Teraz jest piątek, 26 grudnia 2025, 05:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy GM5 czy używany Fisher F75?
PostNapisane: piątek, 25 września 2015, 21:25 
Szeregowy
Szeregowy

Faktycznie ten Racer wygląda bardzo ciekawie i co ważne mieści się budżecie :)
Czy problem z pękającymi uszami cewek i pękającą rurką zostały już usunięte w obecnych modelach?
Jak wypadają szybkość i zasięgi tego Makro?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 25 września 2015, 22:53 
Podporucznik
Podporucznik

Szybkość jest w mojej ocenie taka sama jak T2/F75. Zasięgi w powietrzu pomiędzy T2 na cewkach 11 są porownywalne, ale dotyczy to starego softu T2SE, w nowym powinien bez problemu wygrać T2/Fisher jeśli chodzi o zasięg. Co do problemów z rurka i innych, to najlepiej będą wiedzieli dystrybutorzy. Polecam firmę z Wawy, z ulicy Kolumb..., powinni udzielić odpowiedzi, ja w moim Racerze mialem problem z cewka, który rozwiązali za 2dni, wymieniając na nową i naprawiając jeszcze jedna sprawę. Szybkość i fachowosc obsługi na poziomie Rutusa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 27 września 2015, 19:53 
Szeregowy
Szeregowy

Czas ucieka a tu jeszcze sprzęt nie wybrany...
Obejrzałem trochę filmików o GM5 i jakoś mi średnio się podoba a właściwie im więcej oglądam tym mniej mnie do siebie GM5 przekonuje :(
Jednak z uwagi, że planuję też chodzić zimą to i tak GM5 ze względu na klawiaturę membranową odpada - znam takie klawiatury z innych sprzętów i wiem, że przy niskich temperaturach robią się kruche i pękają :o
Chyba jednak lepiej spoglądać na sprawdzone konstrukcje bo pierwsze zawsze śliwki robaczywki ;)
Czy ten T2 ma takie same programy, szybkość i zasięgi jak F75?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 27 września 2015, 20:07 
Kapitan
Kapitan

GM5 ma 5-cio letnią gwarancję. To w sumie dużo, bo nie sądzę by ktoś tak długo używał wykrywacza - tym bardziej, że co chwilę producenci wypuszczają coraz to nowsze modele.
Moja rada - bardzo szczera - nie kupuj w ciemno wykrywacza, bo uwierz mi, te wszystkie opinie nie są obiektywne... Sam musisz dopasować sprzęt na marę swoich oczekiwań... Najlepiej by było, gdybyś w terenie z jakąś grupą na wspólnych wykopkach przymierzył się do takiego czy innego sprzętu. Wówczas będziesz miał przynajmniej mgliste wyobrażenie o jego możliwościach, w terenie stwierdzisz czy ci najzwyczajniej "leży czy nie leży" w dłoni - tych kilka chwil na polu pozwolą Ci na wstępną weryfikację i selekcję oferty rynkowej. Różnorodność modeli potrafi przyprawić nie jednego o zawrót głowy.
Życzę Ci aby Twój wybór - jaki by nie był, spełnił Twoje oczekiwania i dawał wiele radości z poszukiwań :)
Obyś nie poszedł w ślady kolegi Tura - wiecznego poszukiwacza :)
PS
w wątku o GM5 pojawił się nowy film z jego udziałem, oglądałeś go może? :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 27 września 2015, 21:14 
Szeregowy
Szeregowy

No tak trochę mało widać :) Nie mam możliwości wyboru HD jest tylko 360p.
Jak dla mnie to za dużo dźwięków a jeszcze nie mam tak wytrenowanego ucha.
Chyba jednak zapoluję na używkę F75 bo jak mi nie przypadnie do gustu to przynajmniej przy odsprzedaży będzie mała strata.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 27 września 2015, 21:27 
Kapitan
Kapitan

[quote="Turn"]
Jak dla mnie to za dużo dźwięków a jeszcze nie mam tak wytrenowanego ucha.
quote]
Turn - a Twoim zdaniem jak powinien zachowywać się wykrywacz w mocno zaśmieconym terenie?
Jak myślisz, co zalega pod cewką tego wykrywacza? Już Ci mówię - wszechobecne metalowe śmieci :)
Miarą dobrego wykrywacza, jest umiejętność z takiego śmietniska zasygnalizować monetki :)
Ale masz rację - bardziej zaawansowane technicznie wykrywacze dokonają za operatora wstępnej preselekcji i ze stu procentową pewnością zasygnalizują jedynie na takim śmietnisku monetkę - życzę Ci abyś na taki model trafił - poważnie. Znajdź sprzęt z którym się dogadasz, bo to podstawa. Inaczej wywalisz kasę w błoto i będziesz wiecznie niezadowolony, a nie o to chodzi w tym wszystkim, prawda?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 27 września 2015, 21:35 
Generał Broni
Generał Broni

Przecież Benek sam dopłaciłeś i zmieniłeś na wyższy model bo spectrum itd.Sory ale ja cie odbieram jako fanatyka lub naganiacza Gm,zawsze czepiasz sie innych marek sprzętów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 27 września 2015, 21:37 
Sierżant
Sierżant

Turn nie wiem czy widziałeś jest promocja teraz na T2 zieloną clasic (cena w stanach 499 dolarów) .
Cena w Polsce jest bardzo atrakcyjna 2,5 koła... tylko ilość wykrywaczy w promocji ponoć ograniczona, trzeba by pytać dystrybutora o dostępność.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 27 września 2015, 21:48 
Kapitan
Kapitan

tur - nie wiem czy zauważyłeś tytuł tego wątku - wypowiadam się wyłącznie w temacie, pozwoliłem sobie na zabranie głosu o GM5.
Jako użytkownik omawianego modelu, mam chyba prawo się o nim wypowiedzieć, prawda?
Formułuje opinie na jego temat w oparciu o swoje ( a nie zaczytane i powielane...) z nim doświadczenia - może i krótkie, ale to przecież całkiem nowy model na rynku :)
Zacytuj proszę, jakiego dokładnie modelu czepiam się w swoich wypowiedziach w tym temacie?
Ok, widzę, że rozmowa zbacza na niewłaściwe tory. Niech autor wątku w końcu coś kupi, bo znowu z ciekawego tematu zrobi się niepotrzebny śmietnik.
Dobranoc.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 października 2015, 00:46 
Szeregowy
Szeregowy

Może zdradzę moją decyzję - podobał mi się ten Makro Racer ale te problemy wieku dziecięcego skutecznie mnie przestraszyły, GM5 niby fajny ale te dźwięki i filozofia tej wykrywki jakoś do mnie nie przemówiły, F75 nowy niestety za drogi ale pojawił się ciekawy jego kuzyn w moim budżecie - Teknetics T2 Classic.
Wiem, że bez boosta itp. bajerów ale ma to czego potrzebuję; lekki, skuteczny z gwarancją i brak narzekań na ten model a trochę lat na rynku już jest.
Dzięki za sugestie i pomoc, darz wór :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]