Teraz jest niedziela, 13 lipca 2025, 16:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 347 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Darmo na komercyjnych nadzorach.
PostNapisane: środa, 4 marca 2020, 16:41 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Lipek a jak ty z Jackiem coś znajdziecie na wykopaliskach to jakiś WUOZ podaje wasze nazwiska?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2020, 16:44 
Podporucznik
Podporucznik

resty napisał(a):
Stary traper , zorganizuj akcje która będzie satysfakcjonowała kilka osób i jedziemy do ciebie , pomożemy ci te słupki przy okazji obsadzić - warunek akcja towarzysząca musi być satysfakcjonujaca dla uczestników i nie widzę problemu jeszcze ci flaszke postawie :)
Stoi?

Ok. Wreszcie temat ogrodzenia całego pola drgnął, a tak się trochę martwiłem że wnuki będą jeszcze miały co grodzić. Będzie tego, tak z grubsza licząc z cztery tysiące dziur do wykopania :D , a i tak całego nie liczę. Po prostu się zobaczy na ile kopaczom, tfu, poszukiwaczom sił i zapału starczy. No ale jak iść na żywioł to iść i tyle. Kopacz się zdeklarował to pozostaje teraz poszukać następnych kopaczy co z własnymi słupkami przyjadą. Mogą być rury z odzysku ale na dwa i pół metra długie. Pożądane grubościenne, nadające się na słupki. Jak już tu się kilku zdeklaruje to pozostanie w sumie drobiazg; znalezienie kopaczy co z własnym cementem przyjadą. Słupki trza porządnie osadzić. Wodę można będzie z rowu melioracyjnego brać tyle że jakieś wiaderka też musicie zabrać. O łopatach nie wspominam. Jak już się cały komplet kopaczy- poszukiwaczy zbierze to możemy zaczynać :lol: .
Prace będą prowadzone pod nadzorem " starszego ogrodowego " czyli moim :D

Resty nie prowokuj bo jeszcze co napiszę ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2020, 16:46 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Stary traper piszę całkiem serio i poważnie zorganizuj jakąś fajną akcję to ci przy okazji te słupki wkopiemy a wieczorem flaszke przy ognisku zrobimy , więc podchodź na serio do tematu a nie tylko żeby ferment siać.
Albo jesteś konkretnym człowiekiem albo zależy ci tylko na biciu piany .
Na ile można liczyć na twoje słowo bo ja podkreślam jeśli zorganizujesz akcje satysfakcjonująca grupe uczestników jestem wstanie zebrać ludzi przyjechac i osobiście ci w ramach rewanżu te słupki wkopać. :)
Jeśli masz pomysł na taką akcje a nie chcesz szczegółów pisać na otwartym to pisz na pw lub dzwoń .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2020, 17:00 
Podporucznik
Podporucznik

resty napisał(a):
Jeśli masz pomysł na taką akcje a nie chcesz szczegółów pisać na otwartym to pisz na pw lub dzwoń .

Oferta jest w postach powyżej. Sam pisałeś że dla was koszty się nie liczą tylko frajda że możecie sobie pokopać. No to powiedz mi proszę, czym się różni moja oferta kopania od tego co robicie dla tego właściciela prywatnej firmy?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2020, 17:03 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Jak widzę nadal brak konkretów a ciągniesz w kierunku bicia piany :666

I spiesz sie z ofertą bo będziesz musiał w długiej kolejce poczekać a słupki same sie nie wkopią :666

Ostatnio edytowano środa, 4 marca 2020, 17:08 przez resty, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2020, 17:07 
Specjalista
Specjalista

Teraz wiem jak żmudna jest praca archeologa. Już niebożęta są tacy utrudzeni wykopaliskami, a przecież to jeszcze nie koniec, czeka ich jeszcze trudne zadanie konserwacji tej bulli. Aż mi się ich żal zrobiło i autentycznie się wzruszyłem. Doceniając ich trud i wysiłek jestem gotów wysłać im (na swój koszt oczywiście) trochę wazeliny technicznej i dwa waciki kosmetyczne. To powinno w zupełności wystarczyć do procesu konserwacji tego zabytku. Resty, widzisz nawet taki konserwatysta jak ja może współpracować z drugą stroną.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2020, 17:12 
Generał Broni
Generał Broni

Spokojnie, konserwować będzie pewnie prywatna firma związana z którymś z panów archeo. I to nie są tanie rzeczy. Kwota bankowo 3-cyfrowa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2020, 17:21 
Podporucznik
Podporucznik

resty napisał(a):
Jak widzę nadal brak konkretów a ciągniesz w kierunku bicia piany :666

I spiesz sie z ofertą bo będziesz musiał w długiej kolejce poczekać a słupki same sie nie wkopią :666

Macie słupki i cement?, jeżeli tak to możemy nawet jutro zaczynać.

