Teraz jest czwartek, 15 stycznia 2026, 23:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Policjanci ujawnili nielegalną broń i amunicję
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2013, 10:54 
Szeregowy
Szeregowy

peterpan napisał(a):
Loslau, ale mi chodziło o wykopki jako całość zagadnienia a kierowałem się postem Atylli w dziale prawnym.

Kol. gotowe, w jednym zdaniu 2 razy rozmijasz się z prawdą: OSTATNIO nie było żadnego ( o KILKU nie wspominając ) zabójstwa dokonanego bronią CP. To o którym wspominasz miało miejsce w lutym ale 2012. Czyżbyś pisywał dla faktu albo innego superekspresu?

Nie wiem skąd ten atak na mnie ?,napisałem ,,ostatnio" co w tłumaczeniu znaczy ,,ostatnim razem" czyli pasuje do zdarzenia z roku 2012 .Skąd ten chamski ton i insynuację że pisuję do brukowców pokroju SP. Co do zaimka kilka ,znaczy on że osobiście jestem stanie podać 3 zabójstwa dokonane bronią palną odprzodową bo amunicja scalona też może mieć proch czarny zamiast nitro a z broni odprzodowej można strzelać przy użyciu nitro i wbrew obiegowej opini wcale nie urywa lufy itp

1 zabójstwo miało miejsce w 2006 roku kiedy brat zastrzelił brata Coltem Navy
2.Miało miejsce 2 lata później w 2008 roku ,z tego co wiem od technika kryminalistyki który zabezpieczał dowody był to remington new army
3. To właśnie zabójstwo tego kochanka żony

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2013, 11:09 
Szeregowy
Szeregowy

Renald napisał(a):
gotowe napisał(a):
kilka zabójstw ostatnio było...

... no to wymieniaj dalej, bo na razie wspomniałeś o jednym przypadku sprzed roku.
Zarejestrowałeś się na Forum, aby napisać jeden kłamliwy, do tego głupi post? Dziwne...

Czemu głupi i dlaczego kłamliwy ?
Jesteś kolejnym napinaczem który robi sobie dobrze obrzucając przez internet mięsem innych ludzi ?. Znam 3 przypadki użycia broni odprzodowej przy zabójstwie i jeden gdzie osobiście widziałem psychopatę z Coltem Walkerem strzelającego z okna ! o tym ostatnim nie przeczytasz w prasie itp.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2013, 12:21 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Szkoda że osobiście nie uczestniczyłeś w lekcjach języka polskiego. Konkrety, informacje z komend policji, a nie bajędy. Bo wiecie, ja to widziałem jak sztabki kopali z gapami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2013, 12:50 
Moderator
Moderator

gotowe napisał(a):

2.Miało miejsce 2 lata później w 2008 roku ,z tego co wiem od technika kryminalistyki który zabezpieczał dowody był to remington new army
3. To właśnie zabójstwo tego kochanka żony

A teraz zestaw te dane z tak pospolitym narzedziem zbrodni jak siekiera bądz nóż ..... widzisz już może rozmiar problemu, czy nadal będziesz brnął w paranoje p.t. bron CP jest zła ??? :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2013, 13:21 
Moderator
Moderator

Gotowe, nie napisałeś jak interpretujesz słowo "ostatnio", więc nie dziw się że dostałeś burę. Dla mnie na przykład "ostatnio", to jakieś 3 miesiące temu. Nie więcej.
Tak, jesteśmy przewrażliwieni, mamy ku temu bardzo poważne powody i, zapewniam że z czasem uwrażliwimy się jeszcze bardziej. Nie jest to nasz wybór, czy dziwactwo, ale konieczność. Po prostu musimy się bronić, bo mamy potężnego wroga. Jest nim niezliczona rzesza opłacanych z naszej pieniędzy urzędników (w tym duża część policjantów), którzy każdy przepis interpretują w taki sposób, aby stał się bronią przeciwko obywatelom. I wciąż poszukują argumentów, aby to i tak kulawe prawo, jeszcze bardziej skomplikować i popsuć.
W tej sytuacji napisanie na naszym Forum o "kilku" (okazuje się, że trzech!) popełnionych "ostatnio" (czyli na przestrzeni siedmiu lat !) zabójstwach, potraktowane zostało jak tania prowokacja. Zwłaszcza, że całą informację ująłeś wyjątkowo lapidarnie.
I stąd wynikał opryskliwy ton mojej wypowiedzi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2013, 20:13 
Szeregowy
Szeregowy

Nephilimer napisał(a):
Szkoda że osobiście nie uczestniczyłeś w lekcjach języka polskiego. Konkrety, informacje z komend policji, a nie bajędy. Bo wiecie, ja to widziałem jak sztabki kopali z gapami.

Strona K.G.P nie ma archiwizuje informacji sprzed 6 lat !! ,po drugie w newsach K.P nie są podawane informację z jakiej broni strzelano .Takie szczegóły są w aktach policyjnych i orzeczeniach sądu . Dane na które się powołujemy w większości pochodzą z prasy .1 Przypadek
http://wiadomosci.wp.pl/kat,14671,title ... aid=1101b4

Drugi którego nie mogę teraz znaleźć miał miejsce w Gdańsku ,wiem że morderca użył remingtona New Army ,ponieważ mój ojciec był technikiem wtedy i zbierał dowody przy tej sprawie

Natomiast trzeci to zabójstwo kochanka żony

Oczywiście najlepiej byłoby się powołać na orzeczenia sądów rejonowych ,ale nie potrafię ich wygrzebać a tam na pewno byłby podany typ broni palnej.

3. To właśnie zabójstwo tego kochanka żony[/quote]

A teraz zestaw te dane z tak pospolitym narzedziem zbrodni jak siekiera bądz nóż ..... widzisz już może rozmiar problemu, czy nadal będziesz brnął w paranoje p.t. bron CP jest zła ??? :lol:[/quote]

Gdzie ja napisałem że broń CP jest zła ? ,czytać nie umiesz ze zrozumieniem niczego takiego nie napisałem. Sam posiadam sporą kolekcję broni odprzodowej i byłbym ostatnim który byłby przeciwny jej posiadania !.Napisałem tylko że miały miejsca zabójstwa z jej użyciem a to po przeczytaniu pytania kogoś z 1 strony tego tematu ,,czy znacie jakieś przypadki zabójstwa przy użyciu C.P"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 21 lutego 2013, 22:44 
Porucznik
Porucznik

Kolego gotowe, nie odwracaj teraz kota ogonem. Wszedłeś efektownie z twierdzeniem że " kilka zabójstw ostatnio było". Później zarzuciłeś mi obraźliwy ton odpowiedzi, gdzie tylko zapytałem, czy aby nie pisujesz do prasy niezbyt wysokich lotów. Co w tym jest obraźliwego? Przyznasz, że miałem podstawy tak przypuszczać. No i wykazałem jasno i bezsprzecznie, że w jednym zdaniu 2 razy rozminąłeś się z prawdą. Zasiałeś wiatr i zebrałeś burzę, przyjmij to na klatę i nie pisz więcej bzdur.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]