prezesszczepan napisał(a):
Cytuj:
mimo ze jest kalibru 6,3 ( najpopularniejsze) jest calkowicie legalna bo ..... nie jest bronia
Sławek, a nie jest to czasem pełne 6mm ? i nie jest to czasem podciągnięte prawnie jako broń alarmowa ?
Cytuj:
zasilanymi nabojem bedacym zmodyfikowanym slepakiem do kałacha ( 7,62x39) - tu wykorzystano taką łuske nieznacznie ja tylko modyfikujac, znajomy ma kogos w rodzinie kto swiadczy takie usługi i jak opowiadał,nie ma najmniejszych problemow w legalne zaopatrywanie sie w "amunicje" do tego przyrzadu ...... zeby bylo jeszcze komiczniej wycenił jeden "naboj" na 1,70 pln
Tu, żeś klina dał. Nawet nie wiedziałem. Znaczy się każdy może iść do sklepu i kupić sobie dowolną ilość takich nabojów ? Z resztą gdzie rzeźnie zaopatrują się w takie naboje ? pytam z ciekawości bo nigdzie nie widziałem oferty sprzedaży nabojów 9,5 x 28 SR do aparatów ubojowych AU-65.
Na pudełkach pisze jak byk 6,3 mm wiec podciagniecie ich pod amunicje alarmowa odpada bo to rowne 6 mm, jak mówi UoBiA, natomiast amunicja do urzadzen ubojowych mimo ze powstaje na bazie slepaka z kałacha jest na tyle zmodyfikowana ze odpada mozliwosc umieszczenia tam pocisku ( jest obciety i zagnieciony - brak szyjki), gdzie sie natomiast ow znajomy zaopatruje dokladnie w to ammo .... nie wiem, ale jak spotkam nie omieszkam zapytac .... ale wedle jego opowiesci nie jest to jakos strasznie skomplikowany i podejrzany prawnie zakup :666