Teraz jest poniedziałek, 27 kwietnia 2026, 12:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 21:06 
Główny Administrator
Główny Administrator

To forum ma skupiać pasjonatów.
Ludzi, którzy chcą dzielić się swoimi zainteresowaniami oraz wiedzą.
Jest przeznaczone równiez dla tych, którzy swą wiedzę chcą poszerzać,
oraz tych, którym umożliwia ono poznanie wartościowych kumpli.
Icho nie spełniasz ani jednego z tych punktów więc Twoja obecność na tym forum dobiegła końca.
Żegnam.

Jacek_FDJ

Ps. W awatarze mam flagę palestyńską

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 21:37 
Pułkownik
Pułkownik

...i kawałek Jerozolimy :)
Nie żebym cokolwiek sugerował. To piękne miejsce, ale pewnie nigdy go nie zobaczę.
A tak z innej beczki. Zazdroszczę Żydom niesamowitej odwagi w wygłaszaniu poglądów na temat własnej historii. Popatrzcie, oni mówią jednym głosem i walą z grubej rury: temat antyżydowski i basta. Czy kiedykolwiek było coś w naszych relacjach międzynarodowych, które ktoś nazwał antypolskimi? Przykładowo sprawa tego nieszczęśnika "zaelektryzowanego" na lotnisku w Kanadzie. Czy ktoś kiedyś powiedział, że to było antypolskie? A jaki byłby dym gdyby tak się stało? Gliniarze siedzieliby już dawno. Szanuję narody i grupy społeczne, które mają dość odwagi aby odważnie mówić jednym głosem w sprawie własnej historii.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 21 grudnia 2009, 21:44 przez Korup, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 21:40 
Moderator
Moderator

na białym tle... wiadomo kto za tym stoi...
hm, może jednak to dobrze że nie każdy ma takie zacięcie:
http://www.youtube.com/watch?v=v6wYseTQ ... re=popular

Ostatnio edytowano poniedziałek, 21 grudnia 2009, 22:03 przez eme, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 21:58 
Główny Administrator
Główny Administrator

Cytuj:
...i kawałek Jerozolimy

Tak meczet Al Aksa :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 22:12 
Pułkownik
Pułkownik

Rzecz jasna, na Tadż Mahal nie chce to wyglądać i już :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 22:33 
Generał Brygady
Generał Brygady

Abstrahując od tematu tego postu...

kobuz napisał:
Cytuj:
I tu dochodzę do drugiej rzeczy - negatywny wpływ telewizyjnych pajaców, tych wszystkich Wojewódzkich, Dod, Owsiaków, Majewskich, gospodarzy talk-showów z rozmowami "bez tabu", wciskania tekstów że "wszystko jest dla ludzi","zakazy są po to by je łamać","wyluzuj","wyzwól z okowów tradcyji","olewaj wszystko","bądź luzakiem", "róbta co chceta" itp. To prowadzi do cynizmu, nihilizmu i wręcz zwyrodnienia, czego przykładem była ta akcja, czego przykładem jest sprzedawanie na złom tablic z godłem państwa, krzyży, elementów nagrobków, ograbianie kościołów itd.

PO PIERWSZE: :rotfl :rotfl :rotfl

PO DRUGIE: Dzięki jednemu z oszołomów, których wymieniasz, a którego zaznaczyłem na czerwono, szpitale dostają sprzęt, którego nigdy by nie dostali od państwa, które zapewne darzysz bezwarunkową miłością (TAKA MIŁOŚĆ NIE STAWIA PYTAŃ). Dużo dzieci zostało dzięki temu uratowanych i dużo dostało szansę. Ale czy to ma jakieś znaczenie w cieniu majestatu, któremu zapewne hołdujesz?

A PO TRZECIE: Co się robi z uszkodzonymi, z różnych względów niepotrzebnymi symbolami? Podaj, proszę adres hospicjum dla tablic z godłem państwa i dla krzyży. Skoro nie powinny trafiać na przetop.

Pozdrawiam.
A pozdrowień młodzieży wszechpolskiej, albo pisiaków niestety nie znam, więc nie mogę pozdrowić. Za to więcej tolerancji z całego serca życzę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 22:48 
Moderator
Moderator

również na boku dodając...
kwota zwykłej łapówki którą miał zapłacić pewien koncern medialny za jakąś ustawę: 17, 5 mln $
kwota zebrana przez pewną fundację, z medialną koncentracją, w ostatnim finale: 13 404 441,27 $
tak, dla przemyślenia...

