Teraz jest poniedziałek, 29 września 2025, 07:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Sulejówek i okolice
PostNapisane: środa, 6 czerwca 2012, 09:45 
Generał Broni
Generał Broni

W połowie lipca będe na wakacjach u rodzinki w Sulejówku chętnie poznam i pośmigam po nieznanych mi terenach z kolegami z tamtych okolic

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Sulejówek i okolice
PostNapisane: wtorek, 3 lipca 2012, 18:13 
Szeregowy
Szeregowy

Strony dosyć ciekawe ale na dzień dzisiejszy Szanowny Kolego to po większej części teren zarośnięty na maksa komary jak osy a pogoda-temperatura i wilgotność powietrza naprawdę zniechęca.Jakby co to służę podpowiedzią.Pozdrawiam!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 lipca 2012, 11:33 
Generał Broni
Generał Broni

I nadszedł czas leniuchowania,Jak na razie pogoda nie dopisuje.Ale co tam pogoda- najgorsze jest to że nie znam tutejszych terenów.Próbowałem pochodzić w okolicach Okuniewa ale jak napisałem tereny nie są mi znane i nie chce zabłądzic

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 lipca 2012, 21:51 
Szeregowy
Szeregowy

Ciekawy a za razem prosty do penetracji jest odcinek po lewej stronie trasy Okuniewskiej-czyli lecącej na Węgrów od Woli Grzybowskiej,najlepiej zacząć na wysokości stacji PKP.Od budynku leśniczówki i kontynuować aż do wieży obserwacyjnej na głębokość nie dalej jak 400-500 metrów.Trzeba brać pod uwagę że teren ten jest już dosyć ostro przeszukany ale potrafi jeszcze przy wytrwałości oddać czasami piękne fanty-pozostałości po stacjonowaniu wojsk carskich.Teraz las dosyć mocno spowity jest drobnymi chaszczami ,jeżynami to dziadostwo jest najgorsze.Mogę powiedzieć że jak ja zaczynałem swoją przygodę na tym terenie a mówiono że jest już przeszukany miałem ładne trafienia-klamry carskie,guziki,odznaczenia pułkowe,liczne znaki,krzyże pospolitego ruszenia oraz trafiło mi się nie mało wstęg z różnego okresu-jeszcze parę w tamtym sezonie.Trzeba jedynie uważać niestety na pozostałości wybuchowe a jest ich nie mało.Trafia się nawet porcelanka i piękne butelki z okresu. UWAGA NA LEŚNICZEGO jest wściekły na to co robimy a podziękować można niektórym osobom które pozostawiają po sobie totalny bałagan a niekiedy nawet na wierzchu niebezpieczne przedmioty,wiadomo jakie.Miałem kiedyś przyjemność osobiście mieć kontakt z Panem nie było najgorzej ale jakby to dziś wyglądało to nie wiem biorąc pod uwagę to co czasami widzę chodząc po tych terenach. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 23 lipca 2012, 12:25 
Generał Broni
Generał Broni

Znalazłem na Gogle Earth bunkier w Okuniewie dzisiaj tam skoczyłem bez nadziei że go znajde(tak jak pisałem wyzej tereny mi nie znane).Sposobem mi nie znanym trafiłem na niego jest w dość dobrym stanie-możliwe że ktoś sie nim opiekuje.Lasek wokoło przekopany dołków nie zakopanych od cholery troche pokopałem ale nic szczególnego nie znalazłem(mała łuseczke i kulkę ołowiana)nie chciałem wchodzic głębiej w lasek bo bałem sie zabłądzic.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 26 lipca 2012, 09:03 
Szeregowy
Szeregowy

Idąc dalej drogą za bunkrem o którym Kolega mówi,200-300 m po prawej stronie widać pagórkowaty teren a za nim młody las mieszany.W tym lasku a raczej wąskim pasie zaoranym na którym nastąpiła nasada drzew można się troszkę pokręcić a potem penetrować obie strony drogi-kiedyś była tu zabudowa,stały domy.Tu też czasami trafiają się fanty po carskich i nie tylko.Teren dosyć charakterystyczny i miły do chodzenia-Polecam.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]