Teraz jest piątek, 1 maja 2026, 10:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 20 czerwca 2010, 21:52 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Witam serdecznie po miesięcznej przerwie spowodowanej - jak sygnalizował Kenny - wylewem Wisły w Koćmierzowie (osiedle Sandomierza) w wyniku którego zalana została znacząca część Tarnobrzega i powiatu tarnobrzeskiego. Ja mieszkam w osiedlu Wielowieś, w dodatku w takiej części, że do dzisiaj mam wodę w piwnicy i na ogrodzie, a do ulicy Warszawskiej muszę dojść w gumowcach..

Stan obecny.. od miesiąca nie pracuję bo nie ma dojazdu do Sandomierza, nie wiem jak to znosi moja szefowa, ale mam nadzieję, że mnie nie zwolni.. Woda zalała część gospodarczą w podpiwniczeniu, parter i półpiętro - mieszkamy z żoną i mamą na piętrze, syn w mieście wynajął mieszkanie. Mamy trzy pokoje, niewykończoną łazienkę i strych. Woda i gaz były cały czas, od wczoraj jest prąd. Zerwane są wszystkie podłogi z legarami, zerwana część boazerii, ściany na półpiętrze skute do 70 cm, na parterze prawie pod sufit (było 180 cm wody). Pozostałe zniszczenia to szyby (komorowe) w niektórych oknach, okna w części gospodarczej, dwoje drzwi wejściowych, 9 drzwi zwykłych, kominek, niektóre meble pokojowe i łazienkowe, dolna część zabudowy kuchennej, kompletna kuchnia w części gospodarczej, gazowy piec CO oraz bojler gazowy do CWU. Lodówko-zamrażarka działa co sprawdziłem dzisiaj, ale zwykłą zamrażarkę i lodówkę trzeba było wyrzucić. Piec węglowy będzie działał po wymianie sterowania, pompy oraz izolacji - chyba, że go zeżre korozja bo ciągle w wodzie. Instalacja elektryczna wymaga wymiany wszystkich wyłączników, gniazdek i kostek bo chociaż teraz jest prąd to w środku korozja. W warsztacie wszystkie szafki i półki już wyrzuciłem, różne drobne narzędzia i materiały metalowe trzymam w oleju napędowym bo nie mam teraz czasu, reszta leży w szlamie albo poszła do worów..

Wykrywka i torba na poszukiwania były pierwszymi rzeczami jakie wyniosłem na strych.. ;)
Niestety, wszystkie kamienie i fanty z poszukiwań zostały w wodzie, ich stan jest różny.. Przeoczyłem w tym zamieszaniu stare narzędzia i przyrządy oraz część starych książek sprzed I i II wojny św. Część fantów ze zrozumiałych względów była i jest nadal w depozytach, o te się nie boję..

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i deklaracje pomocy..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 20 czerwca 2010, 22:07 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Witek ja sie ciesze ze zyjesz, ale nic nie napisales co Ci bedzie potrzebne, z tego co widac to na pewno pieniadze, ale moze cos co ludziom zalega nie potrzebne, a w miare latwo by sie dalo przekazac ???

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 20 czerwca 2010, 22:25 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Dziękuję, uzgodnię sposób zwrócenia się do wszystkich o pomoc z moderatorem..

Jeśli ktoś w tym tygodniu może przyjechać do mnie i mi pomóc fizycznie to proszę o kontakt na pw lub mail. Roboty jest co niemiara, ale czas nagli bo pewnie kiedyś wrócę do pracy.. zapewniam wyżywienie, natomiast ktoś kto przyjedzie potrzebuje mieć własne ubranie robocze i buty gumowce..

Zdjęcia są w trakcie obróbki, linki będę zamieszczał..

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]