Teraz jest niedziela, 3 sierpnia 2025, 03:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 658 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 44  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Maska 5+
PostNapisane: czwartek, 15 czerwca 2017, 22:19 
Moderator
Moderator

sphinxxx33 : dokladnie tak, masz miec zaciemniony przedzial zelaza (Iron), do granicy z folia (Foil)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 czerwca 2017, 22:41 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

sphinxxx33 napisał(a):
Mam rozumieć że mam wyciąć żelazo ? i wtedy będą słyszalne 2 dźwięki ?

Dokładnie tak, wtedy na bi będziesz miał dwa dźwięki , a na mono 1 czyli sam kolor, żelaz będzie niesłyszalne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 czerwca 2017, 22:49 
Kapral
Kapral

Chwila bo chyba nie rozumiem, jak wytnę żelazo i ustawię bitonal to jak będę miał 2 dźwięki, skoro żelazo będzie wycięte , więc go nie będzie słychać i będę miał tylko jeden dźwięk. To samo na MONO - żelaza nie bedzie więc tylko dźwięk na kolor

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 15 czerwca 2017, 23:16 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Bo na bi-tone to nie wycinanie tylko dyskryminacja, wiec 2 dźwięki, kolor - wysoki i to co poniżej dyskryminacji - niski. Na mono natomiast to co poniżej dyskryminacji jest wycięte, czyli słychać tyko kolor :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 16 czerwca 2017, 22:41 
Kapral
Kapral

dzięki Panowie, jest tak jak napisaliście. Miałbym jeszcze kilka pytań odnośnie tego sprzętu, zgodzi się ktoś na prive lub na telefon ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 16 czerwca 2017, 23:21 
Major
Major

Zadaj swoje pytania na Forum to może wszyscy czegoś się nauczymy . Sprzęt jest na tyle nowy na rynku że wszyscy go jeszcze poznajemy :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2017, 00:25 
Kapral
Kapral

Mam gm5+ cewką 12 spider. Byłem na 2 wypadach - 2 leśne drogi, na których wychodziło sporo fantów- dokładnie schodzone ace 250. Zaparowanego ekranu nie stwierdziłem.Na razie szału nie ma. Wszystko co wartosciowe było wyciągnąłem starym wykrywaczem. Na full ustawieniach wyjąłem jedynie 1 mała ołowianą kulkę i kilka odłamków. Może taka specyfika tych 2 miejscówek ? . Może. Pewnie za krótko na jednoznaczne podsumowanie, ale pierwsze wrażenia takie , że ace 250 to nie jest zły sprzęt. Niektórzy pisali na forum że porównanie tych 2 wykrywaczy ma się jak audi do malucha. Chyba ,, lekko " poniosła ich fantazja. Ja wielkiej różnicy póki co nie widzę. Na terenach czystych znalazłem kilka współczesnych 1 groszówek i 2 monety z prl-u. Monety w przedziałach 40 - 60- kilka. Jak dla mnie cewka 12 trochę za ciężka. Zastanawiam się nad dokupieniem 9. Poza tym wystapił problem z przesuwaniem sie cewki na bok (pewnie od ciągłego poruszania na boki), pomimo mocno dociśniętych kapsloków. Też tak macie ? Moje pytania są następujące:
1 od jakich przedziałów cyfrowych (chodzi mi o stałe, powtarzalne sygnały) kopiecie ?
2 czy kopiecie takie sygnały jeśli występują w żelazie i folii ?
3 czy u wszystkich 2 rózne sygnały na żelazo i kolor w ustawieniach bitonal występują dopiero gdy wytniecie na głównym ekranie żelazo ?
4 co z głębokością ? szukam przy samej ziemi, podniosę troche , sygnał zanika, a po wykopaniu, okazuje sie że przedmiot nie zalegał wcale aż tak głęboko.
5 Zna ktoś może link do wiadomości odnośnie nowych przepisów dotyczących szukania skarbów ?
jeśli ktoś ma jakies wskazówki lub porady prosze pisac , chetnie skorzystam. Dziękuje Wszystkim za dotychczasową pomoc. :)
Pozdrawiam i życzę udanych wykopków

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2017, 00:37 
Kapral
Kapral

I jeszcze dołożę 3 pytania :
1 przy szukaniu monet, guzików i innej drobnicy 18 khz czy 8 khz ?
2 disc dept - jaki macie ustawiony ?
3 bitonal czy mono ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2017, 00:41 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Po Twoich wcześniejszych postach wnioskuję, że raczej jesteś początkujący, nie bardzo rozumiesz zasady działania wykrywacza i nie bardzo wiesz jak go ustawić. Porównanie z mercedesem i maluchem jest jak najbardziej trafne. Ale z każdym nowym wykrywaczem musisz się trochę osłuchać. Im bardziej jesteś "zielony w temacie" tym dłużej to trwa. Moja pierwsza rada - zmień cewkę na 9, druga - na razie chodź tylko na mono i kop tylko powtarzalne sygnały. Jeżeli po miesiącu nadal będziesz twierdził, że GM5+ i ACE 250 to ta sama klasa - sprzedaj Bułgara i wróć do Garreta.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2017, 06:19 
Generał Broni
Generał Broni

Krzywy :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2017, 06:59 
Moderator
Moderator

Na boki rusza Ci sie cewka czy cala sztyca?

