Teraz jest sobota, 2 sierpnia 2025, 13:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Przedmioty z brązu w kształcie lejka
PostNapisane: czwartek, 6 czerwca 2019, 23:28 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Zeliwomuffin napisał(a):
Nie zabieraj głosu w tematch o których nie masz najmniejszego pojęcia, a jak uważasz że masz rację to podaj źródła, chętnie przestudiuję, wtedy nikt się nie będzie nikogo czepiał.

Trzeba było tak napisać, to marnego słowa nie napisze :1
Nie jeden tu też sugeruje na forum, może to, może to...tak własnie zrobiłem, a ty z hejtem...wystarczyło podaj źródło i byłoby OK...a tak nie potrzebne sprzeczki.
Też zanim coś szukam by pomóc, przelatuje mnóstwo stron jak nie mam pewność.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Przedmioty z brązu w kształcie lejka
PostNapisane: piątek, 7 czerwca 2019, 00:30 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Zeliwomuffin napisał(a):
Co do dostępności wszelkich opracowań około archeologicznych w internecie to nie jest jeszcze z z tym najlepiej. :1

Pewnie tak, natomiast jeśli chodzi o sam przedmiot, to moim zdaniem nie jest jakiś popularny, chociażby ze względu na fakt, że znaleziska ze skarbów brązowych zwykle powtarzają się, uwierz mi, że w ciągu 3 lat przekopałem masę ukraińskiego, niemieckiego i rosyjskiego internetu, o polskim nawet nie wspominając, znalazłem dosłownie 4 zdjęcia na którym występuje taki sam przedmiot. Oczywiście to nie zmienia faktu i zgadzam się z tobą co do archeologów, bo skoro osoba z forum prawdopodobnie nie będąca z zawodu archeologiem, potrafiła zidentyfikować przedmiot, to masz rację jak to świadczy o zawodowcach, tym bardziej, że nie kontaktowałem się z losowymi archeologami, tylko specjalizującymi się w tematach epoki brązu, okresów wczesno i późnorzymskich. Dodatkowo odniosłem wrażenie, że spora część z nich nie ma ochoty nawiązać dialogu, pomimo wręcz zachęcania do kontaktu w tychże sprawach.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]