i wiem czy pod cewką jest monetka czy blaszka lub guziczek.
Pozdrawiam