Teraz jest sobota, 2 sierpnia 2025, 14:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 105  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: deus v4 co wiemy
PostNapisane: piątek, 18 grudnia 2015, 09:24 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Największa cewka miała problem z punktem ciężkośći, na rynku był adapter zmieniający środek położenia, może przeprojektują obudowę, raczej na rewolucję bym nie liczył, chyba, ża największa cewka oznacza w/g ciebie zestaw ala ramowy - dwie cewki ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 grudnia 2015, 09:24 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Info bezpośrednio od XP - bo pytałem o to :)
Tak mają odchudzić największą cewkę ale nie udzielili informacji kiedy miałoby to nastąpić.
W zasadzie to gość odpisał mi tak bym napisał za około 2 tygodnie to udzieli dokładniejszych informacji.

Ostatnio edytowano piątek, 18 grudnia 2015, 09:42 przez Dropek, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 grudnia 2015, 09:37 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

To ciekawa informacja. Pytanie kiedy będzie sam soft.. bo to mnie najbardziej interesuje. Co do cewek to używam 11 calowych i raczej nie wchodzę w mniejsze lub większe. Tak naprawdę dobór jest ściśle związany z miejscem, a ja ostatnio nie mam czasu ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 grudnia 2015, 09:39 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Tu nie mam dobrych informacji... :)
Choć nie bardzo chcieli by o tym pisać ale data premiery nowego softu może się nieco wydłużyć ...
cicho napiszę, że może być to wrzesień 2016............

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 grudnia 2015, 10:36 
Podporucznik
Podporucznik

Dropek a wiadomo coś jakie zmiany przyniesie soft dla użytkowników "starych cewek" oprócz komunikacji z pinpointerem i nowych częstotliwości?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 grudnia 2015, 10:50 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Tego to nawet producent nie wie do końca ponieważ badania laboratoryjne mogą się znacznie różnić od doświadczeń w terenie..
Nowe częstotliwości będą do wykorzystania tylko z nową cewką, elipsą - swoją drogą nowa elipsa, a stare cewki będą to dwa różne światy - dwa różne wykrywacze. Elipsa będzie miała więcej możliwości konfiguracji w porównaniu do starych cewek i nie jest wykluczone, że stare cewki zyskają dodatkowe opcje niedostępne w v3.2. Nie chcę się bardzo zagłębiać w to co XP da w nowym sofcie bo z tego co wiem soft 4.0 jest nadal tworzony, dopracowywany... ale zamierzenia są takie by Deus stał się skuteczniejszy, głębszy przy zachowaniu odpowiedniego poziomu stabilności.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 grudnia 2015, 14:20 
Pułkownik
Pułkownik

Jako programistę dziwi mnie tak długi czas budowy samego oprogramowania.
Czy to czasami nie zabieg marketingowy i przeciąganie terminu bo i tak obecny sprzęt sprzedaje się super a tylko czekają na odpowiedni moment gdy to będzie najkorzystniejsze finansowo dla podbicia sprzedaży

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 grudnia 2015, 16:55 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Tu nie chodzi o budowe oprogramowania bo oprogramowanie już maja. Chodzi o to że podczas testów wystepują bugi i jakieś problemy, coś nie działa jak było to zamierzone więc starają się wszystko dopracować jak najlepiej żeby nie wypuścić bubla.Więc ja wole poczekać i do połowy przyszłego roku i mieć pewność że soft bedzie dopracowany niż wgrać coś co nie bedzie działać prawidłowo i bedzie mi podnosić ciśnienie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 grudnia 2015, 20:25 
Pułkownik
Pułkownik

szychor napisał(a):
Tu nie chodzi o budowe oprogramowania bo oprogramowanie już maja. Chodzi o to że podczas testów wystepują bugi i jakieś problemy, coś nie działa jak było to zamierzone więc starają się wszystko dopracować jak najlepiej żeby nie wypuścić bubla.Więc ja wole poczekać i do połowy przyszłego roku i mieć pewność że soft bedzie dopracowany niż wgrać coś co nie bedzie działać prawidłowo i bedzie mi podnosić ciśnienie.

ile można testować (to już będzie kilka lat), obecnie o wiele bardziej skomplikowane sprzęty mają wielokrotnie krótszy czas projektowania i realizacji.
prawie zawsze o dopuszczeniu sprzętu do sprzedaży decyduje głównie marketing.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 grudnia 2015, 21:37 
Generał Broni
Generał Broni

jwaldek napisał(a):
ile można testować (to już będzie kilka lat), obecnie o wiele bardziej skomplikowane sprzęty mają wielokrotnie krótszy czas projektowania i realizacji.

