Teraz jest środa, 9 lipca 2025, 00:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: desperacja
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2020, 21:19 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Takie zdarzenie:
https://portalplock.pl/pl/11_wiadomosci ... acer-.html
" Inny płocczanin postanowił... poszukać skarbów na placu zabaw.

- W środę 1 kwietnia, około południa, patrol kontrolujący na terenie miasta place zabaw pod kątem, czy nie gromadzą się na nich dzieci i młodzież zauważył na osiedlu Podolszyce Południe mężczyznę. Jak się potem okazało ten 35-latek, pomimo iż na ogrodzeniu wisiały informacje że plac jest nieczynny, postanowił wykrywaczem do metalu szukać w piasku skarbów. Zgodnie z procedurą strażnicy z zaistniałej sytuacji sporządzili notatkę służbową, która zostanie przekazana do Policji - mówi Głowacka. "

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: desperacja
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2020, 22:19 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Zdąży chociaż mieszkanie posprzatać :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2020, 22:39 
Podporucznik
Podporucznik

Cwany gostek, resoraków szukał.
Kilka miesięcy temu, chyba na All..... widziałem aukcję na której taki samochodzik wylicytowali za ponad trzy stówki. Z jakiejś limitowanej serii czy coś takiego. Ludzie nawet samochodziki zbierają.
Ciekawi mnie tylko czy taki zakopany w piasku przez dzieciaka samochodzik to już własność skarbu państwa?, by podchodziło bo w ziemi :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2020, 22:48 
Generał Broni
Generał Broni

Powinien natychmiast wyrzucić wiaderko i łopatkę ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2020, 22:54 
Podporucznik
Podporucznik

Ryjec napisał(a):
Powinien natychmiast wyrzucić wiaderko i łopatkę ;)

No tak za to może beknąć :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2020, 23:36 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Nie wiem czy koledzy zauważyli, że markus77 cytując tą informację napisał "W środę 1 kwietnia". Ja wyczytałem na którymś z portali w środę pierwszego kwietnia, że Putin wysłał do Nowego Jorku samolot z pomocą medyczną i Biały Dom mu podziękował. Potwierdzenia dotąd nie znalazłem. Jestem trochę nieufny stąd mój wpis. Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2020, 23:52 
Podporucznik
Podporucznik

Kamikadze i myślących inaczej nie brakuje. Dał linka i jest to opisane. Sam byłem świadkiem jak przy samochodzie kilka bab nawijało że pandemia i jest coraz grożniej a jednej to kuzyn ma kwarantannę. Potem ładnie w kolejce do sklepu na kreskach stały coby się nie zarazić :D . Myślę że stały dlatego bo naprzeciw był radiowóz . Gdyby nie policja to dalej w kupie by nawijały. Odechciało mi się zakupów i pojechałem do innego sklepu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 kwietnia 2020, 09:56 
Generał Broni
Generał Broni

W środę pierwszego kwietnia przeczytałem także o nowych zarządzeniach antywirusowych. Do tej pory nie wiem, czy wszystko na poważnie, czy jest tam zakamuflowany jakiś żart, ot tak, dla pokrzepienia społeczeństwa :usta jak inne działania są mało skuteczne, bo ponoć śmiech to zdrowie :?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 kwietnia 2020, 20:41 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

wieslawz napisał(a):
Nie wiem czy koledzy zauważyli, że markus77 cytując tą informację napisał "W środę 1 kwietnia". Ja wyczytałem na którymś z portali w środę pierwszego kwietnia, że Putin wysłał do Nowego Jorku samolot z pomocą medyczną i Biały Dom mu podziękował. Potwierdzenia dotąd nie znalazłem. Jestem trochę nieufny stąd mój wpis. Pozdrawiam.

OK, z innego portalu informacja z 03.04.2020: http://petronews.pl/opuscil-kwarantanne ... askownicy/
"Z kolei w środę, 1 kwietnia około południa patrol kontrolujący na terenie miasta place zabaw, czy nie gromadzą się na nich dzieci i młodzież, zauważył na osiedlu Podolszyce Południe mężczyznę. Jak się okazało, ten 35-letni płocczanin, pomimo wiszących na ogrodzeniu informacji, że plac jest nieczynny, postanowił wykrywaczem do metalu szukać w piasku… skarbów.

– Zgodnie z procedurą, strażnicy z zaistniałej sytuacji sporządzili notatkę służbową, która zostanie przekazana do policji wyjaśnia st. insp. Jolanta Głowacka.

Jak dodaje, każdego dnia do dyżurnego SM wpływa kilkanaście różnego typu interwencji, począwszy od nieprawidłowego parkowania, poprzez spożywanie alkoholu w miejscu publicznym, do gromadzenia się właścicieli czworonogów, wyprowadzających swoje pupile na spacer"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 kwietnia 2020, 13:29 
Generał Broni
Generał Broni

Teraz są takie czasy, że to pies wyprowadza człowieka na spacer, i to do psa służby powinny mieć pretensje, że doprowadziły do zgromadzenia swoich ludzi :666

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]