Teraz jest środa, 22 kwietnia 2026, 00:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: ...ostatnie trzy wypady...
PostNapisane: poniedziałek, 29 kwietnia 2013, 07:17 

No ładne ładne znajdki, tylko mam wrażenie że nie które ukazały się z inną datą na "odkrywce" u postmena o nazwie "kondrad6", a le to mniejsza z tym. Kolego "piątek13stego" czy "kondrad6" zapoznaj sie dokładnie i przestrzegaj kodeksu poszukiwacza:

1. Pamiętaj,że jesteś poszukiwaczem, a nie barbarzyńcą a twoje postępowanie kształtuje opinię o wszystkich poszukiwaczach.
2. Przestrzegaj prawa. Nie naruszaj stanowisk archeologicznych i obiektów podlegających ochronie. Uzyskaj wszelkie niezbędne zezwolenia władz lub właścicieli, jeśli są one potrzebne.
3. Uszanuj zmarłych. Jeśli znajdziesz szczątki ludzkie, powiadom Policję; pamiętaj, że przedmioty znalezione przy zwłokach mogą pomóc w ich identyfikacji.
4. Pamiętaj, że zabytki historyczne, świadectwa przeszłości, należą do nas wszystkich, współczesnych i przyszłych pokoleń. Jeśli natrafisz na stanowisko archeologiczne - zabezpiecz je i powiadom służby konserwatorskie.
5. Jeżeli znalazłeś jakikolwiek przedmiot, co do którego masz przypuszczenia, że zawiera ładunek wybuchowy, to zabezpiecz w możliwy dla ciebie sposób i zawiadom odpowiednie służby.
6. Bezmyślnie nie niszcz przyrody bo jesteś jej częścią - staraj się nie zostawiać śladów swojej bytności w terenie, jeżeli możesz zabierz znalezione śmieci ze sobą.
7. Rozwijaj swoje zainteresowania i namawiaj do tego innych - dziel się zdobytą wiedzą , nie ubędzie Ci jej, a możesz wiele zyskać.
8. Uszanuj ciekawość spotkanych osób. One także mogą ci pomóc.
9. Utrzymuj dobre kontakty z innymi poszukiwaczami i namawiaj ich do przestrzegania Kodeksu.
10. Pamiętaj, że reprezentujesz elitę wśród pasjonatów historii. Pokaż więc, że jesteś dumnym odkrywcą szanującym prawo!!!

Z nie zapisanych ważnych punktów to pamietaj jeszcze o "zasypywaniu dołków" i "nie kop na zasianym". Jeśli jeszcze raz usłysze skargi od rolników, że nie zasypujesz dołków lub kopiesz na zasianym podam im twoje dane i adres zamieszkania. Mam nadzieje, że zrozumiałeś i zaczniesz stosowac się co do zasad. Pamietaj jedna - jedyna skarga ze strony chłopa i masz pozamiatane!!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 kwietnia 2013, 09:01 
Moderator
Moderator

Kolejna g,,no burza się kroi?
Kolego Babski, jeśli masz wrażenie i jakieś inne oskarżenia bez dowodów, dobrze by było takie sprawy za pomocą prywatnych wiadomości załatwiać. Bardzo łatwo jest wypisać na forum litanię oskarżeń, zawsze to co piszesz świadczy przede wszystkim o Tobie...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 kwietnia 2013, 09:55 

Kolego "Selim", wiem co piszę i wiem do kogo piszę. Znam kolegę doskonale i mnie denerwuje jak ktoś czepia się do mnie za kogoś. Cała miejscowość gdzie kolega jeździ na wypady jest wściekła na ludzi z wykrywaczami przez jednego pseudo-poszukiwacza. Jeszcze trochę to tak zdenerwuje chłopską społeczność że zaczną policjantów ściągać i będzie po miejscówce, a miejscówka jest na prawdę bogata. Mogę Ci palcem na mapie wskazać na którym polu kolega zostawił dołki nie zasypane, ale nie będę sprzedawał miejscówek bo za długo tam jeżdżę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 kwietnia 2013, 10:06 
Moderator
Moderator

To w końcu możesz czy nie możesz?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 kwietnia 2013, 13:02 
Generał Brygady
Generał Brygady

