wieslawz napisał(a):
Nie wiem czy koledzy zauważyli, że markus77 cytując tą informację napisał "W środę 1 kwietnia". Ja wyczytałem na którymś z portali w środę pierwszego kwietnia, że Putin wysłał do Nowego Jorku samolot z pomocą medyczną i Biały Dom mu podziękował. Potwierdzenia dotąd nie znalazłem. Jestem trochę nieufny stąd mój wpis. Pozdrawiam.
OK, z innego portalu informacja z 03.04.2020:
http://petronews.pl/opuscil-kwarantanne ... askownicy/"Z kolei w środę, 1 kwietnia około południa patrol kontrolujący na terenie miasta place zabaw, czy nie gromadzą się na nich dzieci i młodzież, zauważył na osiedlu Podolszyce Południe mężczyznę. Jak się okazało, ten 35-letni płocczanin, pomimo wiszących na ogrodzeniu informacji, że plac jest nieczynny, postanowił wykrywaczem do metalu szukać w piasku… skarbów.
– Zgodnie z procedurą, strażnicy z zaistniałej sytuacji sporządzili notatkę służbową, która zostanie przekazana do policji wyjaśnia st. insp. Jolanta Głowacka.
Jak dodaje, każdego dnia do dyżurnego SM wpływa kilkanaście różnego typu interwencji, począwszy od nieprawidłowego parkowania, poprzez spożywanie alkoholu w miejscu publicznym, do gromadzenia się właścicieli czworonogów, wyprowadzających swoje pupile na spacer"