Kończę tą jałową dyskusję bo widzę że tylko za wszelką cenę chcesz nam udowodnić że robicie za darmo ale jednak nie za darmo. Koszty dla was są nieważne ale nie przywiązujecie do nich wagi. W sumie chociaż te koszty są to jednak ich nie ma. I tak w kółko.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2020, 18:04 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Dzisiaj wykonałem kilka prac gospodarskich w stylu wyrzucania gnoju z kurnika i wieszania firanek.
"Zapachy" z kurnika a potem trzymanie rąk w górze spowodowały gwałtowny obieg krwi i natlenienie mózgoproczeszora.

Doznałem olśnienia.

Teraz będzie o pewnej "teorii spiskowej".
Teraz będzie o najważniejszym czyli o najliczniejszej na dzień dzisiejszy grupie poszukiwaczy w tym kraju -wolnych strzelcach.

Walka ze stroną przeciwną dopiero się rozpoczyna. Nieważne ile potrwa: tydzień, miesiąc czy 10 lat.
Nieważne są rezultaty. Ważne jest jedno: Trzeba "zagospodarować wolnych strzelców".

Użyję brzydkich i znienawidzonych terminów:
Najpierw będzie "okrągły stół" a potem "ostateczne rozwiązanie".

Plan ten dopiero rodzi się w głowach (tych albo tamtych) lub jest już z grubsza nakreślony.

Wolni strzelcy zostaną "wcieleni" w szeregi i zagospodarowani.

Niepokorni zostaną poświęceni w imię wyższej sprawy. Już powinni golić szyje pod topór.
Za kilka lat nie będzie miejsca dla samotnych wolnych strzelców.

Tak mi podpowiada moja wyobraźnia, oczywiście jest to tylko "teoria spiskowa" niczym nie poparta. No, może kilkuletnią lekturą różnych for, jutubów i innych miejsc w internetach.
Historia jak z "lądowaniem człowieka na księżycu". Niby logika i niezaprzeczalne fakty potwierdzają owe wydarzenie, jednak dla mnie dalej jest to wydarzenie niepojęte i niewyobrażalne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2020, 18:29 
Moderator
Moderator

O ile wolni strzelcy en masse beda sie chcieli podporzadkowac ...... bo sorry ale kij widze slabo ( przynajmniej w mojej sytuacji gdybym zechcial wrocic do czynnego uprawiania hobby) , a marchewki nie widze wcale.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2020, 18:38 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kij jaki będzie to zależy od obrad "okrągłego stołu".
Marchewka będzie i to sporo, ale nie dla szeregowych wcielonych.

Przykro mi, wypadałoby rozwinąć teorię ale niestety nie mam na to ochoty. Jeśli będzie mi dane, wrócę do postu z "teorią spiskową" za kilka lat i skonfrontuję ją z zastaną rzeczywistością.

Wystarczy w tym wątku. Wracam do Humor i Rozrywka,
Koniec.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2020, 18:48 
Moderator
Moderator

Obawiam sie ze górę wezma polskie tradycje i wolni strzelcy w wiekszosci zaglosuja nogami schodzac do jeszcze glebszego podziemia, napisze hipotetycznie- bedac w sytuacji niedzielnego poszukiwacza, który piszczalkę wietrzy dwa - trzy razy w roku, żaden klub czy inne zrzeszenie nie jest mi w stanie zaproponowac satysfakcjonujacej oferty, bo nie mam czasu ( ani checi ) na mniej lub bardziej objazdowe wykopki dla jakiegos mniej lub bardziej zaprzyjaznionego archeo ( a to bedzie pewnie w pakiecie obowiązkowym) , zwlaszcza że to czym sie taki archeo zazwyczaj interesuje, to kompletnie nie moj targed ...ale OK ..... koniec OT

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2020, 18:48 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Marchewka będzie na stole, a kij za plecami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2020, 18:50 
Moderator
Moderator

Pożyjom, uwidim ja jestem sceptyczny czy to wypali tak jak sobie kilku cwaniakow wykoncypowało.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 marca 2020, 21:55 
Podporucznik
Podporucznik

Argo napisał(a):
Obawiam sie ze górę wezma polskie tradycje i wolni strzelcy w wiekszosci zaglosuja nogami schodzac do jeszcze glebszego podziemia

Obawiam się że Twoje widzenie rzeczywistości jest, niestety poprawne. Szkoda, bo licząc członków rodzin, to już jakby nie patrzeć, potężna siła ognia. Będzie jak zawsze i w maju kolejne młócenie wody.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 347 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 24  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]