(: (: (: mam nadzieje że Babski Most ma na tyle odwagi żeby się ujawnić i skonfrontować tu czy prywatnie... i pewnie sam nie zasypujesz i sprzedajesz "kolegów" u rolasów żeby miejscówki były tylko dla Babskiego Mostu (:bo jak do tej pory z rolasami żadnych problemów nie bylo (; wręcz przeciwnie.
zauważam tu pewną zazdrość,chciwość i chęć wykończenia konkurencji na "bogatej" miejscówce (;

druga sprawa z Odkrywcą...jeżeli uważnie śledziłeś mój post to są linki do moich z Odkrywcy i żadnych "plagiatów" jako nowe nie było jeżeli o to ci chodzi.

P.S urywam temat bo z całą pewnością mój post nie jest do załatwiania swoich widzimisie!!!
P.S Policją nie strasz bo wtedy ani Ja ani wy nie pokopiecie,im tylko podpowiedzieć temat i będzie po "bogatej" miejscówce (;

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 kwietnia 2013, 13:05 
Generał Brygady
Generał Brygady

jeszcze jedno P.S.mam pewne podejrzenia ktoś Ty i nie długo skonfrontuje to z miejscowymi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 kwietnia 2013, 13:32 

piątek13stego napisał(a):
jeszcze jedno P.S.mam pewne podejrzenia ktoś Ty i nie długo skonfrontuje to z miejscowymi
możesz sobie konfrontować, ale jesli znajdę jeszcze choć jeden twój rowek nie zasypany (wąska szpadelka), a rolnik będzie miał do mnie o nie pretensje to bez koleżeństwa sprzedam Cię włącznie z adresem zamieszaknia. Ja na miejscu jak będę chciał to i w nocy udam sie na pole. W sobotę i w niedzielę dosyć miałem wysłuchiwania pretensji i przekleństw na kolesia który nie sprzata po sobie dołków. Rób to dobrze a nikt do Ciebie nie będzie miał pretensji. Niczego Ci nie zazdroszczę tylko rób wszystko aby nikt do Ciebie, do mnie i do innych kolegów po fachu nie miał pretensji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 kwietnia 2013, 12:43 
Generał Brygady
Generał Brygady

Cytuj:
możesz sobie konfrontować, ale jesli znajdę jeszcze choć jeden twój rowek nie zasypany (wąska szpadelka), a rolnik będzie miał do mnie o nie pretensje to bez koleżeństwa sprzedam Cię włącznie z adresem zamieszaknia.Ja na miejscu jak będę chciał to i w nocy udam sie na pole . W sobotę i w niedzielę dosyć miałem wysłuchiwania pretensji i przekleństw na kolesia który nie sprzata po sobie dołków. Rób to dobrze a nikt do Ciebie nie będzie miał pretensji. Niczego Ci nie zazdroszczę tylko rób wszystko aby nikt do Ciebie, do mnie i do innych kolegów po fachu nie miał pretensji.

Hahaha (wąska szpadelka) to jedyne poszlaki po mnie,no to nie za wiele masz w rękawie (:
...luzik,sprzedawaj "kolego" póki co nikt nigdy mi za nic uwagi nie zwrócił i przypuszczam że ktoś cie z pola wygonił raz drugi i masz teraz tu upust swoich emocji (;
i konkretniej patrz co piszesz bo raz że " ale nie będę sprzedawał miejscówek bo za długo tam jeżdzę." a drugim "Ja na miejscu jak będę chciał to i w nocy udam sie na pole"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 30 kwietnia 2013, 12:45 
Generał Brygady
Generał Brygady

zapraszam wieczorem na kolejne znajdy z Niedzieli i dziś...bo czas wrócić tu do rzeczywistości (;

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pretensjonalia.
PostNapisane: wtorek, 30 kwietnia 2013, 23:53 
Moderator
Moderator

Koledzy, zamykam ten wątek, chwilę zostawiam, ku przestrodze, bo zakopywanie jest ważną rzeczą, ale takie wycieczki kto, co i dlaczego to proszę na PW, mailach GG, FB i innych a nie na forum. Chyba, że ewidentnie są dowody na to, że nasz forumowicz nie zakopał dołków.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pretensjonalia.
PostNapisane: środa, 1 maja 2013, 04:19 
Moderator
Moderator

zamykam, do pojazdów

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]