Teraz jest poniedziałek, 26 stycznia 2026, 02:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 kwietnia 2007, 22:50 
"Spammerus maximus"

Ponury napisał(a):
sweeper napisał(a):
w razie W od razu po prawnika, bez żadnych rozmów z miśkami.

Śmiech na sali. Ci prawnicy śmieją się często za plecami swoich klientów, zgarniają od nich niezły szmal, a powiedzią im to samo, co ci mogliby samodzielnie przy kawie wyczytać w kodeksie karnym czy w kodeksie postępowania karnego :)

Ponury, z Twoich postów wnioskuję że nawet jeśli jesteś policjantem to chyba właśnie skończyłeś CSP.
Poznasz trochę życia, zobaczysz że nie tylko Ty znasz ustawę o policji i kilka rozporządzeń resortowych to rurka Ci zmięknie w czasie interwencji :)
Kilku Tobie podobnych quasi rambo już mi się zdarzyło spotkać ;)
Kto to jest wg. Ciebie prawnik? Jeśli znasz takich którzy śmieją się z problemów klientów to chyba mamy na mysli osoby wykonujące różne zawody...
Powiedz mi jeszcze skąd u Ciebie tyle pogardy dla innych?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 maja 2007, 15:43 
Podporucznik
Podporucznik

Hans napisał(a):
Poznasz trochę życia, zobaczysz że nie tylko Ty znasz ustawę o policji i kilka rozporządzeń resortowych to rurka Ci zmięknie w czasie interwencji :)

Oczywiście. Człowiek całe życie się uczy. Mi po prostu śmiać się chce jak widzę niektórzy podejrzanych czy oskarżonych, którzy "dla zasady" biorą sobie adwokata(oczywiście chodzi mi o banalne i proste sprawy, w których podejrzany był złapany na gorącym uczynku), ten za samo zerknięcie w akta bierze grube setki złotych, potem już nic nie robi, ale cały czas dzwoni i wmawia swojemu klientowi że cały czas podejmuje działania na rzecz udowodnienia, że jest on niewinny. Oczywiście sprawę przegrywa, ale potem jeszcze przychodzi od klienta i mówi "oj poproszę jeszcze cztery tysiące złotych za obronę w sądzie".

Hans napisał(a):
Kilku Tobie podobnych quasi rambo już mi się zdarzyło spotkać ;)

Ja też spotkałem, ale nie byli do mnie za nic podobni. Nawet autografy sobie od nich wziąłem :)

Hans napisał(a):
Kto to jest wg. Ciebie prawnik? Jeśli znasz takich którzy śmieją się z problemów klientów to chyba mamy na mysli osoby wykonujące różne zawody...

Prawnicy też są różni. Tyle ci powiem :)

Hans napisał(a):
Powiedz mi jeszcze skąd u Ciebie tyle pogardy dla innych?

Pogardy? Chyba sobie żartujesz. Po prostu śmieszą mnie pewne aspekty życia, a że jestem tutaj prywatnie postanowiłem o nich wspomnieć. Nieraz pomagałem różnym ludziom, w myśl żasady - walcz o człowieka, a nie z człowiekiem, choćby był nawet sprawcą przestępstwa :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 maja 2007, 18:42 
Mr. Sturmgewehr

Ponury napisał(a):
Oczywiście. Człowiek całe życie się uczy. Mi po prostu śmiać się chce jak widzę niektórzy podejrzanych czy oskarżonych, którzy "dla zasady" biorą sobie adwokata(oczywiście chodzi mi o banalne i proste sprawy, w których podejrzany był złapany na gorącym uczynku), ten za samo zerknięcie w akta bierze grube setki złotych, potem już nic nie robi, ale cały czas dzwoni i wmawia swojemu klientowi że cały czas podejmuje działania na rzecz udowodnienia, że jest on niewinny. Oczywiście sprawę przegrywa, ale potem jeszcze przychodzi od klienta i mówi "oj poproszę jeszcze cztery tysiące złotych za obronę w sądzie".

Boże... Czytasz i nie grzmisz... I takie coś pisze policjant? Chociaż... Z drugiej strony co się dziwić.

Ponury napisał(a):
Pogardy? Chyba sobie żartujesz. Po prostu śmieszą mnie pewne aspekty życia, a że jestem tutaj prywatnie postanowiłem o nich wspomnieć. Nieraz pomagałem różnym ludziom, w myśl żasady - walcz o człowieka, a nie z człowiekiem, choćby był nawet sprawcą przestępstwa :1

TY komuś pomogłeś? Rozumiem, że mówimy o sprawach typu noszenie wody czy rąbanie drewna bo chyba nie związanych z Twoją pracą... Przecież z Ciebie taka sieriozna persona to jak mogłeś zdobyć się na zauważenie w tych bandziorach człowieka? Oj Ponury.... przechodzisz powoli na Jasną Stronę Mocy?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 1 maja 2007, 20:29 
Podporucznik
Podporucznik

