Teraz jest czwartek, 14 sierpnia 2025, 09:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Przesiadka z Optimy ale na co?
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2016, 16:41 
Pułkownik
Pułkownik

foorest1 napisał(a):
Głupoty opowiadasz, Makro/Nokta robi chyba najbardziej solidne wykrywacze (oprócz tej wpadki z urywającym się uchem od cewki, w pierwszej partii makro racera, no ale chyba zapominamy o wadliwych seriach at pro, które się wzbudzają czy padających klawiatruach w minelabach?), np. w CF77 wykonanie powala całe goldmaxxy czy minelaby.

Powiedzcie jeszcze ja się ma w tym rankingu NOKTA FORS CORE, bop jest do kupienia nowa za 2590 a to spora promocja.

Jeśli tak wierzysz w tą jakość i znasz ten sprzęt to po co zadajesz pytanie co kupić? Mówisz o tym Marko/Nokta jakbyś był jego użytkownikiem od dawna a nie kimś kto nie zna sprzętu i chce kupić coś nowego.

trudno to ocenić bo w takim minelab to zwykle klopoty są po 2-3 bardzo latach intensywnego użytkowania. miałem minelab-a ponad 5 lat.
nie znam nikogo z tym macro czy nokta kto posiada ten sprzęt 2-3 lata. GMP mialem tylko rok (kolejny nabywca ma go już ponad 1,5 roku) ale nie zaważyłem najmniejszego problemu, to był sprzęt typu włącz i zapomnij o wszystkim. mam teraz tego deus-a i działa bez zarzutu, przez 2 lata tylko wymieniona śrubka od cewki bo byla lekko za luźna ale w zestawie jest druga więc też to dla mnie sprzęt typu włącz i zapomnij o problemach.
nokty fors core nigdy w rękach nie miałem, poprzednie nokty wiem, że były dla mnie za ciężkie a obecnie nie kupił bym niczego co posiada kable

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2016, 16:50 
Szeregowy
Szeregowy

To był cytat kolegi, który pisał o tym wcześniej.
Ja właśnie zadałem pytanie odnośnie tego wykrywacza. Sorka ale coś z cytowaniem mi nie poszło.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2016, 17:15 
Plutonowy
Plutonowy

O tej gafie z pękającymi uszami można zapomnieć bo producent już dawno to poprawił, i nie jest to nowa firma, bo od lat tworzy zaawansowane detektory i inne urządzenia, które między innymi widziałem w programie "było nie minęło", i dopiero niedawno zabrali się za hobbystyczne sprzęty.

Ja Ci ten sprzęt polecę, bo jest naprawdę świetny, i uważam go za najlepszy detektor w cenie do 3k PLN, a doświadczenie ze sprzętami mam duże ;)

https://www.youtube.com/watch?v=3e2qsp-pe_w

i tyle w temacie, jak widać radzi sobie lepiej niż deus na reakt 3, przy czym zachowuje większą głębokość , oczywiście deusa można podkręcić aby był głębszy ale za to bardzo powolny, albo szybki i super płytki, ale jeśli hobbistycznie chodzimy sobie po polach za monetkami, to Racer jest idealny, bo 2 ważne parametry (separacja i głębokość) zachowuje w tym samym momencie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2016, 18:17 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Może inaczej - syntetyczny nail test przechodzi lepiej od Deusa. To jeden z wielu elementów wpływających na skuteczność wykrywacza i nazywanie najlepszym detektora po obejrzeniu testu jednego elementu w sieci jest dość słabe. No ale przecież jak argumentów za wiele nie ma, to dobiera się dostępne tak, aby w miarę możliwości potwierdzały tezę :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2016, 18:18 
Generał Broni
Generał Broni

Nie żebym się czepiał, do Makro nic nie mam, ale w tym teście to Deus był na którym programie, bo ja tylko usłyszałem, '18kHz'... ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2016, 22:47 
Plutonowy
Plutonowy

Eksploratorium.eu napisał(a):
Może inaczej - syntetyczny nail test przechodzi lepiej od Deusa. To jeden z wielu elementów wpływających na skuteczność wykrywacza i nazywanie najlepszym detektora po obejrzeniu testu jednego elementu w sieci jest dość słabe. No ale przecież jak argumentów za wiele nie ma, to dobiera się dostępne tak, aby w miarę możliwości potwierdzały tezę :)

Miałeś go w łapie? Testowałeś? Ja byłem pod wrażeniem, bo jak wcześniej pisałem, zachowuje głębokość i wysoką skuteczność na śmietnikach, w tym samym momencie, czego nie mogę powiedzieć o deusie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 15 marca 2016, 23:44 
Szeregowy
Szeregowy

Ale temat rozpętałem. Dziękuję wszystkim za wkład. Jeśli jeszcze są jakieś sugestie to piszcie na pewno się to przyda osobą takim jak ja. Na dziś zdecydowałem będzie to Makro Racer 2. Mam nadzieję go odebrać już w czwartek. Klikne jak się to ma do moich poprzedników. Generalnie jeszcze raz dzięki!
Właśnie tak powinno wyglądać forum!!!

Pozdro for all.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 marca 2016, 00:29 
Generał Brygady
Generał Brygady

Makro miały jeszcze problem ze stabilna praca na 2 tonach jak dobrze pamiętam. Gdzies tu na forum bylo o tym.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 marca 2016, 00:37 
Sierżant
Sierżant

Pierwsze sondy się rozstrajały. MR2 ma nową sondę (nowe uszy) i miejmy nadzieje że lekcje tym razem odrobili.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 marca 2016, 07:29 
Szeregowy
Szeregowy

Kolega robił testy. Podobno wymiata i jest stabilny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 marca 2016, 15:25 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Dwa słowa - podobno i w testach. Taki już nasz pech, że w terenie nie szuka się testowo i podobno :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 marca 2016, 17:08 
Szeregowy
Szeregowy

On z nim chodził w terenie, nie Michał monetami w powietrzu. Jedyne w powietrzu testy separacji robił. Opowiem jak będę miał jakieś doświadczenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 marca 2016, 17:29 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Ja jestem w terenie właśnie z Racerem 2. Przyjemny sprzęt mocno nastawiony na drobnicę

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 marca 2016, 18:03 
Plutonowy
Plutonowy

saku napisał(a):
Ja jestem w terenie właśnie z Racerem 2. Przyjemny sprzęt mocno nastawiony na drobnicę

Podeślij jakąś sztukę do testów :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 marca 2016, 18:40 
Szeregowy
Szeregowy

saku napisał(a):

Widzę że z kilkoma w terenie już byłeś, z czym byś go porównał?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]