foorest1 napisał(a):
Głupoty opowiadasz, Makro/Nokta robi chyba najbardziej solidne wykrywacze (oprócz tej wpadki z urywającym się uchem od cewki, w pierwszej partii makro racera, no ale chyba zapominamy o wadliwych seriach at pro, które się wzbudzają czy padających klawiatruach w minelabach?), np. w CF77 wykonanie powala całe goldmaxxy czy minelaby.
Powiedzcie jeszcze ja się ma w tym rankingu NOKTA FORS CORE, bop jest do kupienia nowa za 2590 a to spora promocja.
Jeśli tak wierzysz w tą jakość i znasz ten sprzęt to po co zadajesz pytanie co kupić? Mówisz o tym Marko/Nokta jakbyś był jego użytkownikiem od dawna a nie kimś kto nie zna sprzętu i chce kupić coś nowego.
trudno to ocenić bo w takim minelab to zwykle klopoty są po 2-3 bardzo latach intensywnego użytkowania. miałem minelab-a ponad 5 lat.
nie znam nikogo z tym macro czy nokta kto posiada ten sprzęt 2-3 lata. GMP mialem tylko rok (kolejny nabywca ma go już ponad 1,5 roku) ale nie zaważyłem najmniejszego problemu, to był sprzęt typu włącz i zapomnij o wszystkim. mam teraz tego deus-a i działa bez zarzutu, przez 2 lata tylko wymieniona śrubka od cewki bo byla lekko za luźna ale w zestawie jest druga więc też to dla mnie sprzęt typu włącz i zapomnij o problemach.
nokty fors core nigdy w rękach nie miałem, poprzednie nokty wiem, że były dla mnie za ciężkie a obecnie nie kupił bym niczego co posiada kable