Teraz jest niedziela, 22 marca 2026, 21:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Garret euro ace 350 prośba..
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 11:33 
Pułkownik
Pułkownik

BRAT_MIH napisał(a):
...tak naprawdę pomiędzy 1150 zł za Euroace, a 1850 zł za Optimę chyba nie ma nic, co mogłoby zagrozić pozycji Garretta...

...jest! Delta 4000 z sondą 13 DD.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 11:41 
Generał Broni
Generał Broni

Za bardzo nie ma co porównywać, dlatego piszę o dominacji Garretta. Można spojrzeć na różne kombinacje firmy produkującej wykrywacze z foliowymi wyświetlaczami - Fisher, Teknetics, Bounty Hounter ostatnio i Tesoro bez wyświetlacza. Te pierwsze są porównywalne z Garrettem więc im nie ustępuje, a wręcz jest lepiej wykonany. Posiadana przez nie identyfikacja numeryczna to w tym przedziale cenowym bajer, który można sobie w buty wsadzić, albo bawić się w domu w testach powietrznych :) Tesoro jako że wyświetlacza nie posiada i jest konstrukcją starą nie znajduje nowych nabywców.
A garrett jak to garrett polecany na większości forum :) Jak ktoś ma kasę - około 2 tysiące to może się zastanawiać co dalej. Ale jak nie ma i naskrobie 900 zł na używkę lub 1150 na nowy, to póki nie naskrobie kolejnego tysiaka to nie ma co za bardzo szukać :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 11:46 
Generał Broni
Generał Broni

No do Euroace też pewnie byś wsadził 13DD za 600 zł i chwalił. Tylko mi chodzi o to, że posiadając już Euro nim zbierzesz kasę na kolejną nie masz co skakać małymi skokami. Tracąc na wykrywaczu przy sprzedaży 250 i kupując Deltę z 13, dochodzisz do pułapu 2 tys. zł. Stąd moje słowa o dziurze, którą opanował Garrett i z której nie jest łatwo wyjść. Z drugiej strony czasami nie ma potrzeby :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 12:51 
Kapitan
Kapitan

BRAT_MIH napisał(a):
Tesoro jako że wyświetlacza nie posiada i jest konstrukcją starą nie znajduje nowych nabywców.
A garrett jak to garrett polecany na większości forum

No faktycznie są to najważniejsze wyznaczniki jakości wykrywaczy :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 14:05 
Generał Broni
Generał Broni

Widzę, że kolegę coś z tyłu gryzie, bo rzucasz jakieś kąśliwe krótkie uwagi i nic nie wnosisz do tej konwersacji. A patrząc na Twój podpis, po tym jak Ci Euroace nie podszedł kupiłeś Tekneticsa, który i tak zamieniłeś na Argo za prawie dwa koła. Zatem tak czy siak jakaś tam moja racja jest.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 15:22 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

BRAT_MIH napisał(a):
Widać klasa tego wykrywacza znacznie wzrosła, skoro porównujesz go do Argo :) Garrett dokładając świetną cewkę, podnosząc trochę częstotliwość zrobił skok z wykrywacza za 800 zł (Ace 250) coś co może zabrać dla siebie cały zakres cenowy do 1800 zł. Bo tak naprawdę pomiędzy 1150 zł za Euroace, a 1850 zł za Optimę chyba nie ma nic, co mogłoby zagrozić pozycji Garretta. Mowa oczywiście o kolorku. Nie twierdzę, że go będę miał na zawsze, bo cały czas zbieram kasę i dążę wyżej :) Ale to już jest ulubienie zakupów i nowych zabawek :)

Witam Wszystkich!Dostarczono mi już 350kę i powiem że jestem bardzo mile zaskoczony jej zasięgiem...Fakt testy robiłem w powietrzu-łał!Nie mogę się już doczekać wyjścia w teren :ups: pozdrawim.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 15:24 
Kapitan
Kapitan

BRAT_MIH napisał(a):
Widzę, że kolegę coś z tyłu gryzie, bo rzucasz jakieś kąśliwe krótkie uwagi i em c nie wnosisz do tej konwersacji. A patrząc na Twój podpis, po tym jak Ci Euroace nie podszedł kupiłeś Tekneticsa, który i tak zamieniłeś na Argo za prawie dwa koła. Zatem tak czy siak jakaś tam moja racja jest.

