Cytuj:
...no kurcze wzięłem go sobie do ogrodu przetestować i trudniej jest mi złapac miejsce w którym nie piszczy. Nakopałem się jak dziki i oprócz tego że w pierwszym dołku (gł. 40 cm) znalazłem podkowe to do tej pory wyciągnęłm z pół kilo śrubek, gwoździ i kawałków rdzy... Hmm jestem kompletnym początkującym ale zastanawiam się czy w innych miejscówkach (pola, lasy itd.) też jest tyle złomu, bo jeżeli tak no to raczej ciężko będzie trafić na coś ciekawszego
Wzgledem smieci, to zdecydowanie wybierz sie do lasu. Na polach jabolem praktycznie nie da sie szukac, przynajmniej na moich polach co pare centymetrow lezy jakies male zelastwo... Rownie dobrze moglbys isc bez wykrywacz i cale pole przekopac z sitem. Poszukaj gdzies informacji o bitwach i potyczkach w okolicy i poszukaj militariow :) .
Cytuj:
...jak na razie zasilam Jabla z baterii 9V ale coś mi się wydaje że po dzisiejszym wyjściu bateryjka jest na wykończeniu już. Czy lepiej będzie go zasilać z 6 paluszków, a może z akumulatorów ?
Musisz policzyc na ile godzin starczy Ci zestaw 6 paluszkow i wziasc pod uwage ile chodzisz z wykrywka. Jesli codziennie gdzies buszujesz, to spraw sobie akumulatorki i ladowarke, a jesli raz na tydzien wyskakujesz na apre godzin to paluszki chyba ebde lepszym rozwiazeniem. Ja kupuje w moim kiosku duracelle 2zl/szt i powiem, ze spisuja sie zarabiscie i trzymaja rownie dlugo. Mam nawet wrazenie, ze zasiegi sa troche lepsze, niz przy paluszkach gorszej jakosci / akumulatorkach...
:) :) ;)