Dzięki Geolog za namiary ale ja, że się tak wyrażę, odrobiłem zadanie domowe i tą stronę już znam. Szczególnie przypadł mi do gustu urywek:
Cytuj:
Setek kamieni po których czołgałem się, wdzierających się do mojego ciała, właściwie nie czułem. Strach pomieszany z chęcią zobaczenia starej kopalni znieczulał mnie na ból.
:)
No cóż, nie każdy rodzi się Kochanowskim czy innym Mickiewiczem...
Abstrachując jednak od koślawych sforułowań a skupiając się na meritum; podejrzewam, że udało mi się
znaleźć większość wiedzy www i forumowej jaka jest obecnie dostępna. Teraz próbuję dowiedzieć się tego co nie było, jak sądzę dotychczas w sieci opisywane.
Czyli - czy ciąg łączący wyrobiska dostępne z blachówki z Fryderykiem to jest sztolnia Krakowska?
Czy wejście w nowym kamieniołomie umożliwia dotarcie do wyrobisk dostępnych od starego kamieniołomu? - wskazuje na to fakt, że chłopaki z PKE sugerują w filmie ze swojej wyprawy, że weszli w nowym na swoją 4 dniową wyprawę i do Fryderyka doszli. Naturalnie oznaczałoby to, że ta ewentualność została przemilczana przez Mar'a w jego opisie do, którego podałem linka. Oczywiście o ile ja dobrze identyfikuję opisany przez niego obiekt...