konrad_wawa napisał(a):
sulik84 napisał(a):
Podsumowując, jestem zadowolony z wymiany. Zamiana 250-tki na 350-tke jest bez sensu, różnice są za małe według mojej opinii.
Trzeba doprecyzować, że różnice są za małe jeżeli analizujemy same wykrywacze bez cewki :) ACE250+standardowa cewka VS EUROACE+standardowa cewka to jednak spora różnica na korzyść Euroace. A różnicę tę robi właśnie cewka, a nie dodatki w stylu wyższej częstotliwości pracy wykrywacza czy większej rozdzielczości dyskryminacji.
Nieprecyzyjnie sformułowałem myśl, chodziło mi o różnicę w cenie jaką trzeba dopłacić do 350 :) W takim wypadku lepiej dokupić do 250tki cewkę NEL.
Oczywiście przewaga 350-tki na 250-tką wynika z cewki DD (bardzo dobrej), reszta to marketingowy bełkot co zgodnie z moim kolegą stwierdziliśmy praktycznie (nie ma żadnej odczuwalnej różnicy w dyskryminacji, chyba że na złocie bo jego nie testowaliśmy).
Cytuj:
Moim zdaniem ranking skuteczności wygląda mniej więcej tak:
1. ACE250 standard (4)
2. Euroace standard (5)
2. ACE250 + Detech Ultimate lub Nel Tornado (5+)
3. Euroace + Detech Ultimate lub Nel Tornado (5+)
4. AT Pro (6)
100% zgody, tylko co do AT-pro nie mam zielonego pojęcia. Zarówno 250 jak 350 z podłączonym NEL tornado osiągnęły identyczne wyniki głębokości (przynajmniej w powietrzu).
A ja i tak wolałbym AT-pro :D
Pozdrawiam
Przemek