Teraz jest czwartek, 25 grudnia 2025, 09:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Golden Mask 4 pro - testy
PostNapisane: sobota, 21 grudnia 2013, 09:05 
Moderator
Moderator

W sumie bardzo dobrze wyszło - od około 2 lat planowałem zakup tego wykrywacza , GM4 nie ustępuje GMP z cewka 12/10 ani Tejonowi z cewką 12/10 DD , jest stabilny i prosty , ustawienia jakie użyłem nie są wyśrubowane - można z nimi normalnie chodzić zachowując stabilność , oto link do filmiku:
http://youtu.be/_igqdAcdVfw

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Golden Mask 4 pro - testy
PostNapisane: sobota, 21 grudnia 2013, 10:41 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Dzięki za filmik i uwagi. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 22 grudnia 2013, 14:23 
Moderator
Moderator

GM4 kocha koks ( na dyskryminacji 2 ) , chyba bardziej lubi ten koks niż GMP , można zwiększyć dyskryminację by go nie kopać (wtedy w sygnał stanie się bardziej "żelazisty" ) jednak nie zamierzam , dwa jest ok - do koksu jestem przyzwyczajony . W te wolne przestrzenie w cewce faktycznie wsypuje się piach i ziemia - trochę mnie to denerwuje jednak jeszcze nie wiem czy przerobić osłonę cewki . Pokrętło dostrojenia do gruntu mogło by mieć większy zakres ( więcej obrotów ). Na razie to tyle , oczywiście to są tylko takie negatywne drobiazgi , wykrywacz w kategorii kolorowa drobnica spisuje się doskonale.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 grudnia 2013, 17:26 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Zawsze chodzisz na automacie? Na manualu masz zdecydowanie większy zasieg

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 grudnia 2013, 18:20 
Moderator
Moderator

W sumie nie używam automatu ale mineralizacja w tym miejscu jest wyjątkowa ( 30 metrów dalej jest już normalnie - gdzieś na godzinę 10-11 ) dlatego użyłem ustawień fabrycznych gruntu ,. Jak testuję wykrywacz to używam ustawień które nadają się do użycia w tym terenie, bezmyślne maksymalizowanie ustawień czułości i gruntu w trudnym terenie do niczego dobrego nie prowadzi ( i to chyba dotyczy każdego wykrywacza )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 stycznia 2014, 15:12 
Moderator
Moderator

zrobiłem nowy filmik z moim Bułgarem , z cewką 7 cali , różnica w dostrojeniu automatycznym i manualnym i imponujące zasięgi - gorąco polecam !!!
http://youtu.be/BexKL7QpTEc

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 stycznia 2014, 22:48 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Świetny teścik pełen profesjonalizm wielki szacón.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 stycznia 2014, 23:09 
Generał Brygady
Generał Brygady

no w koncu ,chyba te filmiki juz przekonają Solo do podjecia decyzji w sprawie zakupu sprzetu..

Prymek ja tam w osłona na cewke nie mam problemu, szczelna pasowna ale cewke mam Detecha ..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 stycznia 2014, 08:03 
Moderator
Moderator

okrezna1 napisał(a):
Świetny teścik pełen profesjonalizm wielki szacón.

Dzięki - cieszę się że się przydało choć zawsze może być lepiej . Ta mała cewka bardzo mnie zaskoczyła - testowałem w tym miejscu wiele wykrywaczy i były takie ( znanych zachodnich marek ) które nie potrafiły wykryć żadnej monetki lub wykrywały dwie lub jedną , inne wykrywały ale z wielkim trudem na bardzo wyśrubowanych ustawieniach , mogę spokojnie napisać że w tym miejscu najlepiej sprawowały się GMP i GM4 - sygnały najbardziej czytelne na ustawieniach na których można spokojnie prowadzić poszukiwania.

