Teraz jest piątek, 4 lipca 2025, 23:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Stowarzyszenie
PostNapisane: środa, 26 sierpnia 2015, 21:10 
Chorąży
Chorąży

van napisał(a):
Zapewne roi mi się coś w mojej pustej głowie….
Ale odnoszę wrażenie ,że ostatnio na tym forum coraz częściej spotyka się „bezinteresowny „ hejt , niezależnie od tematu.

Bądź pewny że w tym przypadku,roi Ci się.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 27 sierpnia 2015, 10:25 
Kapitan
Kapitan

Jacek napisał(a):
Zainteresowanych założeniem taiego stowarzyszenia odsyłam do Ustawy o Stowarzyszeniach, która jest dość przejrzysta.
Dodam, że sprawę ułatwi kontakt z jakąkolwiek kancelarią prawną, która za niewielkie pieniądze pomoże skompletować dokumenty.
http://prawo.legeo.pl/prawo/ustawa-z-dn ... yszeniach/

wątek poszedł nie w ta stronę jak prezes chciał ale nie ma się co przejmować i kopać swoje.
Dzięki Jacku za radę, zbieram ekipę i może w przyszłym roku...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 sierpnia 2015, 08:59 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Coś generalicja z forum ucichła :) ten kolega nocny przyjechał sobie w dzień i na bez problemu kopał, znalazł fajne fanty i przyjeżdża też jutro. Motywem przewodnim było to genareły :) że jeżeli właściciel nie wyraża zgody na kopanie to logiczne nie kopiemy tak ? Właściciel jest moim bardzo dobrym znajomym i kurcze logiczne jest że pilnuje swojej miejscówki...I będę tak robił dalej, a w dzień niech sobie kopią do bólu, nawet na tej miejscówce a nie po nocach bez zgody

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 sierpnia 2015, 11:28 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
...morfeusz27, już lepiej nic nie pisz w tym wątku, bo czytanie tego co piszesz staje się coraz bardziej irytujące.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 sierpnia 2015, 14:33 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Wczoraj w nocy podczas samotnych poszukiwań na polu, na moje "nieszczęście" pełnia księżyca dojrzał mnie patrol policji. Zapytali mnie dlaczego poszukuje tych meteorytów nocą a nie w dzień. Widocznie moja odpowiedź była przekonywująca /... bo w dzień jest upał/, pogadaliśmy sobie w miłej atmosferze o "złotym pociągu" i rozeszliśmy się w pokoju, każdy do swoich swoich zajęć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 sierpnia 2015, 14:47 
Podporucznik
Podporucznik

Już wiemy jaką drogą nie kroczyć. Dzięki kolego morfeusz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 sierpnia 2015, 15:11 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

rewton napisał(a):
Już wiemy jaką drogą nie kroczyć. Dzięki kolego morfeusz

Wątek chyba zamknięty.
http://www.imiona.net/morfeusz/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 sierpnia 2015, 18:48 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

:lol: Normalnie jaja jak berety, chciałem zasygnalizować problem kopania bez jakiejkolwiek zgody właściciela gruntu, a tu pospolite ruszenie na mnie hehe, pomijam że pilnuję swoich miejscówek jak większość z Was, ale tu większość to normalnie sami święci. Po wpisach niektórych osób dochodzę do wniosku, że wśród nas dużo jest czarnych owiec, co jeśli nie może wejść w dzień, włazi w nocy, czyli na archeo i cmentarze też wchodzą? Z wypowiedzi niektórych wynika że chyba tak....... :h
Najlepiej kopmy w nocy bez zgody, po obsianym , nie zasypujmy dołów, a i tak będą nas lubić. A jak ktoś zwróci uwagę to go zlinczować - takie oto nasze środowisko, i widzę, że za niektórymi osobami nie warto się wstawiać i bronić, po co....zresztą temat rzeka. I jak pisałem nie popierałem, nie popieram i nie będę tolerował łażenia z wykrywką po polach bez zgody właściciela. Do normalsów - dbajmy o nasz wizerunek wśród społeczeństwa...
Do krytyków - cóż szkoda słów