co do napisu, jeśli był jakiś "szalony kapelusznik", tfu!, "kolekcjoner", będący zleceniodawcą kradzieży, to może warto by poczekać na jego nazwisko :que
a fragment o złomowaniu tablic i krzyży, ja zrozumiałem jako o oddawaniu na złom przez złodziei, cóż pewnie lekko nie kumaty jestem...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 23:05 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Ładne. Dopóki jedziesz na Polskę OK! Na ważne dla Polaków symbole OK! Na Rydzyka, Kaczki itd... Ale dotknij tylko zydów... ófff kartki , karteczki. A przecież nie było tu takiego skowytu rozpaczy, inwektyw i odsądzania od czci i wiary żydów gdy ukradli z Polski kilka lat temu freski Brunona Schultza... dzieło sztuki. W nocy po kryjomu jak złodzieje. Wywieźli i cisza.
Nie sadzę by miłość ta była odwzajemniona :) Łysiak np. dosadnie nazywał taką postawę moralną :)....
Nie warto bić piany i wzbudzać nienawiści, należy jednak mówić prawdę.
Szalom

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 23:05 
Generał Brygady
Generał Brygady

temat był o kradzieży , o przypuszczeniach ,kto zwinął ten napis i dlaczego , i teraz przeistoczył się w ..........no właśnie w co :que
Panowie gdzie tu tolerancja :que pojechano tu po Polakach ,Żydach , Niemcach , jedzie tu nienawiścią , teorią spiskową i innymi bzdetami ...
Idą Święta pora przemówić ludzkim głosem ,zimnej wody na wasze głowy ........... najważniejsze napis się odnalazł , teraz poczekamy na kulisy tej sprawy , może kiedyś się wyjaśni a może i nie nic na to nie poradzimy..

Ps. mam to gdzieś czy ktoś na tym forum jest katolikiem , żydem ,islamistą , ateistą czy innym ustrojstwem , nie uczmy proszę tu nienawiści

JACEK_FDJ .....napisał
To forum ma skupiać pasjonatów.
Ludzi, którzy chcą dzielić się swoimi zainteresowaniami oraz wiedzą.
Jest przeznaczone również dla tych, którzy swą wiedzę chcą poszerzać,
oraz tych, którym umożliwia ono poznanie wartościowych kumpli.

I niech tak będzie
Pozdrawiam

:piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 23:07 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ja też domyśliłem się, że o to chodzi. Lecz chciałem się dowalić, bo jak ktoś nawiązując do złomiarzy, nie zaczyna od ukradzionych dekli od studzienek (raczej niebezpieczne), rur od gazu(na pewno niebezpieczne), tylko od orłów i krzyży, to nie mogę nie polewać.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 23:16 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

"Polewać" to polewają z nas wszyscy widząc jak bardzo sami siebie szanujemy.... Skoro plujecie we własne gniazdo nie dziwcie się, że ktoś kiedyś splunie na was .... PASJONACI

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 23:17 
Główny Administrator
Główny Administrator

Świętobor napisał(a):
Ładne. Dopóki jedziesz na Polskę OK! Na ważne dla Polaków symbole OK! Na Rydzyka, Kaczki itd... Ale dotknij tylko zydów... ófff kartki , karteczki. A przecież nie było tu takiego skowytu rozpaczy, inwektyw i odsądzania od czci i wiary żydów gdy ukradli z Polski kilka lat temu freski Brunona Schultza... dzieło sztuki. W nocy po kryjomu jak złodzieje. Wywieźli i cisza.
Nie sadzę by miłość ta była odwzajemniona :) Łysiak np. dosadnie nazywał taką postawę moralną :)....
Szalom

Po pierwsze pisze się Bruno Schulz
Po drugie nie z Polski a z Ukrainy
po trzecie żadnych nacji obrażac nie pozwolę
Jeżeli ktoś ma problemy ze zrozumieniem tego co napisałem wcześniej to proszę zmienić forum.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 23:19 
Moderator
Moderator

A propos złomiarzy - kółko od jeepa mi ukradły dziady z podwórka :( .I to tępaki alusów nie wzieły,tylko taką fajną stalową felge...i nie ma :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 23:26 
Główny Administrator
Główny Administrator

Ile trzeba mieć tupetu by pchac się tam gdzie cię nie chcą ?
Dobranoc Icho

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 21 grudnia 2009, 23:31 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

JACEK_FDJ napisał(a):
Świętobor napisał(a):
Szalom

Po pierwsze pisze się Bruno Schulz
Po drugie nie z Polski a z Ukrainy
po trzecie żadnych nacji obrażac nie pozwolę
Jeżeli ktoś ma problemy ze zrozumieniem tego co napisałem wcześniej to proszę zmienić forum.

Ale odmienia się chyba? Brunona? I chyba nawet można spolszczyć nazwisko, vide Szopen ?
.....ale przecież jako fachowcy rozmawiamy tylko o konkretach nie używając takich miałkich chwytów jak chwytanie za słówka.
Oczywiście, wiemy wiemy jak się nie podoba kulturalne forum to wy..... . Bo tolerancja u nas na pierwszym jest miejscu.
Wiemy, ale jest recepta na takie przykrości. Na polskim forum zabronić opluwania nie tylko jaśniewielmożnych ŻYDÓW, ale też polaków, i w sposób naturalny żaden urażony polaczek nie podskoczy. A Drohobycz kiedyś leżał w Polsce zanim nam go Ci no, Ci... bolszewicy nie zabrali....:)
Szalom

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]