Abstrahując od tematu tego postu...
kobuz napisał:
Cytuj:
I tu dochodzę do drugiej rzeczy - negatywny wpływ telewizyjnych pajaców, tych wszystkich Wojewódzkich, Dod, Owsiaków, Majewskich, gospodarzy talk-showów z rozmowami "bez tabu", wciskania tekstów że "wszystko jest dla ludzi","zakazy są po to by je łamać","wyluzuj","wyzwól z okowów tradcyji","olewaj wszystko","bądź luzakiem", "róbta co chceta" itp. To prowadzi do cynizmu, nihilizmu i wręcz zwyrodnienia, czego przykładem była ta akcja, czego przykładem jest sprzedawanie na złom tablic z godłem państwa, krzyży, elementów nagrobków, ograbianie kościołów itd.
PO PIERWSZE: :rotfl :rotfl :rotfl
PO DRUGIE: Dzięki jednemu z oszołomów, których wymieniasz, a którego zaznaczyłem na czerwono, szpitale dostają sprzęt, którego nigdy by nie dostali od państwa, które zapewne darzysz bezwarunkową miłością (TAKA MIŁOŚĆ NIE STAWIA PYTAŃ). Dużo dzieci zostało dzięki temu uratowanych i dużo dostało szansę. Ale czy to ma jakieś znaczenie w cieniu majestatu, któremu zapewne hołdujesz?
A PO TRZECIE: Co się robi z uszkodzonymi, z różnych względów niepotrzebnymi symbolami? Podaj, proszę adres hospicjum dla tablic z godłem państwa i dla krzyży. Skoro nie powinny trafiać na przetop.
Pozdrawiam.
A pozdrowień młodzieży wszechpolskiej, albo pisiaków niestety nie znam, więc nie mogę pozdrowić. Za to więcej tolerancji z całego serca życzę.