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 sierpnia 2015, 20:43 
Chorąży
Chorąży

morfeusz27 napisał(a):
:lol:...... nie popierałem, nie popieram i nie będę tolerował łażenia z wykrywką po polach bez zgody właściciela. Do normalsów - dbajmy o nasz wizerunek wśród społeczeństwa...
Do krytyków - cóż szkoda słów

Ciekawe jak będzie wyglądało to nietolerowanie.W ogóle jak można coś takiego pisać.
Tobie i ferajnie (zacytuję):"Wam ku­ry szczać pro­wadzać, a nie 'stowarzyszenia' ro­bić."

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 sierpnia 2015, 20:52 
Kapitan
Kapitan

morfeusz27 napisał(a):
Witam, w końcu zebraliśmy się do kupy i założyliśmy stowarzyszenie o nazwie Stowarzyszenie Historyczno - Eksploracyjne PRZEDMOŚCIE. Mamy 15 osób, w stowarzyszeniu mamy m.in 1 osobę z nadzoru archeo, 1 osobę zajmującą się katalogowaniem itp zabytków u archeo, dwóch leśników, redaktora gazety :) łącznie 15 osób, jestem prezesem hehe, zbieram dokumentację na otwarcie muzeum ( z racji bycia radnym i dobrych kontaktów z wójtem dostanę nieodpłatnie na dobrych parę lat ładne pomieszczenie ). Jest nas kilku zapaleńców, chcemy ocalić resztki historii przed zapomnieniem i zniszczeniem. Co Wy na to ?

Teraz stowarzyszenie a później stawianie pomników w całej gminie zasłużonemu na każdym "polu" radnemu :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 sierpnia 2015, 02:25 
Generał Brygady
Generał Brygady

morfeusz27 napisał(a):
..pomijam że pilnuję swoich miejscówek jak większość z Was..

Jednak udajesz szeryfa ;) Ja tam "swoich" miejscówek nie pilnuję i raczej nie znam takich osób które to robią. Jeździsz po okolicy i rozglądasz się czy oby nikt po "Twoich" miejscówkach nie biega? Dziwne masz podejście. Inicjatywa stowarzyszenia naprawdę zacna, ale mam wrażenie że dryfujesz w złym kierunku. Aha żeby była jasność nie jestem zwolennikiem kopania na obsianym czy bez zgody właściciela ale jednocześnie nie czuje się upoważniony do tego aby kogoś z pola przeganiać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 sierpnia 2015, 10:12 
Specjalista
Specjalista

morfeusz27 napisał(a):
Coś generalicja z forum ucichła :) ten kolega nocny przyjechał sobie w dzień i na bez problemu kopał, znalazł fajne fanty i przyjeżdża też jutro. Motywem przewodnim było to genareły :) że jeżeli właściciel nie wyraża zgody na kopanie to logiczne nie kopiemy tak ? Właściciel jest moim bardzo dobrym znajomym i kurcze logiczne jest że pilnuje swojej miejscówki...I będę tak robił dalej, a w dzień niech sobie kopią do bólu, nawet na tej miejscówce a nie po nocach bez zgody

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano niedziela, 30 sierpnia 2015, 10:14 przez slimak, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 sierpnia 2015, 10:14 
Generał Broni
Generał Broni

Ja tam też swoich miejscówek nie pilnuję i nie znam nikogo kto tak robi. Więc panie prezesie nie mierz ludzi swoją miarą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 sierpnia 2015, 15:03 
Chorąży
Chorąży

morfeusz27 napisał(a):
Ku ścisłości, jak ruszę już z własnym muzeum, wykrywka idzie w kąt...

Oby to się stało jak najszybciej, proponuje zająć się tym "własnym" muzeum i trzymać się z dala od detektorystów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 sierpnia 2015, 15:13 
Generał Broni
Generał Broni

Idę dzisiaj kopać w nocy jak kogoś zauważę to pierwszy dam w RYJ nie będę czekał żeby dostać :) :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]