A ty co, myślisz że można coś powiedzieć o człowieku na postawie kilku postów napisanych na forum? :) :) :) :) :) Widzę w ocenie mojej osoby to naprościej łatkę człowiekowi przypiąć i stale się jej trzymać :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 2 maja 2007, 12:44 
Mr. Sturmgewehr

Ponury napisał(a):
A ty co, myślisz że można coś powiedzieć o człowieku na postawie kilku postów napisanych na forum? :) :) :) :) :) Widzę w ocenie mojej osoby to naprościej łatkę człowiekowi przypiąć i stale się jej trzymać :)

Jako dorosly czlowiek na pewno wiesz, ze zdanie na wszelkie tematy wyrabiamy sobie na podstawie tego co widzimy, slyszymy, przezyway, etc - prawda? Ty wytrwale i w pocie czola pracujesz na taki wizerunek jaki masz i jaki subiektywnie opisalem - chcesz zeby o Tobie lepiej mowili? Pracuj na to. No, chyba, ze masz to w :dupa, ale wtedy do nikogo nie mozesz miec pretensji za stawianie w zlym swietle :)

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 maja 2007, 03:10 
Kapral
Kapral

Witam,
nie dokuczajcie już Ponuremu bo do niczego sensownego to nie doprowadzi naskoczyliście na niego i przyparli do muru to się odgryza jak może i też nie odpuści, a mimo kilku bzdur które napisał, ma i swoje racje.
Np. nie ma co wymagać od policjanta żeby w czasie służby i gdy ma polecenie służbowe na przeszukanie i zabezpieczenie przedmiotów niebezpiecznych (wg. ustawy) zrezygnował z wykonania tego polecenia, w końcu nie idzie żeby komuś strzelić w łeb że ma się aż tak zastanawiać nad moralnością swoich poczynań.
No a z takich śmiesznych rzeczy które napisał to np. o użyciu tej pepeszy z wykopków - ok. zgadzam się że takie coś mogło mieć miejsce, a tak zapytam to ile miałeś przypadków zabójstwa lub próby przy pomocy noża, pałki itp ? Jeszcze chwila a ktoś wpadnie na pomysł zakazu posiadania noży.
Następnie idąc dalej tokiem myślenia które po części zaprezentował Ponury - trzeba by wprowadzić wyrywkowe kontrole mieszkań prywatnych, ot tak bez powodu i kontrolować wszystko: komputery, strychy, piwnice - przecież uczciwy obywatel nie ma się czego obawiać bo w końcu jest uczciwy, a ile by się u tych "złych" różnych nielegalnych rzeczy znalazło. Ktoś zaprotestuje przeciw takim praktykom?? - pewnie ma coś do ukrycia!! - Nie śmiejcie się to już się powoli zaczyna sprawdzać.

Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 maja 2007, 03:56 
Radkoff Pierwszy Wielki

adamu napisał(a):
Witam,
Jeszcze chwila a ktoś wpadnie na pomysł zakazu posiadania noży.

Pozdr.

W NI zakup nozy np. kuchennych przez nieletnich jest niedozwolone.
Rowniez posiadanie noza - jakiegokolwiek na ulicy, oznacza dlugie przesluchanie i w najlepszym razie wysokie kolegium.
Obrona wlasna nozem w przypadku bojki na ulicy - moze sie skonczyc wyrokiem... tjjaaa - ciekawe co?
Policja wyrywkowo, przewaznie w weekend sprawdza podrecznym detektorem zawartosc kieszeni, rekawow, nogawek itp.
W domu jeszcze mozna posiadac ;)

A rozne przyglupy i drobne bandziory zaczeli nosic srubokrety w kieszeniach... podobnie dzialaja...
Pomijajac to, ze "lotna" kilka miesiecy temu na mojej ulicy zatrzymala kolesia do przeszukania za nozem a znalazla uzi pod kurtka na plecach...

Reasumujac...
ZAWSZE, ZAWSZE ktos sie znajdzie, co "dowali zbyt wiele do pieca"...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 maja 2007, 09:36 
Szeregowy
Szeregowy

Ludzie chyba jasne jest, że posiadanie w miarę sprawnej broni jest zabronione więc koniec i kropka. Wiem, że dla większości z nas ma ona jedynie wartość kolekcjonerską, ale widziałem już egzemplarze - składaki, które mogłyby zrobić kuku. Musimy wziąć pod uwagę, że po tym świecie chodzą ludzie, którzy bez zaproszenia oknem wejdą do naszego mieszkania i wezmą sobie takiego składaka, a potem przeczytany, że przy użyciu naszej kolekcji ktoś zarobił szybko parę złotych. Tu potrzeba opamiętania i nawet jeśli już ktoś się uparł i zbiera to co zakazane to niech nie głosi o tym wszem i wobec, bo to jedyny sposób, by zainteresować Miśków - oni naprawdę mają bardzo dużo pracy przy prawdziwych bandytach, ale już jak ktoś się prosi to musi się spodziewać wizyty o 6 rano. Jeśli chodzi o rozrywki to już wszystko został powiedziane, ale mimo wszystko są goście, którzy pytają czy można rozkręcać F1 i czy to jest bezpieczne. Zanim zakrzyczycie Ponurego zastanówcie się czy chłopak nie ma trochę w tym racji. Pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 4 maja 2007, 23:25 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

ot, firma broni firmę, a moze ten sam f-sz tego samego f-sza???

