Zeliwomuffin napisał(a):
Co do dostępności wszelkich opracowań około archeologicznych w internecie to nie jest jeszcze z z tym najlepiej. :1
Pewnie tak, natomiast jeśli chodzi o sam przedmiot, to moim zdaniem nie jest jakiś popularny, chociażby ze względu na fakt, że znaleziska ze skarbów brązowych zwykle powtarzają się, uwierz mi, że w ciągu 3 lat przekopałem masę ukraińskiego, niemieckiego i rosyjskiego internetu, o polskim nawet nie wspominając, znalazłem dosłownie 4 zdjęcia na którym występuje taki sam przedmiot. Oczywiście to nie zmienia faktu i zgadzam się z tobą co do archeologów, bo skoro osoba z forum prawdopodobnie nie będąca z zawodu archeologiem, potrafiła zidentyfikować przedmiot, to masz rację jak to świadczy o zawodowcach, tym bardziej, że nie kontaktowałem się z losowymi archeologami, tylko specjalizującymi się w tematach epoki brązu, okresów wczesno i późnorzymskich. Dodatkowo odniosłem wrażenie, że spora część z nich nie ma ochoty nawiązać dialogu, pomimo wręcz zachęcania do kontaktu w tychże sprawach.