Pokrętło dostrojenia do gruntu ma mniej niż 360 stopni , powinno być wieloobrotowe można by wtedy bardziej precyzyjnie ustawić grunt i bawić się w ustawianie bardzie pozytywnie czy negatywnie , na pozytywnym powinno być trochę głębiej ale aktualnie trudno to zrobić bo można przesadzić przekręcając o ułamek milimetra

Co do cewki i osłony , przyznam się że zgubiłem osłonę z cewki 12/10 , była zdjęta do czyszczenia , nałożyłem bez zabezpieczenia , po ciemku pakowałem wykrywacz do samochodu i chyba wtedy spadła - taśmę skot miałem w kieszeni , trzeba kupić nową .... , Co do Detecha to inna sprawa miałem cewki detecha i tam wszystko jest super dopracowane i nic nie spada ale chyba na Roger Relic czytałem jakiś wątek dotyczący porównania cewki detech 12/10 i firmowej 12/10 - były tam opinie że produkt GM jest lepszy , był nawet film jednak może była to wina zestrojenia. Jeszcze co do osłon i cewek - to idiotyczny pomysł by sprzedawać cewki bez osłon a tak właśnie jest z GM - trzeba zapłacić dodatkowo za badziewną osłonkę a bez niej szuramy po ziemi i kamieniach jej wypełnieniem takim pomarańczowym ekstremalnie kruchym g.....nie - i bardzo szybko można zrobić coś takiego jak na fotce z aukro

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 stycznia 2014, 13:35 
Porucznik
Porucznik

Kolego prymek czy robiłeś taki test.Pokazane są dwa przykłady, większość testów internetowych to testy takie jak w pierwszym przykładzie tego filmiku, w ogóle nie wiedziałem testów takich jak na drugim przykładzie.

http://www.youtube.com/watch?v=vpPkR1zz6Sc

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 stycznia 2014, 14:24 
Moderator
Moderator

Będzie tak jak w rutusie i wielu innych wykrywaczach , gwóźdź ustawiony równolegle do monetki blokuje detekcję chyba wszystkim wykrywaczom również w GMP , nie przejmuj się tymi testami pamiętaj że w ziemi jest trójwymiar i miliony kombinacji ułożenia , proporcji wielkościowych , głębokości żelaza i monetek .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 stycznia 2014, 16:37 
Generał Brygady
Generał Brygady

prymek jeszcze nie smigałem z cewka fabryczna od GM 4 i jestem ciekaw jak sie sprawuje to jest ta cewka DD co jest w kpl. okragła.. a co do Solo słuchaj mi wystarczyła jedna opinia kolegi Abdula chyba wiesz o kim mowa i jakos nie panikowałem jak ty przed kupnem sprzetu.. a prawda jest taka ze zawsze cos bedzie nie tak , a mogło byc lepiej .... itd. wiec dla ciebie chyba nie ma wykrywacza w tym kraju ... :lol: :lol: :lol: :1 :idea ty chyba chiałbys zeby jeszcze samo sie wykopało..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 stycznia 2014, 16:56 
Porucznik
Porucznik

Znam kolege abdula hehehe, ale jakos sonde 29DD rutusa tez zachwalali i dałem sie zwieść, wcale nie jest tak jak mówia, dlatego taka panika bo mam uraz.
Staram sie zdobyc jak najwiecej informacji uzytkownikow, a nie mitów dilerów i ich klakierów :) więc troszkę cierpliwosci dla sola :D szanowni koledzy.

Pozdrawiam:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 stycznia 2014, 17:14 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Solo8 napisał(a):
Znam kolege abdula hehehe, ale jakos sonde 29DD rutusa tez zachwalali i dałem sie zwieść, wcale nie jest tak jak mówia, dlatego taka panika bo mam uraz.
Staram sie zdobyc jak najwiecej informacji uzytkownikow, a nie mitów dilerów i ich klakierów :) więc troszkę cierpliwosci dla sola :D szanowni koledzy.

Witam
Czy mógłbyś bliżej opisać jaka jest naprawdę ta sonda 29 DD Rutusa ??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 stycznia 2014, 17:30 
Generał Brygady
Generał Brygady

asd napisał(a):
Solo8 napisał(a):

Witam
Czy mógłbyś bliżej opisać jaka jest naprawdę ta sonda 29 DD Rutusa ?co do cwki DD rutusa to jest ok ale widocznie ty nie potrafisz opanowac tego wiec sorry nic wiecej o rutusie bo to nie temat o tym.. a skoro tak sie zawiodłes to moze tak samo byc z kazdym innym sprzetem kazdy bedzie zachwalał ty potem i kupisz i znowu pretencie ze masz uraz wiec lepiej sam sobie decyzje podejmij nikt za ciebie tego nie zrobi bo potem bedziesz wylewał zale... to oczywiscie do Sola..

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]