Teraz jest niedziela, 18 stycznia 2026, 03:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 11 stycznia 2009, 15:20 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Nawet na podstawie afery z Karczmarkiem na konferencji prasowej jak pokazywali jak się poruszał po mieście to mówili, że o konkretnej godzinie jego telefon logował się do nadajników w określonych punktach Warszawy. Więc mogą Ci udowodnić że w takim a takim miejscu byłeś tydzień temu bo twój telefon logował się do nadajnika na tamtym terenie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 11 stycznia 2009, 15:21 
Specjalista
Specjalista

Biale_konie napisał(a):
informacja ta nie mogla byc wykorzystana
i zaniesiona na policje..

Z tego jednak jasno wynika, że dowiedzieć to się może dość łatwo, tylko nie można takiej wiedzy wykorzystywać w oficjalnym postępowaniu, ale przecież w tej historii którą przytoczyłem nie było mowy o oficjalnym postępowaniu. Czy to już drugi sygnał, który donosi, że niby nie można, ale jak ktoś chce, to się dowie. I wcale nie musi być w służbach specjalnych.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 11 stycznia 2009, 17:07 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
A może kolega co wykopał złotą monetę już wcześniej miał "ogon" ???
Biale_konie widocznie Twój kolega ma leprze układy, ja wiem ze wyrwanie tych danych jest cholernie trudne.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 11 stycznia 2009, 17:23 
Specjalista
Specjalista

superstefan napisał(a):
A może kolega co wykopał złotą monetę już wcześniej miał "ogon" ???

Oczywiście, że jest to niewykluczone, nawet prawdopodobne. (ps. to nie jest mój znajmy, nawet nie wiem jaki miał nick na forum, po prostu zapamiętałem jego historię).

Tym nie mniej jak widać, sygnałów jest więcej, i to w śród nasze, szarej (pod względem wtyk w służbach specjalnych) forumowej braci, co może znaczyć, że jest coś na rzeczy, że może wcale nie trzeba być w służbach specjalnych, żeby wykorzystać taką informację do własnych celów.

Dla przykładu, nie będzie można wykorzystać informacji z namierzania w oficjalnym postępowaniu, ale można "przypadkiem" wpaść na poszukiwacza czy innego człowieka w miejscu i o czasie który będzie pozwalał na zebranie określonych dowodów, a w zeznaniu pojawi się jedynie "wysoki sądzie, po prostu byłem we właściwym miejscu i we właściwym czasie, by przyłapać tego rabusia kontekstu..."

Ja osobiście się nie obawiam, nie mam nic do ukrycia, nie mam w zwyczaju wpadać w paranoję, jestem świadom, ze jestem kontrolowany i na tyle na ile jest to możliwe, nie przeszkadza mi to. Zwracam tylko uwagę, że szkoda, że są równi i równiejsi. Zawsze byli i zawsze będą, ale są takie stanowiska, gdzie szczególnie powinno się dbać aby ich nie było.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 11 stycznia 2009, 17:35 
Moderator
Moderator

Dobra skoro sie juz tak boicie ze was wysledza to podsune wam pomysl, ktory byc moze rozwiaze wasze bolączki i leki ....... mianowicie nazywa sie to to klatka Faraday`a i za chwile bedzie miec ten patent 200 lat, co do szczegółów to wujek Google przyjacielem twym ;), ale od siebie podpowiem zeby zrozumiec o co chodzi wystarczy zrobic prosty experyment, wsadzcie mianowicie komorke do blaszanego pojemnika z takąż pokrywka, a potem probujcie sie do niej ( komorki rzecz jasna) dodzwonic :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 11 stycznia 2009, 20:41 
Specjalista
Specjalista

Argo napisał(a):
mianowicie nazywa sie to to klatka Faraday`a i za chwile bedzie miec ten patent 200 lat, co do szczegółów to wujek Google przyjacielem twym ;), ale od siebie podpowiem zeby zrozumiec o co chodzi wystarczy zrobic prosty experyment, wsadzcie mianowicie komorke do blaszanego pojemnika z takąż pokrywka, a potem probujcie sie do niej ( komorki rzecz jasna) dodzwonic :666

To o czym piszesz i wiele więcej poruszone było w filmie o tytule Wróg publiczny już w 1998 roku...
http://film.onet.pl/6188,,Wróg_publiczny,film.html

Polecam każdemu zainteresowanemu tematem kontroli szarych ludzi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 11 stycznia 2009, 20:50 
Moderator
Moderator

SiD napisał(a):
[
To o czym piszesz i wiele więcej poruszone było w filmie o tytule Wróg publiczny już w 1998 roku...
http://film.onet.pl/6188,,Wróg_publiczny,film.html

Polecam każdemu zainteresowanemu tematem kontroli szarych ludzi.

Bardzo możliwe, filmu nie widzialem, natomiast klatke Faraday`a widziałem "na zywca" w wojsku, w ten sposób byly zabezpieczane wszelkie centra łącznosciowe.
A tak na marginesie, bylo całkiem wesoło podczas służby jak kumpel w ciezkim szoku stwierdzil ze w tym pomieszczeniu zestaw telewizor/video działa ( tj odtwarza film), pomimo fizycznego braku polaczenia tych dwoch urzadzen kablem :666

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]