daro23 napisał(a):
Odyniec napisał(a):
daro23 napisał(a):
Według mnie niektórzy się mylą licząc na to,że im wyższe składki tym więcej kasy na koncie.
Może i są setki chętnych zapłacić składkę o wiele wyższą niż te 150zł ale pamiętajcie proszę o tysiącach tych ,których stać na 50zł a czasami i mniej.
Dodatkowo społeczeństwo mamy ostrożne i nieufne bardzo duża większość poszukiwaczy po prostu nie wierzy ,że PZE będzie miało na tyle dużą siłę przebicia aby cokolwiek zmienić w prawie i przepisach.
Zastanawiam się kim są Ci, których stać tylko na 50 a czasami i mniej ?
To pewnie wszyscy Ci co kupili wykrywacz w Biedronce lub w sklepie z zabawkami (Fisher Price)
i nadal nie znaleźli złotego pociągu.
Kupując samochód wiesz, że nie będziesz lał w niego wody...
Wcale nie musisz się zastanawiać już Ci jednego przedstawiam.
Zarabiam 3800 brutto ,mam dwoje dzieci i żonę na utrzymaniu, dodatkowo splacam kredyt za mieszkanie i sporo wydaje na leki dla moich synow bo choruja.
Swój pierwszy wykrywacz złożyłem jakieś 22 lata temu a do tej chwili zmieniłem kilkanaście markowych i wcale nie były one z Biedronki.
Jak zdazyles może wywnioskować ,że ktoś taki jak ja ma prawo nie być rorzutny i ma prawo nie wyrzucac pieniędzy w błoto.
Jak mój przedmowca powiedział ,składka jak na razie jest tylko na PZE a nie na jakiś konkretny sprecyzowany cel bo "walka ze złym prawem" okreslona w statucie to trochę mało.
daro23 nie będę wdawał się zbytnio w polemikę bo nie o to biega...
Powiem Ci tylko, że każda dodatkowa przyjemność dorosłego mężczyzny kosztuje i nie uwierzę,
że ne zdołasz wysupłać równowartości trzech prezerwatyw raz w miesiącu.
Jeżeli lubisz ryzyko to twoja rzecz ale nie stękaj jak wpadniesz...
Ile można powtarzać, że tworzą się struktury by nasze środowisko zostało zauważone
Każda taka organizacja wymaga stosownych nakładów i przede wszystkim ogromnego zaangażowania
przedstawicieli - uważasz, że ktoś będzie się udzielał w czynie społecznym?
Stawianie sprawy "płacę ale wiem za co" na tym etapie jest dziecinnie żałosne i bardzo niestosowne.