spider10.5 napisał(a):
Zawsze zastanawiała mnie kwestia militarki w GT ...w przypadku all metal dźwięk na kolor jak i żelazo jest identyczny a i nie działa w trybie all metal dyskryminacja więc kopie się każde żelastwo małe i duże. :?
Nie chodzę za militarką i rzadko korzystam z all metal (płytszy od disc), w trybie dyskryminacji przy zjechaniu z disc na zero żelazo i tak jest wycinane automatycznie (sygnał zanika nad żelazem), może popierdywać przy opcji iron mask on, ale nieznacznie. W all metalu przy dobrym osłuchaniu możliwe jest wychwycenie pewnych niuansów w tonie przy machaniu nad kolorem i żelazem ale pewności raczej nie ma (można sprawdzić przełączając na disc) z wielkością nie ma problemu, można ją rozróżnić po natężeniu i rozległości sygnału.
kometes napisał(a):
Miałem to co w podpisie. Moim zdaniem Rutusy przy Sovie to niemal zabawki. To właśnie Sovą nakosiłem najwięcej malutkich sreberek, ale ale uwaga - nie podstawową cewką, która średnio się do tego nadaje, tylko 800 Tornado.
Tak że nie zmieniaj sprzętu tylko dokup ceweczkę i będziesz zadowolony.
Tak jak napisałem na wstępie, w zapasie mam snajperkę 4,5x7, co nie zmienia faktu, że u kolegów, którzy latają z Optimą, częściej pojawia się uśmiech na twarzy, przynajmniej w przypadku małych kolorków (dodam, że wszyscy jesteśmy doświadczonymi szperaczami, ze zbliżonym stażem).
W Twoim opisie widzę Proxę, wspomniany kolega przeszedł właśnie z Proximy na Optimę i dopiero wtedy zwiększyła mu się zauważalnie skuteczność.Sowa na pewno ma przewagę na trudnych gruntach, jest też głęboka, w przyszłości na pewno do niej wrócę ale na tą chwilę rozglądam się za typowym kosiarzem maluchów na zainfekowanych żelazem miejscach.
Nie chciałbym wprowadzać jałowości do dyskusji ale nie mogę się oprzeć żeby nie podpytać też o Deusa. Nie miałem z nim styczności i zastanawia mnie czy faktycznie jest to taki boski wykrywacz, w zestawieniu z Tejonem, GM4, Optimą. Może miał ktoś możliwość porównania skuteczności wymienionych wykrywek, w dowolnym zestawieniu, w terenie?