Teraz jest wtorek, 31 marca 2026, 17:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 1 sierpnia 2005, 20:14 
Moderator
Moderator

niedawno widziałem rozkopane groby dwóch pastuszków i krowy. co ciekawe, krowa miała kulkę ze szrapnela wbita w kręgosłup...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 1 sierpnia 2005, 20:19 
Poczciwy Otto

Pochowali ludzi razem z krową??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 1 sierpnia 2005, 22:26 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

To było na wiosnę, chyba marzec.Łaziłem po jakimś lekko podmokłym terenie i nagle sygnał... Wbijam saperkę, podważam,a tu ropucha.Taka ze 2 kilo i jeszcze na mnie patrzy ( ??? ) jak na idiotę.Zakopałem ją z powrotem coby za wcześnie się nie odhibernowała.Ale przez moment myślałem < że się sfajdam do pampersa. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 sierpnia 2005, 07:52 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

papilion napisał(a):
To było na wiosnę, chyba marzec.Łaziłem po jakimś lekko podmokłym terenie i nagle sygnał... Wbijam saperkę, podważam,a tu ropucha.Taka ze 2 kilo i jeszcze na mnie patrzy ( ??? ) jak na idiotę.Zakopałem ją z powrotem coby za wcześnie się nie odhibernowała.Ale przez moment myślałem < że się sfajdam do pampersa. :)

Miała złotego zęba czy może złotą królewską koronę, że dostałeś sygnał ? :) Trzeba było całować :1

Pzdrw,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 sierpnia 2005, 09:59 
Moderator
Moderator

Kretschmer napisał(a):
Pochowali ludzi razem z krową??

obok. ale wyglądało na to, że w tym samym czasie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 sierpnia 2005, 16:06 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Stefan Żeromski w "Rozdziobią nas kruki,wrony..." opisuje jak martwego szlachcica wrzucają do dołu-mogiły razem z koniem. 1864r.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 sierpnia 2005, 16:13 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Żaby to lepiej nie całować . Raz pocałowałem i mam teraz ropuchę w domu.Jak za długo (2 godz.) latam z pikawką to zaraz dzwoni :wq i mówi że chyba przesadzam. 2 godziny to długo??? na przeciwko wieczności???

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 sierpnia 2005, 16:17 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

papilion napisał(a):
Żaby to lepiej nie całować . Raz pocałowałem i mam teraz ropuchę w domu.Jak za długo (2 godz.) latam z pikawką to zaraz dzwoni :wq i mówi że chyba przesadzam. 2 godziny to długo??? na przeciwko wieczności???

Fakt... nie powinno popełniać się 2x tego samego błędu :jump A moze podmienić tę "żabcię" z tą na polu?

Pzdrw

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 sierpnia 2005, 16:35 
Generał Broni
Generał Broni

A ja wykopałem jakiś czas temu sznur być może po jakimś wisielcu, kopnolem go zupełnie przypadkowo , był takia jak na jakims westernie, z ładnie zawiązaną pętlą . Troche był już "spruchniały" ale kupy sie trzymał, ale do czego kiedyś służył tak naprawde ? trudno powiedzieć.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 sierpnia 2005, 09:27 
Kapitan
Kapitan

JA jeszcze takiego przypadku nie miałem i nie chciał bym mieć....................................

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 sierpnia 2005, 22:06 
Chorąży
Chorąży

pusta tupka maści do mycia krowich wymion !!!!!! szok nie znalezisko

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 16 sierpnia 2005, 19:19 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

usta tupka pasty do zebów, z wiaderko gwoździ i dziecięce buciki nie wspomne o widelcu. ps. jak ludzie mogą tak smiecic w lesie ze tam sie znajduje wszystko od dzwi do malucha po strzykawki.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 17 sierpnia 2005, 21:18 
Major
Major

to moze moja kolej. Dostalem helm (pozdro Blender) niemiecki, z szyberdachem, ale chcialem potestwoac metody czyszczenia :). Poszedlem sobie na balkon i bez rekawiczek biore sie do roboty. W srodku byla resztka fasunku tak jakby przyklejona czyms rozowo fioletowym. Z racji ze i tak szel na smietnik oderwalem i czyszcze dalej, w pewnym momecie widze cos dziwnego na fasunku, biore do lapek i widze wlosy (nie nie konskie z fasunku) ludzkie sklejone w tym czyms rozowym, odwracam patrze a a dobrze zachowanej skorze fioletowe plamy. Podnioslo mi sie :zygi i na tym skonczylem czysczenie helmu z zawartoscia czaszki i wlosami wlasciciela :n Nie wiem do takich wywodow doszlem, dodajac fant ze helm smierdzial stechlizno-rozkladem. Lezal w piaseczku dlatego moglo to sie zachowac.

A z absurdalnych znalezisk to podam pprzyklad Szanownego Kolegi Szkodnika :) Otoz ten Pan wykopal sloik z kartka w srodku. Otwarl i oczom jeo ukazal sie napis "my tu byli" :rotfl :rotfl :rotfl - przepraszam za wtracenie off topicowego tekstu :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 18 sierpnia 2005, 14:11 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Raz trafiłem z kolegą lasek, w którym byliśmy pierwsi z wykrywką ( aż trudno uwierzyć że takie istnieją :). Nie będę pisał ile tam było dobra niemieckiego, pełno okopów i ziemianek, zero wykopanych dołków i my. Pierwsze przejście pozycji z wykrywaczem było najlepsze, co sygnał to konkret, do tego w liściach ze ściółki (jesień) wystające granaty, niemieckie i radzieckie hełmy, naboje. W pewnym momencie coś na kształt garnka, owalny, okrągły kształt, kolega kopnął i po przewróceniu patrzymy, a to niemiecki hełm ścięty na ukos potężną siłą a w środku dokładnie tak samo ścięta ludzka czaszka, zachowała się jej góra i mniej więcej była ucięta na wysokości oczodołów.......... reszta znalezisk już była "normalna", tzn. żadnych szczątków żołnierzy już nie znaleźliśmy. Byliśmy tam już ze 30 razy w ciągu kilku lat i zawsze to miejsce przynosi nam najwięcej znalezisk.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 18 sierpnia 2005, 15:05 
Major
Major

papilion napisał(a):
Stefan Żeromski w "Rozdziobią nas kruki,wrony..." opisuje jak martwego szlachcica wrzucają do dołu-mogiły razem z koniem. 1864r.

Tak ale wrzucili go chlopi ktorzy mieli zly stosunek do Powstania Styczniowego jak i zarowno do samych powstancow. Totez dlatego ne mieli zadnego poszanowania do zwlok, "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! je zprofanowali. Temat Powstania Styczniowego mialem jako swoj temat na maturze wiec wiem :P

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]