Odkrec 1 twistlocka od rekojesci, wyciagnij platik z srodka, dokladnie wyczysc z piasku i innych zabrudzen ...

Zloz, mocno skrec i powinno byc ok :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2017, 11:05 
Podporucznik
Podporucznik

Przy powtarzalnych sygnałach ja kopię i na folii i na żelazie.Generalnie staram się nie patrzeć na wyświetlacz i chodzić na słuch.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2017, 16:49 
Kapral
Kapral

Odkręciłem i niespecjalnie to pomogło. W pierwszej części sztycy (tej przy cewce) na końcu rurki są 2 żółte kawałki plastiku . Ta część i część środkowa są ok, nic się nie rusza. Przy samej cewce też ok. Ale w pierwszej części sztycy, tej przy rękojeści, przy poruszaniu na boki, słychać jak ta rurka ,, chodzi''. Skręciłem na maksa, może się nie odkręci, ale tak chyba nie powinno byc przy nowym sprzęcie. Jak jest u Was ? jest tam w rurce przy rękojeści jakiś plastik lub blokada ? Myślałem nawet żeby tą część sztycy pozostająca w środku obkleić taśmą, żeby nie było luzu, ale będzie wtedy problem przy składaniu wykrywacza. Ma ktoś jakiś inny pomysł ? Sorry że truje , ale mam pecha przy tym wykrywaczu. Najpierw sprzedawca opóźnił wysyłkę , potem wysłał wersje LITE bez słuchawek, w końcu jak dotarł do mnie , to nie umiałem go ustawić (problem z 2 dźwiękami, na szczęscie przy waszej pomocy już rozwiązany). Teraz znowu ten luz i przesuwanie się sztycy. Chciałbym wreszcie w spokoju wyruszyć w pole i sprawdzic co ten sprzęt potrafi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2017, 17:57 
Szeregowy
Szeregowy

Właśnie miałem zadać podobne pytania co kolega wyżej, opisze ktoś jak działają te funkcje? Chodzę na ustawieniach
Gain 1
Treshold 20-25
P-box high
Disc level 15
Mono tonal
Cewka 12 spider

Chciałbym żeby ktoś to opisał jak ustawiać na czystych polach, zaśmieconych polach, na zaśmieconych polach, na plaży

Chodziłem ostatnio z kolegą co miał ace 250i on 1 moneta i 3 guziki ja 4 monety i 5 guzików

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 czerwca 2017, 18:36 
Major
Major

sphinxxx33 napisał(a):
Odkręciłem i niespecjalnie to pomogło. W pierwszej części sztycy (tej przy cewce) na końcu rurki są 2 żółte kawałki plastiku . Ta część i część środkowa są ok, nic się nie rusza. Przy samej cewce też ok. Ale w pierwszej części sztycy, tej przy rękojeści, przy poruszaniu na boki, słychać jak ta rurka ,, chodzi''. Skręciłem na maksa, może się nie odkręci, ale tak chyba nie powinno byc przy nowym sprzęcie. Jak jest u Was ? jest tam w rurce przy rękojeści jakiś plastik lub blokada ? Myślałem nawet żeby tą część sztycy pozostająca w środku obkleić taśmą, żeby nie było luzu, ale będzie wtedy problem przy składaniu wykrywacza. Ma ktoś jakiś inny pomysł ?

Wiem co się stało :)
Ta najgrubsza rurka ma pierścień z gwintem klejony do rurki z włókna jakimś badziewiarskim klejem .
Kiedy zbyt daleko wysuniesz tę rurkę , ten pierścień na skutek przemiatania wykrywaczem i ruchów "średniej" rurki , się odklei i zrobi się luz , stąd taki efekt . Moja rada , albo reklamuj skoro jest na gwarancji , albo kup porządny klej (np. dwuskładnikowy Powerfix z Lidla :1 ) i sklej ten pierscień tak jak powinien być sklejony . Jeśli tego nie zrobisz i będziesz chodził z odklejonym pierścieniem to w najlepszym wypadku rozleci Ci się wykrywacz w polu i masz po szukaniu. Owijanie tego taśmą jest półśrodkiem i na dłuższą metę sprawy nie załatwi . I na przyszłość nie wysuwaj tej pierwszej rurki (licząc od elektroniki wykrywacza) zbyt daleko bo może sytuacja się powtórzyć choć nie musi :)
Tylko ta rurka posiada pierścień który jest czymś klejony , z pozostałymi rurkami kłopotu nie będzie.
Są jak widać pewne "niedoróbki" po stronie producenta ale wykrywacz ma naprawdę wybitne osiągi przy swojej jednak prostocie . Największą wadą tego wykrywacza w mojej subiektywnej opini są dźwięki które są jak dla mnie mało wyraziste :n ale do wszystkiego można pewnie przywyknąć :) No i jeszcze głośność tego wykrywacza :n Na ustawieniu Volume "0" (zero) wykrywacz "drze" się na kilometr :ups: więc słuchawki to podstawa .

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 658 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 44  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]