Renald napisał(a):
pr00f, jakiej grubości jest Twój magnes?
To walec 7cm srednicy, 4cm wysokosci :) Kupilem go 2 dni temu za 110 zl - wydaje mi sie ze to najlepsza oferta na rynku w danej chwili:)
P.S.
Jedno pytanie do bardziej zaawansowanych w temacie. Mam potwornie zle przeczucie co zrobie, jesli na magnes wskoczy mi rozrywka, bo z tego co widze przyciaga takie rzeczy z niezwykla sila. Zeby rozlaczyc go od przedmiodu wielkosci toporka trzeba sie naszarpac i niedelikatnie manewrowac przedmiotem. Powiedzcie mi co zrobic, jesli zlapie rozrywke za zapalnik ? Przeciez zapalniki posiadaja ruchome metalowe czesci, na ktore jesli dziala zmienne pole magnetyczne ( mam na mysli ruszanie magnesem ) moze wywolac jego detonacje. W porownaniu z wykopaniem bomby, a zlapaniem bomby na magnes to drugie zdaje sie byc o wiele grozniejsze :/
Do tego mam watpliwosci do samego lapania nabojow typu np mauser na magnes. Zwrocilem uwage, ze magnes przyciaga je do siebie ( zalezenie od typu ) Nie za korpus, lub za pocisk, ale za metalowe czesci zapalnika! Taki naboj zmniejszajac odleglosc do magnesu bardzo szybko sie rozpedza, a koncowym efektem jest przeciez uderzenie z nie mala predkoscia wydaje mi sie, ze nawet podobna do predkosci iglicy... Nie zdarzylo wam sie nigdy uslyszec wystarzu podwodnego ?
pozdrawiam