Teraz jest niedziela, 14 września 2025, 09:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1752 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Chcą cenzurować i zmieniać naszą historię.
PostNapisane: niedziela, 7 września 2025, 13:34 
Specjalista
Specjalista

W ramach "internacjonalistycznego przesłania" :D dbamy o niemiecką spuściznę / bo o polską trudno skoro Zieloną Górę jako miasto założyli osadnicy niemieccy i z Flandrii/ dzisiejsza Belgia/ na prawie niemieckim, a od rozbicia dzielnicowego w XII wieku związki regionu z Polska słabły aż do początków XIV wieku, kiedy Zielona Góra została przejęta przez Czechów, potem przez Prusaków itd., a Polska przejęła władanie dopiero w 1945/.
Dbamy o grobowiec Georga Beuchelta, pomnik niemieckiej winiarki Emmy, dumnie się prezentuje pomnik konika i chłopca, który przed wojną zdobił koszary Wehrmachtu w Krośnie Odrzańskim. Jak to poganie postawiliśmy pomnik Bachusowi bogowi wina i uciech, a pomnik patrona miasta św. Urbana przemianowaliśmy na pomnik św. Mikołaja rozdającego dzieciom prezenty.
Załącznik:
pomniki.jpg

Mało tego, bo dbamy o cmentarz żydowski, a miejsce gdzie przed wojną stała żydowska synagoga również upamiętniliśm
Załącznik:
synagoga.jpg

W naszym mieście każdy może modlić się do swojego boga. mamy kilkanaście świątyń różnych wyznań, od katolickich przez cerkiew,kościoły protestanckie, do buddystów włącznie.
Serdecznie zapraszamy lewaków, euroentuzjastów, internacjonalistów, normalnych ludzi szukających spokojnego miejsca do życia. "Prawdziwych Polaków", wszelkich oszołomów nie zapraszamy :h

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2025, 14:46 
Pułkownik
Pułkownik

a nie pomyslales podazajac za Ruchniewiczem aby Zielona Gore oddac Niemcom jako mienie zagrabione po II wojnie swiatowej? Pewnie juz jestes blisko tego pomyslu i wcale bym sie nie zdziwil.
Co tam zreszta Zielona Gora, zobacz co tobie podobni internacjonalisci robia we Wroclawiu, tam sporo inspiracji mozesz zaczerpnac!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2025, 18:18 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

zdzicho napisał(a):
to dobre i to łącznie z prezydentem, który właśnie wybrał sobie nową limuzynę BMW z serii 7 Protection :D

Ty pajacu naprawdę uważasz że taką limuzynę zamawiasz i dostajesz w miesiąc ? :lol:
Jak zwykle uwierzyłeś w tępą lewacką propagandę :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2025, 18:28 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Limuzyna była zamówiona pod Trzaskowskiego, a tu pech i prezydentem został Nawrocki. :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2025, 20:42 
Specjalista
Specjalista

nomennescio napisał(a):
a nie pomyslales podazajac za Ruchniewiczem aby Zielona Gore oddac Niemcom jako mienie zagrabione po II wojnie swiatowej? Pewnie juz jestes blisko tego pomyslu i wcale bym sie nie zdziwil.
Co tam zreszta Zielona Gora, zobacz co tobie podobni internacjonalisci robia we Wroclawiu, tam sporo inspiracji mozesz zaczerpnac!

A po co? Niemcy przyjeżdżają do nas kiedy chcą, My do nich kiedy nam się chce. Oni u nas kupują domy i mieszkania, a my u nich. Oni robią zakupy u nas, a my u nich. To tylko godzina jazdy do granicy. Przecież razem jesteśmy Europejczykami, obywatelami Unii Europejskiej i sojusznikami w NATO
Mnie najbardziej cieszy, że od rezerwatu dzielą mnie dwie rzeki Odra i Wisła i około 450 km :D
Załącznik:
Zielona Góra.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2025, 20:46 
Specjalista
Specjalista

frank napisał(a):
Limuzyna była zamówiona pod Trzaskowskiego, a tu pech i prezydentem został Nawrocki. :D

