Teraz jest sobota, 20 września 2025, 21:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowe modele Bounty Hunter Made in USA
PostNapisane: poniedziałek, 1 grudnia 2014, 23:28 
Pułkownik
Pułkownik

Nie jestem.
Jak masz jednego oficjalnego dystrybutora na kraj, to wiadomo,że on dyktuje ceny pozostałym subdilerom (i może założyć ceny minimalne).
Od jednego z nich dowiedziałem się, że początkowa cena 1099 zł była poniżej obecnej ceny hurtowej.

Masz rację, że marże są za wysokie, ale weź pod uwagę,że kolejki po to się nie ustawiają. A sprzedawcy asekurują się wysoką marżą.
Z drugiej strony - niższa cena mogłaby zapewnić odpowiedni popyt.
I koło się zamyka.
Taki mamy klimat :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 4 stycznia 2015, 21:23 
Podporucznik
Podporucznik

Witam czy cewka Detech 13 Ultimate z Teknetiksa będzie pasowała do Bounty hunter land ranger po wymianie wtczki ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 4 stycznia 2015, 23:53 
Pułkownik
Pułkownik

Na poprzedniej stronie podalem liste kompatybilnych cewek.
Moze pojdz w ta strone zamiast zabaw z lutownica :D

P.S.
Masz ta wykrywke i szukasz innej cewki ,czy zastanawiasz sie co by bylo,gdyby?
Pytam z ciekawosci :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 stycznia 2015, 09:04 
Podporucznik
Podporucznik

Mam taką cewkę przy swojej Alphie 2000 i miło by było gdyby pasowała po wymianie wtyczki do Bounty hunter land ranger pro.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 marca 2015, 22:45 
Pułkownik
Pułkownik

Mały refresh tematu :D

Testy całej serii w wykonaniu Francuzow:
https://m.youtube.com/watch?v=sO19eSNLFQI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 marca 2015, 16:34 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Niewielkie różnice w sumie biorąc pod uwagę, że najtańszy model jest warty połowę najdroższego. Chociaż jak zauważyłem w ostatnim nie stroił chłopak do gruntu tylko poleciał w automacie a to chyba nieszczególne rozwiązanie.
A jak Tobie sprawuje się BH?
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 marca 2015, 22:04 
Pułkownik
Pułkownik

Jestem zadowolony.
W trybie allmetall jest glebszy o jakies 2-3cm,ale nie uzywam tej opcji.
Po osluchaniu robi sie bardzo przyjemny w pracy.

Ale jak wszystko kwestia gustu.Mi bardzo podpasowal,a komus innemu moze "nie lezec".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 marca 2015, 23:53 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Zakupiłem niższy model Quick Draw Pro i właśnie zaczynam z nim zabawę. Dwa wyjazdy dopiero i stąd pytanie :) Sprzęt jakoś mało popularny ale ja lubię ryzyko hyhy.
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 marca 2015, 08:42 
Pułkownik
Pułkownik

Jak pochodzisz troche,to podziel sie wrazeniami :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 marca 2015, 15:13 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Pierwsze spostrzeżenia już mam.
Na pewno piszczała jest mega lekka, waga praktycznie taka jak ACE'a (miałem 250-kę) albo i niższa, na pewno cewka jest lżejsza niż garretowska. Piszczałka jest w miarę szybka i ładnie łapie sygnały. Z reguły chodzę na czułości 10 z wyciętym IRON. Jeżeli nie ma dużo złomu to wyłączam dyskryminację w ogóle, jeżeli zaczyna mi non stop pikać to wyłączam żelazo. Nie wiem czy zasięg jest większy bez dyskryminacji niż z włączoną dyskryminacją, muszę się pobawić. Tak samo muszę pokopać sygnały na wskazaniach 15-19 czyli żelazowych jak będę chodził bez dyskryminacji - sprawdzę, czy jak mam wycięte żelazo i dzwoni mi od 20 to czy nie pomija jakichś fantów nieżelaznych. Pinpointa nie używam bo mi się nie chce (zresztą w ACE też nie używałem) - ładnie można namierzyć bez niego. Fajny jest wskaźnik cyferkowy, pomaga w ocenie co może być pod cewką, no i jest LANS hyhy. Łaziłem ostatnio na miejscówce, gdzie kilkanaście dni wcześniej chodziłem z pożyczonym Tesorakiem i ilość wyjętych fantów podobna, głębokość fantów podobna. Pomimo, że BH jest w miarę szybki to nie można za szybko machać bo nieraz potrafi pominąć sygnalik np. na małą monetkę. Jak na razie jestem zadowolony. Zastanawiam się, kiedy będą dostępne cewki do BH fabryczne, bo w amerykanowie są a u nas cisza a nie wiem czy będzie pasowała do mojego BH cewka DD taka jak w Rangerze tyle, że od Fischera (w moim jest elipsa Fischerowska od F-5).
Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 12 czerwca 2015, 10:30 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam.
Pobiegałem już trochę z piszczałą i mam ją już obcykaną - wiem, że nie ma zbyt wiele do obcykania ale zawsze.
Chodząc na max czułości nie jest zbyt stabilny dosyć często popierduje, szczególnie jak jest dużo złomu na polu co bywa nieco denerwujące - jak jest w miarę czysto jest ok. Bardzo dobrą stabilność uzyskuje na czułości 8 (na 10), fabryczne ustawienie po włączeniu jest na 7 ale nie wiem czy jest to jego optymalna nastawa wg producenta czy tak sobie po prostu ustawili. Chodzę z odrzuconym żelazem ale jak mam niepewny sygnał tzn. skaczą mi cyferki w dużym zakresie to wrzucam żelazo i wtedy już ładnie pokazuje (żelazo poniżej 20) i wiadomo czy kopać czy nie. Bateria starcza na długo więc nie jest jakiś prądożerny. Ogólnie można powiedzieć, że jestem zadowolony chociaż nie jest to jakiś głęboki sprzęt. Za ok dwa tygodnie będę miał możliwość porównania BHQDP z dwoma ACE250 więc napiszę jak BH wygląda w porównaniu z jego odpowiednikiem ze stajni Garretta. Kiedyś miałem zarówno ACE150 i 250 i już teraz śmiało mogę powiedzieć, że BH jest wygodniejszy od ACE bez porównania.

Ogólnie kuleje u nas dystrybucja BH. Nie ma do nich praktycznie żadnych akcesoriów jak np. cewki. Na amerykańskich stronach jest tego sporo co najmniej po 4 typy, a u nas puchy. W PL jedynie cewki do Tekneticsa, a te przynajmniej na stronach amerykańskich są odróżnione od cewek do BH - nie chodzi tu nawet o sama wtyczkę bo cewka ma taką samą wtyczkę do Euroteka i do BH a jednak symbole są inne więc nie jest to to samo...

Pozdrawiam
Kopi

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]