keniou napisał(a):
Czuć wagę deusa? Jakaś totalna porażka z tymi opiniami. Jeśli dobrze pamiętam to deus bez panela z cewką 11' waży coś około 900 gram. Miałem tereske 705 ważyła 1,55 a rutusy na bank ważą blisko 2 kg. Deusem można machać maratony eksploracyjne. Ręce bolą od łopaty a nie od wykrywacza.
..a kto Ci pisze, że ręce bolą od wykrywacza? Odpisujesz jak trol forumowy. Ja tylko napisałem, że czuć różnicę między 11" a 9". Bo k.....a czuć. Jak masz rękę jak od pługa oderwaną i nie masz czucia to już Twoja sprawa :D Swoją drogą to weź sobie sam porównaj zanim coś następnego super naukowego napiszesz - bo szczerze wątpię byś miał w ręku obie cewki żeby się wypowiadać na ten temat. Inaczej się chodzi na 9" niż na 11" i nikt nawet Ty kolego tego nie zmienisz. Inaczej w trawie, inaczej na ściernisku, inaczej w krzaczkach.. 9" ma lepszą manewrowość, separację i wcale nie ustępuje zasięgami jedenastce na drobnicę (1-1,5cm na korzyść 11"). I podkreślam jeszcze raz wg mnie przy różnicy w wadze ok60g cewka 9" wydaje się dużo lżejsza w przemiataniu niż 11" i nie oznacza to, że stwierdzam iż wykrywacz jest ciężki!! .. bo nie jest.