radkow1 napisał(a):
gepo napisał(a):
Muzeum Miasta Tarnobrzeg przy udziale :cop poszukuje właściciela płyty z brązu
Nie oburzaj się gepo, najzwyczajniej niefortunny początek.
Czyli co? Dyrekcja muzeum zgłosiła darowiznę na policje, aby sprawdzić, czy nie jest to przedmiot pochodzący z przestępstwa...
Najprawdopodobniej nie pochodzi, ale nikt nie ma ochoty na wyjaśnianie co i jak, kiedy i gdzie, przy stuku klawiszy protokolanta.
Zakładam, że bardziej dla Ciebie jest istotne, gdzie wisiała ta tablica. Zatem zamiast się rozwodzić nad tym, czy zdjęta za komuny, czy może wczoraj przez złomiarza, warto zrobić fotke i rozesłać na różnych forach z zapytaniem : Czy ktoś wie, gdzie mogło to wisieć i tyle. A ten watek do kosza.
Może nie znajdą właściciela, ale wtedy jest większa szansa, że czegos wiecej sie dowiedzą o przedmiocie.
może i niefortunny i może powinienem od razu również zaznaczyć by nie pisano postów które nic nie wnoszą do sprawy i powodują niepotrzebną dyskusje nie na temat , tak jak zaznaczyłem by nie pisano kim była Katarzyna z Branieckich
Tak właśnie było , może muzealnicy bali się, że wciągną na ewidencje kradziony przedmiot, może chcieli się go pozbyć, nie wiem. Może w pewnych kwestiach źle sformułowałem tekst, ale nie zamierzam ukrywać jakiś informacji, które posiadam, a stwierdzenie ( nie chodzi o odnalezienie złoczyńcy, który dokonał prawdopodobnie jej kradzieży, a później chyba sumienie go ruszyło )miało dobitne podkreślić, że nie jest to moim celem. I tak jak pisałem nadal nie chodzi o wyjaśnianie w jaki sposób znalazła się tam gdzie jest teraz.
Na chwile obecną nie posiadam fotek i raczej mogę ich nie mieć ( może jedynie skan zdjęć ) i tak jak pisałem, gdy będę miał coś więcej od razu dam znać
Ps nie jestem forumowiczem na wszystkich forach, to jest dość popularne i ogólnokrajowe, dlatego zdecydowałem się umieścić wątek właśnie tu.
ostatnie zdanie ,, Chodzi jedynie o to gdzie w/w płyta mogła być umieszczona i skąd zginęła ,, mówi samo za siebie