okrezna1 napisał(a):
Świetny teścik pełen profesjonalizm wielki szacón.
Dzięki - cieszę się że się przydało choć zawsze może być lepiej . Ta mała cewka bardzo mnie zaskoczyła - testowałem w tym miejscu wiele wykrywaczy i były takie ( znanych zachodnich marek ) które nie potrafiły wykryć żadnej monetki lub wykrywały dwie lub jedną , inne wykrywały ale z wielkim trudem na bardzo wyśrubowanych ustawieniach , mogę spokojnie napisać że w tym miejscu najlepiej sprawowały się GMP i GM4 - sygnały najbardziej czytelne na ustawieniach na których można spokojnie prowadzić poszukiwania.
Pokrętło dostrojenia do gruntu ma mniej niż 360 stopni , powinno być wieloobrotowe można by wtedy bardziej precyzyjnie ustawić grunt i bawić się w ustawianie bardzie pozytywnie czy negatywnie , na pozytywnym powinno być trochę głębiej ale aktualnie trudno to zrobić bo można przesadzić przekręcając o ułamek milimetra
Co do cewki i osłony , przyznam się że zgubiłem osłonę z cewki 12/10 , była zdjęta do czyszczenia , nałożyłem bez zabezpieczenia , po ciemku pakowałem wykrywacz do samochodu i chyba wtedy spadła - taśmę skot miałem w kieszeni , trzeba kupić nową .... , Co do Detecha to inna sprawa miałem cewki detecha i tam wszystko jest super dopracowane i nic nie spada ale chyba na Roger Relic czytałem jakiś wątek dotyczący porównania cewki detech 12/10 i firmowej 12/10 - były tam opinie że produkt GM jest lepszy , był nawet film jednak może była to wina zestrojenia. Jeszcze co do osłon i cewek - to idiotyczny pomysł by sprzedawać cewki bez osłon a tak właśnie jest z GM - trzeba zapłacić dodatkowo za badziewną osłonkę a bez niej szuramy po ziemi i kamieniach jej wypełnieniem takim pomarańczowym ekstremalnie kruchym g.....nie - i bardzo szybko można zrobić coś takiego jak na fotce z aukro