Witam. Pierwsze spostrzeżenia już mam. Na pewno piszczała jest mega lekka, waga praktycznie taka jak ACE'a (miałem 250-kę) albo i niższa, na pewno cewka jest lżejsza niż garretowska. Piszczałka jest w miarę szybka i ładnie łapie sygnały. Z reguły chodzę na czułości 10 z wyciętym IRON. Jeżeli nie ma dużo złomu to wyłączam dyskryminację w ogóle, jeżeli zaczyna mi non stop pikać to wyłączam żelazo. Nie wiem czy zasięg jest większy bez dyskryminacji niż z włączoną dyskryminacją, muszę się pobawić. Tak samo muszę pokopać sygnały na wskazaniach 15-19 czyli żelazowych jak będę chodził bez dyskryminacji - sprawdzę, czy jak mam wycięte żelazo i dzwoni mi od 20 to czy nie pomija jakichś fantów nieżelaznych. Pinpointa nie używam bo mi się nie chce (zresztą w ACE też nie używałem) - ładnie można namierzyć bez niego. Fajny jest wskaźnik cyferkowy, pomaga w ocenie co może być pod cewką, no i jest LANS hyhy. Łaziłem ostatnio na miejscówce, gdzie kilkanaście dni wcześniej chodziłem z pożyczonym Tesorakiem i ilość wyjętych fantów podobna, głębokość fantów podobna. Pomimo, że BH jest w miarę szybki to nie można za szybko machać bo nieraz potrafi pominąć sygnalik np. na małą monetkę. Jak na razie jestem zadowolony. Zastanawiam się, kiedy będą dostępne cewki do BH fabryczne, bo w amerykanowie są a u nas cisza a nie wiem czy będzie pasowała do mojego BH cewka DD taka jak w Rangerze tyle, że od Fischera (w moim jest elipsa Fischerowska od F-5). Pozdrawiam Kopi
|