Przecież opracowywanie detektorów to czysta manufaktura i handmake. I nie myślę tu o stronie elektronicznej i samym oprogramowaniu, bo to faktycznie w obecnych czasach jest pikuś, ale o doprowadzeniu detektora do stanu, żeby faktycznie coś pokazywał w gruncie, a to, przy skali złożoności tematu, w zaawansowanych konstrukcjach (tym bardziej wieloczęstotliwościowych) to już nie będzie taki pikuś... Zwrócę tylko uwagę, że gdyby to było tak proste i oczywiste, to wysypu klonów Spectry, FSB czy BBS-ów byłoby w bród. A jakoś ich nie widzę, choć rynkowo to mogłyby być hity, gdyby miały rozsądne ceny...

Ale, co prawda, to prawda, o wszystkim i tak decyduje marketing i strategia handlowa producenta - on może nawet zamknąć do szafy gotowy wyrób...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 grudnia 2015, 18:23 
Porucznik
Porucznik

jwaldek napisał(a):
szychor napisał(a):

I tu sie z toba zgadzam w 101%, telefony tablety i inne gadzety llmaja taki popyt ze firmy co chwile sie przescigaja w nowosciac.Jeszcze niedawno komorka z czarno-bialym wyswietlaczem byla szczytem techniki a dzis smartfony z aparatami gps i innymi wodotryskami to standard, wiec dlaczego nie moze byc tak z wykrywaczami?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 grudnia 2015, 20:11 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Dropek napisał(a):
Tego to nawet producent nie wie do końca ponieważ badania laboratoryjne mogą się znacznie różnić od doświadczeń w terenie..
Nowe częstotliwości będą do wykorzystania tylko z nową cewką, elipsą - swoją drogą nowa elipsa, a stare cewki będą to dwa różne światy - dwa różne wykrywacze. Elipsa będzie miała więcej możliwości konfiguracji w porównaniu do starych cewek i nie jest wykluczone, że stare cewki zyskają dodatkowe opcje niedostępne w v3.2. Nie chcę się bardzo zagłębiać w to co XP da w nowym sofcie bo z tego co wiem soft 4.0 jest nadal tworzony, dopracowywany... ale zamierzenia są takie by Deus stał się skuteczniejszy, głębszy przy zachowaniu odpowiedniego poziomu stabilności.

witam mam pytanie czy nowa elipsa ma szanse dorównać 11 w szukaniu moniaków chodzi o głębokość zalegania i uchyl rąbka tajemnicy jakie zmiany planują dać w nowym sofcie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 grudnia 2015, 21:33 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

zeppo035 napisał(a):
witam mam pytanie czy nowa elipsa ma szanse dorównać 11 w szukaniu moniaków chodzi o głębokość zalegania...

Cewka o połowę węższa i na sporo wyższą częstotliwość nie może być głębsza na tym samym sprzęcie, to cewka zupełnie innego przeznaczenia i raczej nie na Polskę, no chyba, że do chodzenia po strumieniach koło Złotoryi :)

Coś mi się wydaje, że ta wysoka temperatura oczekiwania na nową cewkę szybko zostanie oziębiona przez cenę tej nowej cewki :lol: Ale o to w biznesie właśnie chodzi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 grudnia 2015, 22:27 
Szeregowy
Szeregowy

Spidi napisał(a):
zeppo035 napisał(a):
witam mam pytanie czy nowa elipsa ma szanse dorównać 11 w szukaniu moniaków chodzi o głębokość zalegania...

Cewka o połowę węższa i na sporo wyższą częstotliwość nie może być głębsza na tym samym sprzęcie, ...

Ma to być chyba cewka typu FSB więc niższe częstotliwości też będzie miała może przez to poprawi się identyfikacja a czy będzie płytsza zobaczymy ,powinna się za to poprawić separacja .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 20 grudnia 2015, 22:39 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Większa częstotliwość 40kHz? (podobno) ma być skierowana do poszukiwaczy bardzo drobnych samorodków złota. To jest luka którą chcą uzupełnić na rynku amerykańskim. To gigantyczny rynek. I dużo o tym piszą na forach typu gold prospecting:
http://www.detectorprospector.com/forum ... frequency/

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1572 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 105  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]