Teraz jest czwartek, 13 listopada 2025, 06:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Broń palna gazowa/alarmowa 9 mm - przydatna na wykopkach
PostNapisane: niedziela, 27 grudnia 2015, 23:14 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Kiedyś oglądałem w telewizji program dot. agresji psów domowych gdzie jasno powiedzieli ze domowy piesek jest raczej nie szkodliwy ale w grupie są bardzo agresywne i niesamowicie groźne. Osobiście miałem spotkanie z małą sforą wałęsających się psów domowych chyba z 6 lub 7 sztuk. Delikatnie się wycofałem ale sytuacja była zła na tyle że gdybym miał gazówkę lub hukowca to z pewnością bym użył. Spotkanie to nie było w lesie ale na polu pod lasem gdzie nic prócz wykrywki i łopaty nie było pod ręką. Tego typu broń własnie na takie sytuacje jest a amunicja gazowa przede wszystkim. To nie jest moje stwierdzenie ale producentów tej broni.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 stycznia 2016, 18:15 
Plutonowy
Plutonowy

Który to? :D
http://olx.pl/oferta/stare-monety-rzyms ... 7527db78d8

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 18 stycznia 2016, 19:42 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Psy można przekupić jedzeniem, zawsze w bocznych kieszeniach plecaka mam jakieś psie przysmaki. Miałam inną groźną przygodę i muszę kupić koniecznie jakiś hukowy wynalazek. Idąc szlakiem, wyszłam na prawie pusty, pofałdowany teren. Do lasu około 1 km, będą prawie na środku tej olbrzymiej polany zobaczyłam na skraju lasu pasące się stado koni. Postanowiłam obejść je łukiem, chociaż byłam z psem - 50 kg bestią. Nagle od stada oderwał się jeden koń i popędził w naszym kierunku. Z boku dosyć blisko rosło samotne drzewo, dalej trochę krzaków. Pobiegłam z psem w kierunku drzewa, po drodze zrzuciłam plecak, przy drzewie byliśmy może 3 sek. przed koniem. Krzyczałam i wywijałam wykrywaczem, pies schował się za mnie, a koń zarżał, pokazał kompletne uzębienie i zawrócił do stada. Myślę, że bardziej od osłony drzewa przed stratowaniem uratował mnie głośny krzyk, pies by pewnie uciekł. Jednak od krzyku lepszy jest hukowy obrońca.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]