Teraz jest sobota, 20 września 2025, 15:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czy warto Armand Prospector 2 do 1000zł dla początkujące
PostNapisane: środa, 28 października 2015, 22:06 

Na jakich ustawieniach chodzisz z prospectorem3 na monetki,sam mam go od niedawna po garrecie ace 250 dla mnie to była padaka płycizna,wzbudzanie bez potrzeby,latanie sygnału nie wiadomo kopać czy nie,kupiłem armanda za radą kolegi,i po garrecie na tym samym terenie wysyp monet,chodzę na statyku,dyskryminacja 4 czułość 8 próg na granicy dźwięku,bardzo ładnie znajduje monety łuski ,część żelaza odrzuca,wiadomo duże nie ale na statyku można ocenić powierzchnię obiektu,ja nie narzekam garretta chętnie sprzedałem na olxie,nie wiem może mam nadprzyrodzone zdolności że tak mi dobrze idzie z tym armandem który w większości jak widzę jest nielubiany i zle z tak popularnym garretem

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 października 2015, 00:00 

Nie ma wykrywacza najlepszego, tak jak i nie ma samochodu najlepszego, czy najlepszej wódki... zawsze jest jakiś minus

Są tacy co chodzą w wykrywaczami z lat 70-tych albo własnej roboty i mają ciekawsze odkrywki od tych co mają sprzęty za grubą sakiewkę...

Moim zdaniem, aby coś znaleźć to muszą być spełnione trzy zasadnicze aspekty:
1. miejscówka 50%
2. sprzęt 25%
3. obyty użytkownik z urządzeniem (osłuchany i rozumiejący urządzenie) 25%

Owy Armand nie jest lipny, bez przesady.
Ktoś sobie radzi z analogiem a inny nie radzi i musi mieć wyświetlacz LCD - ilu użytkowników tyle preferencji.
Chińczycy obecnie podrabiają prawie wszystko i kupowanie zagranicznych firmówek musi być poprzedzone solidną analizą porównawczą i sprawdzeniem sprzedawcy.

Ostatnio kupowałem sprzęt RTV i sam byłem w szoku co oni kuźwa podrabiają i to z jaką starannością w detalach. Nawet hologramy i numery seryjne o opakowaniu i dokumentacji nie wspomnę - normalnie lepiej wygląda niż oryginał, nie jeden by się dał nabrać.

przykład tu:
https://www.youtube.com/watch?v=lgBpAfRGTFQ

"ryin"
Ustawienia w Prospektorze musisz dopasować do warunków terenowych jakie masz na miejscu, czyjeś podpowiedzi z innego miejsca nie pomogą.

:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 października 2015, 11:14 
Generał Brygady
Generał Brygady

2 dobre opinie o Armandzie użytkowników z zerowym kontem, zalogowanych 26 i 28 października. Czy wy nas macie za idiotów, że przytoczę slowa klasyka?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 października 2015, 13:56 

Nie chcę nikogo przekonywać do jakiego kolwiek sprzętu sam jestem żółtodziobem z wykrywką chodzę od roku i przed kupnem swojego pierwszego wykrywacza przekopałem pół internetu i prawie wszędzie polecali ace 250 na początek i być może miałem pecha kupiłem jakąś podróbkę albo wadliwy egzemplarz,u mnie się nie sprawdził,wcale nie twierdzę że prospector to super sprzęt ,widzę jego wady częste zerowanie na statyku buczenie ale przynajmniej coś znajduję, sugerowałem się podpowiedziami kolegi który ma sprzęt samoróbkę zrobioną przez kogoś z rodziny wygląda jak sprzed wojny ciężki jak diabli a znalazł kilka fajnych rzeczy monety duże łuski chełm z czubem i co ciekawe z różnych głebokości a ten wynalazek ma tylko dwa pokrętła.Także nie jest moją intencją przekonywanie kogoś do armanda.Mi na razie wystarczy a potem się zobaczy to jak z samochodem jeździ się maluchem bo jedzie,ale jak się wsiądzie do lepszego dopiero widzi się różnicę.A na to forum trafiłem przez przypadek. http://www.lodz-eksploracja.org/forum/p ... 2#pid36982

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 października 2015, 23:29 

tara napisał(a):
2 dobre opinie o Armandzie użytkowników z zerowym kontem, zalogowanych 26 i 28 października. Czy wy nas macie za idiotów, że przytoczę slowa klasyka?

Ja tu nikogo nie promuje, ani nie deklasuje.
Toczy się rozmowa a Ty tu przytaczasz słowa o idiotach i wy i nas ... ???
Czas logowania na forum nie świadczy o niczym.

Nie wiem dla czego jesteś tak nastawiony negatywnie na tego Armanda, wykrywacz jak wykrywacz, są i lepsze i gorsze od niego.

;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 31 października 2015, 09:52 
Generał Broni
Generał Broni

Jeżeli chodzi o drobnicę - pieniądze wyrzucone w błoto. Pozdrawiam Walbor62.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]