Teraz jest sobota, 14 marca 2026, 01:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: ace 350 garrett
PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2016, 22:55 
Plutonowy
Plutonowy

vaku napisał(a):
rizar
rizar napisał(a):
1000 razy pisałem, że to stara konstrukcja, dla mnie ten wykrywacz jest beznadziejny, i polecanie go jako dobry sprzęt na początek to gadanie głupot. Można było się tym pobawić koło domu jako alternatywa dla chińskiej wiatrówki, ale aktualne ceny tego wykrywacza (ponad 1000zł!!!) to jest jakiś żart. Jak masz zamiar coś znajdywać to zainwestuj trochę więcej w np. używany sprzęt, jak Ci się hobby znudzi to opchniesz dalej bez straty, a przynajmniej nie będziesz zawiedziony. Zresztą chyba w temacie o CF77 pisałem jakie różnice są w fantach pomiędzy 250tką a makro (4 vs 20+ znajdek na polu 0.5ha, i to nie jeden raz, tylko zawsze :1 ), już nie mówię jak wbijesz na jakąś starą karczmę albo drogę, gdzie jest dużo starego żelastwa, garreciki dostają dyskoteki, i połowę czasu skupiasz się na latających kwadracikach od pozycji żelazo po srebro na ekranie, myśląc czy to kolejny zardzewiały złom, a może monetka oddalona o 10cm od gwoździa?

nie zgodzę się z tobą w ani jednym słowie. na starej karczmie tak jak piszesz wyciągnołem 350 tyle samo monet co kumpel 2500gti i drugi e trackiem na żadnym wypadzie nie odstawałem od nich. widocznie ty nie słuchałes co sprzęt mowi do ciebie. dwa lata chodziłem z 350 a ostatnie pół roku z cewka 13 detecha i było naprawde super. cały czas mam 350 bo zostawiłem ją sobie jako zapas bo mnie nigdy nie zawiodła potwierdzą to chłopaki z ktorymi biegałem bo sami byli w szoku

Sprzedam Deusa, kupie ace 350 bo podobno to kosa, po co placic 5k za wykrywacz xD

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2016, 23:03 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Sprzedam Deusa, kupie ace 350 bo podobno to kosa, po co placic 5k za wykrywacz xD[/quote]

dokładnie na pewno 5K ZA deusa to przesada i płaci sie tylko za "deus" na panelu tu sie z tobą zgodzę
na zaden wykrywacz nie widziałem tyle ogłoszeń typu sprzedam lub wymienię co na deusa, to mówi samo sa siebie :)
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2016, 23:06 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Procentowo mniej przepłaca się za XP Deus niż za EuroAce, który nie jest niczym innym, jak kanarkiem z większą cewką. Jego ułomna dyskryminacja, dźwięki, separacja (a właściwie jej brak) i bardzo przeciętna ergonomia mogą imponować tylko osobom, które mają bardzo blade pojęcie o wykrywaczach.

Deus jest drogi, ale zasadniczo nie ma konkurencji - stworzył unikalny segment rynku, w którym nikt z nim nie chce konkurować mimo powtarzania, że jest "za drogi".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2016, 23:11 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

nie ma konkurencji bo bezprzewodowy panel. widocznie nie mieliście okazji poznac 350 dokładnie w terenie. każdy ma prawo do swojego zdania. jesli chodzi o deusa kilku znajomych juz się przejechało. po prostu przereklamowany

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2016, 23:12 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

dlatgo ja zmieniłem zdanie z deusa na t2 se i jestem bardzo zadowolony

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2016, 23:25 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Nie istnieje coś takiego jak poznawanie 350 w terenie. Wykrywacz ten zawsze ma taką samą nastawę gruntu, identyfikuje sygnały tym samym ułomnym dzwonieniem i pokazuje to równie ułomnymi przedziałami.

W 250 za cenę 700zł te przeciętności były do przełknięcia przez wiele lat, teraz już nie są. EuroAce od początku był pomyłką i jego sukces wynika tylko i wyłącznie z legendy marki, nie skuteczności. Czarowanie że ktoś "nie poznał" albo "nie rozumie" wykrywacza, który zasadniczo nie daje się nijak inaczej ustawić, nie ma sensu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2016, 23:29 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

najwidoczniej nie chodziłeś z nim a ja jak chodziłeś to za krotko. ja opanowałem go do prfekcji można powiedzieć i dlatego nie odstawałem od sprzętów z wyższej półki z którymi biegali kumple. dzwonienie nie jest takie samo po tym widac ze nie znasz tego sprzętu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2016, 23:33 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Pozwolę sobie nie ciągnąć tej dyskusji, bo za moment dowiem się, że Garretty z serii ACE posiadają zaawansowaną identyfikację dźwiękową.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2016, 23:36 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

no tego nie powiedziałem, ale nie możesz sie wypowiadac krytycznie o sprzęcie ktorego nie znasz
albo z ktorym miałeś do czynienia tylko teoretycznie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2016, 23:43 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
To ACE250 i Euro/350 nie mają 3 typów dźwięków: niski na żelazo, "zwykły" na "średni" kolor i "gong" na "lepszy" kolor? Mają więcej tonów? :666
To ja chyba mam coś ze słuchem...
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 lutego 2016, 23:52 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Kończąc temat - zaczynałem od ACE 250, chodziłem i ze 150 i EuroAce. Te sprzęty nie mają czegoś takiego, jak perfekcyjne opanowanie - gong to gong :) Mógłbym tu wyłożyć kilka zdań o sygnalizacji obwiedni obiektu w glebie. Czyste sygnały kanar sygnalizuje pięknie i to tyle z zalet. Zasięg też jest do przełknięcia. Separacja nie istnieje, strojenia do gruntu nie ma, cewka ciąży "na przód" i wykrywacz męczy rękę mimo, że nie jest masowo zbyt ciężki. Dźwięki są trzy, o jednakowej głośności.

Mógłbym tu zrobić porównanie z równoważnikiem cenowym EuroAce, to jest Rutusem Proxima, ale chyba nie ma sensu, prawda?

Każdy ma prawo do własnego zdania, jednak nie mylmy własnego zdania z powtarzaniem mitów, wyobrażeń i zwykłych nieprawd.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 23 lutego 2016, 00:30 
Podporucznik
Podporucznik

Jednak w euro ace można z dużą dozą prawdopodobieństwa odróżnić monetę np od tubki po maści, gong na tubkę czy nawet polmosa będzie dłuższy tzn pojawi się jeszcze w skrajnej pozycji wymachu :ups: wiem ciężko to opisać, ale myślę że posiadacze wiedzą o co chodzi. Poza tym na pinpoincie monety też brzmią charakterystycznie, więc mimo pozornej ułomności dźwiękowej kanarki mogą nam sporo przekazać. :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]