Teraz jest wtorek, 23 grudnia 2025, 18:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Detech EDS oraz Teknetics + Detech 13"DD
PostNapisane: środa, 16 września 2015, 21:48 
Szeregowy
Szeregowy

Witam
I jeszcze kilka spraw na temat cewki. Trzeba troche zjechac z czuloscia . Wykrywacz glupieje bardziej kolo linii elektrycznych .To zrozumiale. Inne wskazania na wyswietlaczu tak jak wspomnial kolega powyzej. Wiem ze mozna "zrobic" pole szybciej na Detechu ale ja preferuje wolniej a z przyjemnoscia. Bo tak jak juz wspomnialem po 6 godzinach zamiatania zaczynam nienawidziec wykrywacza. Wole to zrobic na standardzie w 8 godzin a z przyjemnoscia. A co do zasiegow to rzadko sie zdarza ze wyciagalem cos z wiecej niz 25-30 cm . Niezwykle rzadko. Nie robie tu antyreklamy cewki tylko oceniam ja z mojego punktu widzenia. Nie trafia to w moje preferencje.
Konczac pozytywnym akcentem to powiem ze ta cewka ustrzelilem moja pierwsza i jedyna zlota monete.Dziekuje za uwage.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 17 września 2015, 10:57 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Z tego powodu stosuje szelki do dużych cewek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 10 listopada 2015, 22:33 
Szeregowy
Szeregowy

Posiadam Deltę i dotychczas chodziłem na standardowej cewce 8', zamówiłem cewkę detecha 13'' i czekam na kuriera. Sam już nie wiem czy dobrze robię zmieniając. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy to dobre posunięcie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 10 listopada 2015, 22:38 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

kubekosa napisał(a):
Posiadam Deltę i dotychczas chodziłem na standardowej cewce 8', zamówiłem cewkę detecha 13'' i czekam na kuriera. Sam już nie wiem czy dobrze robię zmieniając. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy to dobre posunięcie?

Bardzo dobrze kolega zrobił, choćby tylko z jednego powodu:
Kabel w firmowej 8" to jest tandeta koszmarna.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 10 listopada 2015, 23:00 
Szeregowy
Szeregowy

Dam sobie radę z tą cewką jeśli nie posiadam pinpointera? Zdecydowałem się kupić tą cewkę ze względu na fakt, że podczas rocznego szwędania się z gałązką odkryłem kilka obiecujących miejscówek z których na cewce 8' nie dało się już nic wydusić, ciekaw jestem jak będzie z 13'. Czytam i czytam i pochwały przeplatane są narzekaniami, aż tak zwątpiłem - bo i ciężko odseparować od siebie znajdki w gruncie, bo i może dawać fałszywe sygnały. Będę miał prawdopodobnie możliwość porównania w weekend, także chętnie wysłucham jeszcze jakichś uwag czy to dobra zmiana, a sam napiszę porównanie po weekendzie. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 listopada 2015, 10:54 
Szeregowy
Szeregowy

Ja się zastanawiam jak Ty wytrzymałeś rok na standardowej cewce 8" w delcie, ta cewka to jakieś nieporozumienie chociażby dlatego ze cały czas musiałem chodzić z reklamówką zawinięta na cewce żeby sie nie wzbudzała na mokrej trawie :lol: .
Po zakupie cewki detecha 13" do mojej delty dopiero poznałem o co w tym hobby chodzi, przy czułości na 11 bardzo rzadko pisknie jakiś fałszywy sygnał. Nie mówiąc że z tą cewką to niezła kosa na monetki, tak więc "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! bedziesz z niej zadowolony i śmiało możesz iść poprawiać przechodzone juz miejscówki . Dodam jeszcze że ta cewka detecha jest bardzo czuła na wszelkiego rodzaju nadajniki internetu radiowego , linie wysokiego napięcia, etc.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 października 2016, 11:17 
Kapral
Kapral

Panowie pytanie mam. Posiadam F75 ltd 2 i biegam jakis czas juz z cewką NEL hunter jestem z niej zadowolony ale jako że człowiek lubi kombinować postanowiłem kupić następną cewkę do testowania.
Zastanawiam sie na ULTIMATE lub nad większą cewką NEL np. model Thunter. Jakieś porady z waszej strony?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 24 października 2016, 20:14 
Kapral
Kapral

Nikt nic? :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 listopada 2016, 17:21 
Porucznik
Porucznik

erofrog napisał(a):
Panowie pytanie mam. Posiadam F75 ltd 2 i biegam jakis czas juz z cewką NEL hunter jestem z niej zadowolony ale jako że człowiek lubi kombinować postanowiłem kupić następną cewkę do testowania.
Zastanawiam sie na ULTIMATE lub nad większą cewką NEL np. model Thunter. Jakieś porady z waszej strony?

Trochę mało obserwowałem kolega ma ultimate i f70 ale jak nie ma odpowiedzi moje pierwsze spostrzeżenia są takie. Na śmieciach słabo na piasku w miarę czysty teren rewelacja my po 3 fanty ( safari, xlt, proxima ) a f70 23 fanty jako podstawowa to raczej nie nadaje się tak wielka cewa oczywiście teren opisany zapewne przeczesany był dlatego takie różnice wyszły .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 31 grudnia 2016, 13:25 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Czy jest w PL dostępna 13"ultimate do Whites TreasurePRO?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 18 stycznia 2017, 19:39 

W Talcompie Pruszków.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 2 lutego 2017, 05:05 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Jakoś nie mogę dostrzec tego na stronie talcompu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 lutego 2017, 21:09 
Kapral
Kapral

Wczoraj dotarła do mnie cewka NEL ATTACK. Jak pisałem wcześniej do tej pory biegałem z NEL HUNTER i jestem z niej bardzo zadowolony ale jak to się mówi człowiek lubi kombinować więc przyszedł czas na nowy nabytek. Dziś pierwsze testy w terenie tzn. w lesie bo reszta na kość skuta lodem. I jakie moje zdziwienie nastąpiło po tym że spokojnie mogę biegać z czułością na max i jest cisza.
Stabilność była dzisiaj priorytetem mojego biegania ale jak się miska cieszyła jak trzecią znajdką okazała sie 1/2 marki z 1903r :D Chwile potem srebrna łyżka jeszcze wyskoczyła więc pierwszy wypad na 30min bardzo udany a co najważniejsze cewka jest stabilna bynajmniej w gruncie leśnym.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 lutego 2017, 00:32 
Kapral
Kapral

Moich obserwacji ciąg dalszy. Cewka doskonale widzi większe monety szczególnie srebrne i ciągnie je z dużej odległości. Źle niestety reaguje na monety małe ( np. silber grosz) i bardzo źle na miedziaki. O mikro monetkach można zapomnieć( Chyba że leży bardzo płytko). Cewka totalnie nie nadaje się na średnio zaśmiecone miejscówki ale to było wiadome. Lecz rewelacyjna jest na np. przedmioty wielkości dzwonka rowerowego, nie ma mowy żeby ominąć jakiś większy element przechodząc nawet obok niego. Oczywiście na razie biegam tylko po lesie więc jeszcze pozostaje testowanie w polach ale już wiem że będę miał dylemat z czym biegać na co dzień :D

A i jeszcze jedna rzecz do napisania :D DYSKRYMINACJA TO ZŁO (w mejscu przelatanym po kilka razy z ciekawości wyłączyłem dysryminacje całkowicie i jakież było moje zdziwienie :o :o :o ile jeszcze kolorowych sygnałów wyskoczyło)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]