To tym bardziej z obrzydzeniem powinien ją zwrócić. Polski prezydent w niemieckim samochodzie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2025, 20:51 
Pułkownik
Pułkownik

a to jakis taki ograniczony internacjonalizm.. i w ogole nie widze nic nadzwyczajnego ani nobilitujacego w tej sytuacji: "
Cytuj:
A po co? Niemcy przyjeżdżają do nas kiedy chcą, My do nich kiedy nam się chce. Oni u nas kupują domy i mieszkania, a my u nich. Oni robią zakupy u nas, a my u nich. To tylko godzina jazdy do granicy. Przecież razem jesteśmy Europejczykami, obywatelami Unii Europejskiej i sojusznikami w NATO
"
to podkreslanie nawet troche kompleksami zajezdza a moze i syndromem jakims.

Ja nie mam problemu przyjezdzac, wyjezdzac i kupowac na duzo wieksze odleglosci i chyba do tej pory nigdy tego o de mnie nie przeczytales bo nie uwazam tego za cos nadzwyczajnego.
Nadzwyczajne zas uwazam wszystkie moje zamierzone urlopy, ktore od lat spedzam wylacznie w Polsce i mam wywalone na wszystkie pozostale miejsca na swiecie, ktorych kiedys takze sporo juz zobaczylem..
Ale kazdy zyje jak chce.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2025, 20:55 
Generał Broni
Generał Broni

zdzicho napisał(a):
Przecież razem jesteśmy Europejczykami, obywatelami Unii Europejskiej

:roll: co za lewackie brednie :n , nie ma czegoś takiego, jak obywatelstwo eurokołchozu. :666 :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2025, 21:02 
Generał Broni
Generał Broni

Mój kuzyn niedawno był w Zielonej i bardzo sobie chwalił ścieżki rowerowe, poza tym też mu sie podobało, fajne miasteczko.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2025, 21:50 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

zdzicho napisał(a):
frank napisał(a):

To tym bardziej z obrzydzeniem powinien ją zwrócić. Polski prezydent w niemieckim samochodzie?

Nie ma wyboru gamoniu, twój pan, ruda sprzedajna małpa zadbała o to...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2025, 21:54 
Pułkownik
Pułkownik

Tak patrzę na ten kamień pamiątkowy, skoro synagogę zniszczyli naziści, to ziemie zachodnie mamy również po nazistach, więc Niemcom nic do tego :D

Ostatnio edytowano niedziela, 7 września 2025, 21:55 przez beryl, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2025, 21:54 
Pułkownik
Pułkownik

Tak patrzę na ten kamień pamiątkowy, skoro synagogę spalili naziści, to ziemie zachodnie mamy również po nazistach, więc Niemcom nic do tego :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2025, 21:55 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

varo napisał(a):
Mój kuzyn niedawno był w Zielonej i bardzo sobie chwalił ścieżki rowerowe, poza tym też mu sie podobało, fajne miasteczko.

Wow naprawdę, ojej jak słodko... :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2025, 22:14 
Generał Broni
Generał Broni

A ja w zeszłym tygodniu byłem tam w sądzie i pani sędzia była całkiem ładna i elegancka. :ups: :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 września 2025, 13:35 
Specjalista
Specjalista

nomennescio napisał(a):
a to jakis taki ograniczony internacjonalizm.. i w ogole nie widze nic nadzwyczajnego ani nobilitujacego w tej sytuacji: "
Cytuj:
"
to podkreslanie nawet troche kompleksami zajezdza a moze i syndromem jakims.
Ja nie mam problemu przyjezdzac, wyjezdzac i kupowac

Co ty znowu bredzisz? Jaki internacjonalizm, kompleksy, nobilitacja?
O to właśnie chodzi, że nie mamy problemu z wyjazdami, kupowaniem, że to dla nas nic nadzwyczajnego.
Ja w 1980 roku nawet nie marzyłem, że tak będzie. Chcę spędzić miło niedzielę, to jadę do Parku Mużakowskiego, do Berlina, albo do Czech na knedle lub posiedzieć w łaźni. Normalna rzecz, z której jestem dumny, że tak jest.
A ty mi tu z jakimiś głupotami o oddawaniu czegoś Niemcom wyjeżdżasz.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1752 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]