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 maja 2007, 13:38 
Porucznik
Porucznik

A czego drodzy forumowicze od ponurego oczekujecie ? Jakie są wasze oczekiwania wobec policji ? Że nie będzie wykonywać obowiązków wynikających z ustawy ? I to będzie dobra policja ????????????!!!!!!!!!!!!

Chcecie zmian, walczcie o zmiane prawa, a nie z podmiotem który egzekwuje jego przestrzeganie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 5 maja 2007, 14:10 
Kapral
Kapral

Dokładnie tak jak napisał pifko :) Większość zarzutów w tym temacie pomyliły adresata, nie powinny być kierowane do policji tylko do ustawodawcy.
Niemniej jednak w niektórych przypadkach zdrowy rozsądek policjanta ma zasadnicze znaczenie.
Powiedzenie "smutni panowie" też nie wzięło się z nieba. :)
Panowie policjanci taki apel: więcej uśmiechu i życzliwości dla innych bo nie zawsze trzeba karać (jak już wcześniej wspomniał ponury istnieje jeszcze coś takiego jak pouczenie) a wszystkim będzie się lepiej żyło. :) Oczywiście pomijając extremalne przypatki typu bandyctwo itd.

Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 maja 2007, 14:55 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Ja teraz mam sprawę w sądzie z powodu "handlu gatunkami zagrożonymi" bo się niebieskim doczytać do końca ustawy nie chciało, że to co trzymam zobowiązuje do posiadania odpowiednich papierów jedynie hodowców z zarejestrowanymi spółkami i handlujących nimi czynnie. Niby zrobić mi nic nie mogą, ale zachodu z tym sporo jest i widać, że nasza "kochana" policja nie uczy się na błędach, bo kilkudziesięciu podobnych "przestępców" na tej samej zasadzie uniewinniono. Płacą za te brawurowe akcje oczywiście podatnicy. Żal na nich słów...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 maja 2007, 17:39 
Mr. Sturmgewehr

Jedziemy dalej - tym razem moje okolice

http://www.policja.pl/portal/pol/1/6967/

"Poznań: Likwidacja nielegalnego arsenału 23 maja 2007

Policjanci z poznańskiego Centralnego Biura Śledczego zlikwidowali nielegalny arsenał. Wśród zabezpieczonej broni jest wciąż sprawny niemiecki karabin MG 42 z okresu II wojny światowej. Podczas przeszukania posesji zatrzymanego 33-letniego Macieja K. policjanci znaleźli ponadto kostkę przypominającą materiał wybuchowy. Teraz mężczyźnie grozi kara do 8 lat więzienia.

Na trop nielegalnego arsenału wpadli policjanci, gdy ustalali cel wizyty w Polsce dwóch Ukraińców. W ich mikrobusie znaleziono repliki hiszpańskiej broni krótkiej i długiej. Policjanci ustalili ponadto, że mężczyźni kontaktowali się z 33-letnim Maciejem K. Policjanci zaczęli się nim interesować. Dowiedzieli się m.in., że mężczyzna nigdzie nie pracuje, dostarcza za to na plany filmowe akcesoria militarne. Pojawiły się podejrzenia, że w jego mieszkaniu może być nielegalna broń.

W poniedziałek wieczorem Maciej K. został zatrzymany. W jego domu policjanci znaleźli niemiecki karabin maszynowy MG 42. Mimo, że broń pochodzi z czasów II wojny światowej jest całkowicie sprawna technicznie. Zabezpieczyli również długopis z ukrytym mechanizmem strzelającym, kilkaset sztuk amunicji oraz broń białą. W piwnicy wielorodzinnego budynku podejrzany przechowywał również kostkę przypominającą materiał wybuchowy z zapalnikami.

Jeden z oficerów CBŚ powiedział: nie wykluczamy, że Maciej K. mógł być dostawcą broni i materiałów wybuchowych dla grup przestępczych działających w Polsce. Ten wątek bardzo dokładnie sprawdzimy.

Za nielegalne posiadanie broni, amunicji i materiałów wybuchowych Maciejowi K. grozi kara do 8 lat więzienia."

Czy to jest TEN Maciek K.?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 maja 2007, 17:46 
Chorąży
Chorąży

Cytuj:
Policjanci z poznańskiego Centralnego Biura Śledczego zlikwidowali nielegalny arsenał. Wśród zabezpieczonej broni jest wciąż sprawny niemiecki karabin MG 42 z okresu II wojny światowej. Podczas przeszukania posesji zatrzymanego 33-letniego Macieja K. policjanci znaleźli ponadto kostkę przypominającą materiał wybuchowy. Teraz mężczyźnie grozi kara do 8 lat więzienia.

nie zdziwiłbym się gdyby to była kostka knorr albo kostka cukru :jump
darz grunt
Hadess

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 maja 2007, 19:25 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Według mnie ci co wpadają są sami sobie winni albo przemyt albo kupowanie na allegro. :(

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]