Teraz jest niedziela, 22 czerwca 2025, 06:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1871 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 125  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Grupa Mazowsze
PostNapisane: środa, 30 września 2015, 18:15 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam
davetector - daj znać to razem polecimy, ja prawdopodobnie od przyszłej środy będę miał czas.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 października 2015, 07:20 
Szeregowy
Szeregowy

Powoli zbieram się z myślą o wymiainie F2 na coś lepszego.

Co proponujecie na drobnice w cenieokoło 1500, Yeti polecał Golden Mask.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 października 2015, 09:08 
Pułkownik
Pułkownik

Pytanie, nowy czy używany. Jeśli nie zależy ci na wyświetlaczu to bierz Golden Maska. Sporo się nakopiesz ale drobnicę nieźle ciągnie, Robert najlepszym przykładem :1
Jak używka z wyświetlaczem i nie boisz się mnogości ustawień to szukaj starego Whitesa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 października 2015, 10:06 
Kapral
Kapral

Witajcie, czy ktoś wybiera się jutro (sobota) na wykopki? Chętnie bym dołączył, w razie czego prośba o pw

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 października 2015, 21:48 
Szeregowy
Szeregowy

No właśnie, ktoś chętny na wyprawę w weekend?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 października 2015, 21:53 
Podporucznik
Podporucznik

Ja mam zjazd rodzinny :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 października 2015, 22:47 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Ja niestety też jestem uziemiony. :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 3 października 2015, 09:14 
Pułkownik
Pułkownik

Na jutro cos sie zaplanuje. Tylko jeszcze nie wiem w jakie rejony.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 4 października 2015, 21:07 
Podporucznik
Podporucznik

Co nic nie piszecie jak było :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 4 października 2015, 23:23 
Pułkownik
Pułkownik

Oj dzisiejszy wypad mocno humorystyczny był. A tekst Łukasza "kurde, gdzie moja cewka" rozwalił wszystkich :D
Najpierw był problem z zebraniem się. Potem ustalanie miejscówki. Później długi rozruch podczas którego opróżniono wszystkie napoje.
No i okazało się po krótkim spacerze że miejscówka numer jeden jest do bani. Więc nastąpiło przemieszczenie z postojem na rynku przy sklepie. Akurat południe i ludzie z kościoła wypełzli, a tu dziewięciu typa wyglądających jak by z wojny wracali debatuje gdzie jechać. Szybkie zasięgnięcie języka i lecimy w kierunku starego traktu. Ale prowadzący po drodze wypatrzył fajne poletka więc po serii kilkunastu nawrotek na wąskiej drodze wbiliśmy w wątpliwej jakości drużkę. Tu część ekipy stwierdziła że robimy ognisko i kiełbaski. Niestety totalny brak opału ostudził zapędy. Odmienny stan świadomości Łukasza nie pozwolił mu na oddalenie się od auta i po małym zapoznaniu z murawą udał się na spoczynek. Miejscówka okazała się całkiem ciekawa i nawet goldzik wyskoczył koledze co podniosło resztę na duchu. Wpadło trochę miedziaków i jedno sreberko ale stany raczej fatalne.
W drodze powrotnej do Warszawy były takie korki że tragedia. Po 19 wróciłem do domu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 października 2015, 06:58 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Łukasz jest jedyny w swoim rodzaju :D
My w sześciu chłopa zaczęliśmy na starej miejscówce ale niestety większość pól obsiana, a te po których można było pochodzić już nic nie oddawały. Więc decyzja aby przenieść się tam gdzie tydzień temu sporą ekipą z forum byliśmy, niestety efekty również mizerne.
Czyli jedziemy dalej, pojechaliśmy kilka miejscowości dalej, gdzie jest stary drewniany kościółek i historycznie dosyć ciekawej, większość pól niedostępna, w końcu znaleźliśmy wolne zaorane poletko. Okazało się, że były tam wywiezione cmentarne śmieci :ups: Jakoś nie swojo się kopie wśród zniczy, plastikowych kwiatów, a po wykopaniu przeze mnie małego krzyża z grobu :o szybka ewakuacja. W drodze powrotnej wyhaczyliśmy jeszcze jedno pole. Ogólnie wypad słaby pod względem znalezisk, choć kolega znalazł ciekawą monetkę, będzie chciał to się pochwali. Mi wpadły jedynie 4 monety w tym o dziwo aż 2 sreberka.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 października 2015, 11:47 
Sierżant
Sierżant

Oj tak - wczorajszy wypad był jednym z najlepszych. I bynajmniej nie dlatego że mnie "staremu, ślepemu kogutowi trafiło się ziarnko" a głównie dlatego że dopisała pogoda, duża dawka humoru jak i w dużej mierze piknikowy charakter imprezy . Jak już Rudi wcześniej wspomniał "gwoździem programu" a właściwie gościem nr 1 imprezy był Łukasz. Chłopak jest po prostu the best. Z ciekawszych wyczynów wodzireja można by jeszcze wspomnieć o krojeniu kiełby saperką z braku noża na podorędziu. Ogólnie wypadzik zakończył się przy systematycznie opróżnianym szkle w gościnie u jednego z kolegów. A ilość rozweselającego płynu sprawiła że obraz jaki rejestrowały moje dwie kamery osadzone po obydwu stronach nosa stał się lekko rozmyty. Dobrze się stało że Piter był nie pijącym i porozwoził nas pod właściwe adresy.
W tym miejscu chciałbym Ci Piotrze bardzo za to podziękować.
Jak to po każdej imprezie czas się trochę ogarnąć. Z tego co rano zobaczyłem we wnętrzu swojego samochodu trochę roboty będzie ponieważ widok przedstawiał totalny melanż. Jak się już trochę ogarnę to wrzucę jakąś fotkę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 października 2015, 13:51 
Kapral
Kapral

geno1916 napisał(a):
Łukasz jest jedyny w swoim rodzaju :D
My w sześciu chłopa zaczęliśmy na starej miejscówce ale niestety większość pól obsiana, a te po których można było pochodzić już nic nie oddawały. Więc decyzja aby przenieść się tam gdzie tydzień temu sporą ekipą z forum byliśmy, niestety efekty również mizerne.
Czyli jedziemy dalej, pojechaliśmy kilka miejscowości dalej, gdzie jest stary drewniany kościółek i historycznie dosyć ciekawej, większość pól niedostępna, w końcu znaleźliśmy wolne zaorane poletko. Okazało się, że były tam wywiezione cmentarne śmieci :ups: Jakoś nie swojo się kopie wśród zniczy, plastikowych kwiatów, a po wykopaniu przeze mnie małego krzyża z grobu :o szybka ewakuacja. W drodze powrotnej wyhaczyliśmy jeszcze jedno pole. Ogólnie wypad słaby pod względem znalezisk, choć kolega znalazł ciekawą monetkę, będzie chciał to się pochwali. Mi wpadły jedynie 4 monety w tym o dziwo aż 2 sreberka.

Witam. W znaleziskach fotki co ciekawszych moich fantów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 października 2015, 16:42 
Podporucznik
Podporucznik

Niedziela coś kopiemy?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 października 2015, 18:57 
Pułkownik
Pułkownik

W niedzielę oczywiście kopiemy. Jeszcze się jutro ustali dokładnie co i jak. Myślę że tam gdzie tydzień temu a zbiórka klasycznie w Kołbieli.
Kto jest chętny?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1871 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 125  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]