I dlatego muszę teraz k#$@&a wracać i czyścić swoje stare miejscówki bo mi się wydawało, że miałem dobre wykrywacze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 18:51 
Pułkownik
Pułkownik

Abaqus napisał(a):
BRAT_MIH napisał(a):
Widzę, że kolegę coś z tyłu gryzie, bo rzucasz jakieś kąśliwe krótkie uwagi i em c nie wnosisz do tej konwersacji. A patrząc na Twój podpis, po tym jak Ci Euroace nie podszedł kupiłeś Tekneticsa, który i tak zamieniłeś na Argo za prawie dwa koła. Zatem tak czy siak jakaś tam moja racja jest.

I dlatego muszę teraz k#$@&a wracać i czyścić swoje stare miejscówki bo mi się wydawało, że miałem dobre wykrywacze.

1. I ciągle Ci się wydaje.
2. Wcale nie musisz. W ogóle nie rozumiem takiego podejścia - wyczyścić do cna i zapomnieć. To tak jakby wędkarz wyłowił wszystkie ryby z jeziora i cieszył się, że więcej nie musi w nim łowić. Myślałem, że chodzenie z wykrywaczem to przyjemność a nie zawody w czyszczeniu miejscówki na czas.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 19:44 
Generał Broni
Generał Broni

Suszi będziesz zadowolony. Znam to uczucie, bo je uwielbiam - mieć nowy sprzęt na chacie i tylko czekać chwili by iść w teren. Ten wykrywacz nie jest ideałem, ale póki nie nazbierasz na kolejny przeskok będzie dzielnie służył. Pzdr !

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 20:12 
Kapitan
Kapitan

Anarchista napisał(a):
Abaqus napisał(a):
BRAT_MIH napisał(a):

1. I ciągle Ci się wydaje.
2. Wcale nie musisz. W ogóle nie rozumiem takiego podejścia - wyczyścić do cna i zapomnieć. To tak jakby wędkarz wyłowił wszystkie ryby z jeziora i cieszył się, że więcej nie musi w nim łowić. Myślałem, że chodzenie z wykrywaczem to przyjemność a nie zawody w czyszczeniu miejscówki na czas.

Kompletnie nie zajarzyłeś o co mi chodzi, ale już nie ma co rozmajać wątku.Twoja interpretacja mojej wypowiedzi jest co najmniej dziwna :?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 21:07 
Kapitan
Kapitan

Żeby trzymać się tematu:
- Garrett EA jest bardzo dobrym wykrywaczem jeśli chcemy kopać wszystkie sygnały i nie przeszkadza nam, że identyfikacja jest delikatnie mówiąc "nie za bałdzo" (poza tym predefiniowane tryby to jakaś ściema - po co wyłączane są określone zakresy?);
- jest głęboki.

Dziwi mnie natomiast, że:
- kilka lat temu przeważały opinie, że to praktycznie ACE 250;
- teraz optymiści twierdzą, że to prawie AT Pro :) .

Poza tym:
- nigdy nie chodzę na czas;
- chodzenie z wykrywaczem to dla mnie przyjemność (jasno się wypowiedziałem tutaj: http://www.pasja-eksploracja.com/forum/dyskusje-na-luzie/historia-polski/msg54558/#msg54558
- skoro na starych miejscówkach wychodzą mi monety, łuski i guziki to logika nakazuje powrót na wszystkie eksplorowane wcześniej miejsca i naprawdę z każdego przywożę kolejne interesujące mnie fanty;
- staram się wypowiadać o wykrywaczach, których używałem;
- jeśli za 1150 zł miałbym kupić drugi raz wykrywacz, z pewnością kupiłbym Eurotek'a PRO 11DD, a nie Garrett'a;
- nikt nie musi się z w/w zgadzać.

Pzdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 26 września 2014, 22:43 
Generał Broni
Generał Broni

Ate pro to nie jest - nie ta częstotliwość. Ale dużo lepiej niż z Ace 250. I łapiąc używkę za 900 - 950 zł na pewno: większa identyfikacja żelaza - na okopy, lepsza identyfikacja złota - wyższa częstotliwość jak w 250, oraz większa, głębsza cewka i przemiatanie. Nie twierdzę, że to ideał, bo sam chce zmienić na Optimę, ale dla początkujących z ograniczonym budżetem to może być gadżet na długie lata :) A co do jakości w porównaniu z Fisherem, Tekneticsem to polecam forum Proscana. Pzdr !

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]