Szanowny panie administratorze, byc moze i ten wpis potraktuje pan jako trolling ale zaryzykuje:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie"Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty[1][2], która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji."
(to nie wykladnia prawna co prawda, nie mniej jakis punkt odniesienia sie przyda)
Z powodu natretnych pytan, na ktore nikt nie chcial lub nie umial odpowiedziec, zoltymi kartkami obdarowanych zostalo kilka osob (takze ja).
Chcialbym zauwazyc, ze pewna konwencja wypowiedzi, ktora sam pan zreszta stosuje jest obecna juz od dluzszego czasu, wiec byc moze wypowiedzi sa luzniejsze, nie do konca zwiazane z tematem albo zuchwalsze podam przyklad:
"I jak zwykle znajdzie się kilku z problemem rozumienia słowa pisanego i innych natury genetycznej.
Panowie Filek, offshore, fishowiec, przecież jak byk jest napisane, że zarządzenie dotyczy wszystkich jednakowo."
Chcialbym z tej wypowiedzi podkreslic, insunuacje problemow ze zrozumieniem a nawet genetycznych.
Pan jako dlugoletni administrator tego forum doskonale sie orientuje, ze w ten sposob narusza pan cudze dobra insunuacjami co do wydolnosci intelektualnej oraz dysfunkcji genetycznych.
Podkreslic chce i pan to wie, ze dyskriminacja slowna to takze jest dyskryminacja.
Tak beztrosko i nonszalancko kwituje pan moje zapytanie: "Mnie zas najbardziej interesuje jak zostanie potraktowany wniosek poszukiwacza bez legitymacji PZE?", ktore wcale nie jest pozbawione sensu pomimo, ze pan nie chce tego przyjac do wiadomosci.
Zeby dokonczyc te kilka slow prosze jeszcze raz przeczytac moje pytanie oraz pozniejsze rozwiniecie (w kolejnym wpisie) i porownac z wlasna odpowiedzi, ktora juz zacytowalem powyzej a ktorej istota jest stwierdzenie, ze zarzadzenie dotyczy wszystkich jednakowo.
Tylko czy ja pytalem o tresc zarzadzenia, czy ewentualne skutki i nastepstwa tego zarzadzenia i czy to faktycznie bylo trollowanie czy pytanie zgodne z tematem watku i forum?
Wlasciwie na koniec musze zadac pytanie, czy pan chce sprowadzic forumowiczow do roli czytelnikow, potakujacych glowami do zamieszczonych informacji? Ja rozumiem forum jest panskie.
Owszem pewne pytania moga byc glupie naiwne, niewygodne a nawet przerazajace ale czy zadanie takiego pytania to juz jest dobry punkt wyjscia do dyskryminowania uczestnikow.
Tu na forum sa przedstawiciele wszystkich warst spolecznych i zawodowych, wielu z nas ma naprawde problem z wyluskaniem, zrozumieniem i analizowaniem przekazow urzedowych i gdzie jak gdzie ale na forum wydawaloby sie, ze takie osoby powinny otrzymac pomoc a pytania uszczegulowiajace nie powinny nikogo dziwic a tym bardziej byc powodem ponizania kogos bo jest tylko tokarzem, moze rolnikiem i nie siada przy stole ze SNAPem czy dyrektorami departamentow.
Obecnosc na forum tez nie jest zadna nobilitacja zwlaszcza przy takich ekscesach.